Πολιτιστικές και αθλητικές εκδηλώσεις από τον ΗΛΥΩΡΟ και τους αποφοίτους του 2ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου




Το Σωματείο Υληωρός κι οι Απόφοιτοι του ΓΕΛ ΑΓ.ΔΗΜ. διοργανώνουν μια σειρά πολιτιστικών, αθλητικών και περιβαλλοντικών εκδηλώσεων.

Παίζουμε τένις;

 

Με στόχο να αναδείξουν τους αθλητικούς χώρους του δήμου Αγίου Δημητρίου και την ανάγκη της προστασίας τους, αλλά και να περάσουν το μήνυμα της συνεργασίας που είναι απαραίτητο σε κάθε δράση (φιλοπεριβαλλοντική ή καλλιτεχνική), απόφοιτοι του 1ου και του 2ου ΓΕΛ Αγίου Δημητρίου, με την υποστήριξη του σωματείου “Υληωρός”, διοργανώνουν φιλικό αγώνα τένις, στο γήπεδο του Αγίου Δημητρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Σάββατο 7 Ιουλίου, στις 18:00 μ.μ. το απόγευμα, η Χαρά Κοκκόση, προπονήτρια τένις (απόφοιτη 2ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου), αναμετριέται με τον Αντώνη Βασιλόπουλο, αθλητή τένις (απόφοιτος 1ου ΓΕΛ Αγ. Δημητρίου) και τη Μαριέτα Ξέρα αθλήτρια τένις (τελειόφοιτη 2ου Αγ. Δημητρίου) στο πλαίσιο μιας φιλικής αναμέτρησης, που σαν στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία στον κόσμο να γνωρίσει καλύτερα το συγκεκριμένο άθλημα. Ας μην ξεχνάμε, ότι το τένις ξεκίνησε να παίζεται στην Ελλάδα στα τέλη του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα. Πολλοί μελετητές πιστεύουν μάλιστα ότι προέρχεται από την αρχαία «σφαιριστική», που είχε χαρακτήρα γυμναστικό και όχι αγωνιστικό. Για πολλά χρόνια λοιπόν, ειδικά στη χώρα μας, το τένις παρέμενε, ένα άθλημα κλειστό, μόνο για λίγους.

Πέρα από το πρακτικό κομμάτι ωστόσο, της γνωριμίας με το άθλημα, το αθλητικό αυτό γεγονός όμως δεν παύει να έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Σε ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό άθλημα, όπως τένις, όπου συνήθως δίδεται υπερβολική σημασία στο αποτέλεσμα, εμείς προτάσσουμε τη συνεργασία και τη συμμετοχή, που χαρακτηρίζει κάθε δράση μας, φιλοπεριβαλλοντική ή όχι.

Δίνοντας μια νότα τέχνης και χαλάρωσης, μετά το τέλος του αγώνα, η Δανάη Παυλίδη θα χορέψει χιπ-χοπ, ενώ θα τραγουδήσουν οι: Αντώνης Δεδούσης, Νίκος Γλαρέντζος και Γιώργος Καραμπίνης.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Τη Δευτέρα στις 9 Ιουλίου στις 8.30-10.30 το βράδυ Σας περιμένουμε για να περιπλανηθούμε με οδηγό την Τέχνη στο Θέατρο Μελίνα Μερκούρη του Δήμου Αγ. Δημητρίου γιατί “Όλα είναι δρόμος”.

ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

Στις 10 Ιουλίου στις 6.30 μμ τα μέλη του ΥΛΗΩΡΟΥ θα παίξουν φιλικό αγώνα ποδοσφαίρου με τους Απόφοιτους του 2ου ΓΕΛ ΑΓ.ΔΗΜ. στο Γήπεδο του Αγίου Δημητρίου

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.