ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/07, ΣΤΙΣ 19.30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ




ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

 

Η Τ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ καταγγέλλει στο λαό της περιοχής την πολιτική της νέας τρικομματικής συγκυβέρνησης, που συνεχίζει τις ίδιες αντιλαϊκές πολιτικές των προηγούμενων μνημονιακών Κυβερνήσεων με κύριο στόχο το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας (πρώτα στη λίστα τα φιλέτα του Ελληνικού και του παραλιακού μετώπου από το Φάληρο ως το Σούνιο) αλλά και την ένταση της αντισυνταγματικής φοροεισπρακτικής πρακτικής. Έτσι αποδεικνύεται καθημερινά ότι όλες οι «δήθεν» δεσμεύσεις για επαναδιαπραγματεύσεις και άλλα ηχηρά παρόμοια των κομμάτων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ που συγκυβερνούν υπό τον κ. Σαμαρά, ήταν προεκλογικά ψέματα. Σήμερα ρίχνουν στις πλάτες εργαζόμενων και άνεργων, μικρών επιχειρηματιών και των λαϊκών μαζών συνολικότερα, επιπλέον βάναυσα μέτρα με περικοπές και βαριά φορολογικά χαράτσια, ενώ ταυτόχρονα απαλλάσσουν από φόρους, εισφορές και οποιεσδήποτε υποχρεώσεις τους μεγάλους επιχειρηματίες.

 

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες ζουν στα όρια της φτώχειας και πάμπολλα νοικοκυριά αδυνατούν οικονομικά να τα βγάλουν πέρα, την ώρα που η ανεργία έχει χτυπήσει… κόκκινο, κυβέρνηση και τρόικα αποφάσισαν τη συνέχιση της είσπραξης του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) ενιαία, μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος και μάλιστα με την εντολή να μην επιτρέπεται καμιά διευκόλυνση στην αποπληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ.

 

Η εκβιαστική συσχέτιση της είσπραξης του χαρατσιού με το δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος είναι παράνομη, ανάλγητη, άδικη και αντισυνταγματική. Η σύνδεση του χαρατσιού με το λογαριασμό του ρεύματος θα προκαλέσει για μια ακόμη φορά τεράστια προβλήματα στα δοκιμαζόμενα από την κρίση νοικοκυριά.

 

Στο μέτωπο των ιδιωτικοποιήσεων και του ασύστολου και ασύδοτου ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας, τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, προσανατολισμένοι σταθερά στον αγώνα για την ανατροπή των μνημονιακών και των αντιλαϊκών πολιτικών από όπου και αν εκπορεύονται, θα συνεχίσουμε να πρωτοστατούμε και να συμμετέχουμε σε κάθε αγωνιστική δράση για τη διαφύλαξη της δημόσιας περιουσίας και των κοινωνικών αγαθών. Διεκδικούμε ανυποχώρητα το δικαίωμά μας μας στο φυσικό περιβάλλον με τη μετατροπή του χώρου του πρώην αεροδρομίου σε Μητροπολιτικό πάρκο. Συμμετέχουμε επίσης δραστήρια και πρωτοβουλιακά σε όλες τις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και τα κινήματα αντίστασης και ανυπακοής που αναπτύσσονται στην πόλη μας.

 

Καλούμε τον λαό της Γλυφάδας να συντονίσει τα βήματά του, με κάθε σχετική αγωνιστική πρωτοβουλία και δράση και να πλαισιώσει την  «Επιτροπή Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές», που δραστηριοποιείται ενωτικά και με επιτυχία εδώ και αρκετό καιρό στην πόλη μας ενάντια στα χαράτσια της ΔΕΗ και της εφορίας και οποιουδήποτε άλλου “χαρατσιού” μας επιβάλει η απολύτως μεροληπτική υπέρ των πλουσίων, άδικη και σκληρή δημοσιονομική και φοροεισπρακτική πολιτική της κυβέρνησης, Ε.Ε και Δ.Ν.Τ., για μέτρα ανακούφισης των ανέργων συμπολιτών μας κλπ.

 

«Δεν πληρώνουμε τους φόρους και τα χαράτσια τους»

Με αυτό το σύνθημα συμμετέχουμε μαζικά στα πλαίσια της «Επιτροπής Κατοίκων Γλυφάδας ενάντια στο μνημόνιο και τις αντιλαϊκές πολιτικές»,  στη συγκέντρωση και πορεία στο Υπουργείο Οικονομικών που διοργανώνουν επιτροπές κατοίκων και λαϊκές συνελεύσεις από όλες από τις γειτονιές της Αθήνας

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 19/07, ΣΤΙΣ 19.30

ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΡΑΗ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ «ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ»,  ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ (είσοδος Lidl)

Δεν πληρώνουμε κανένα φόρο, δεν υποκύπτουμε στον φόβο.

Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα.

Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη.

Κανένας εκβιασμός και απειλή της εφορίας δεν θα γίνει ανεκτός.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ

 

                                                                                  16 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012

 

Τ.Ε. ΣΥΡΙΖΑ ΓΛΥΦΑΔΑΣ

Μπορείτε να μας βρείτε στα τηλ. 6945 754555-6977749011-6946505419

 στο mail: [email protected]

και στο blog: http://syrizaglyfadas.blogspot.com/

και στο facebook: Συριζα Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.