Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου




(http://imaginistes.com/)

Βρισκόμαστε πια στην τελική ευθεία για να ξεκινήσει η λειτουργία του πρώτου Δημοτικού Λαχανόκηπου. Πρέπει να τονίσουμε ότι η συμμετοχή του κόσμου ήταν πέρα των προσδοκιών μας. Αυτό μας βοηθάει να συνεχίσουμε και αποδεικνύει ότι η προσπάθεια αυτή έχει νόημα. Τους ευχαριστούμε όλους που ανταποκρίθηκαν.

Σε όλο το προηγούμενο διάστημα λοιπόν, έγινε η προετοιμασία του εδάφους, αφού καθαρίστηκε ο χώρος. Φυτεύτηκαν δέντρα στην πλευρά που είναι ο τοίχος του αμαξοστασίου της ΕΘΕΛ. Δέντρα για σκίαση φυτεύτηκαν επίσης και κατά μήκος του συρματοπλέγματος του γηπέδου. Σε επόμενη φάση θα μπουν και αρωματικά φυτά. Καθαρίστηκε επίσης η οδός Δαγρέ, η οποία είχε μετατραπεί σε  χωματερή και αποτελούσε μια απαράδεκτη εικόνα.

 

Τις επόμενες μέρες θα στρωθούν περιμετρικά τα πεζοδρόμια και θα γίνει η οριοθέτηση των τεμαχίων για να είναι έτοιμα για παράδοση.

Στο κάτω μέρος της έκτασης θα δημιουργηθεί χώρος ξεκούρασης  καθώς και αποθηκευτικός  χώρος για τα εργαλεία των «κηπουρών».

Κατά τη διάρκεια όλης αυτής της προετοιμασίας πρέπει να τονίσουμε ότι υπήρξε άψογη συνεργασία με τον αντιδήμαρχο κ. Γαβαλά Άγγελο, όπου χάρις  στην αποφασιστική του συμμετοχή του λύθηκαν πολλά ζητήματα.

 

Στις 21 Οκτωβρίου  στις 10.30 το πρωί θα γίνουν τα εγκαίνια και θα παραδοθούν  οι κήποι στους δικαιούχους. Ταυτόχρονα προγραμματίζονται και  άλλες δράσεις που θα αφορούν  στην ενημέρωση για τρόπους καλλιέργειας του λαχανόκηπου, για το αστικό πράσινο, αλλά και για την οικιακή κομποστοποίηση.

Εννοείται βέβαια πως δε θα λείπει το κέρασμα!!!

 

Συνεχίζουμε λοιπόν την προετοιμασία και θα σας περιμένουμε στην επίσημη έναρξη του πρώτου μας δημοτικού λαχανόκηπου.

Ασημακοπούλου Κατερίνα

Μέλος της επιτροπής Δημοτικού Λαχανόκηπου

Δημοτική Σύμβουλος

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.