¨Μαύρη Θάλασσα” – η μεγάλη γιορτή




Με  ενθουσιασμό έγινε δεκτή η προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ από το καλοκαιρινό ταξίδι της Ένωσης στη Μ.Ασία. Η αρτιότητα των λήψεων και το ευφάνταστο μοντάζ του Γιώργου Κανάκη, τα ενδιαφέροντα ιστορικά σχόλια της Ράνιας Χρυσοχοΐδου και οι εξαιρετικές μουσικές επιλογές της Δέσποινας Κανάκη-Χρυσοχοΐδου, δημιούργησαν την απολαυστική ταινία διάρκειας μιάμισης ώρας που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον όλων. Η βραδιά ολοκληρώθηκε με κρασοκατάνυξη και παραδοσιακό γλέντι.

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 2η Εθελοντική Αιμοδοσία της Ένωσης μας σε συνεργασία με την Ένωση Κρητών και με την ευχή όλων περισσότεροι νέοι να ξεπεράσουν τον αδικαιολόγητο φόβο τους και να γίνουν εθελοντές αιμοδότες.

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον παρακολούθησαν δεκάδες μέλη το διαδραστικό, κατατοπιστικό σεμινάριο ποντιακών φορεσιών, με εισηγητές τη Ράνια Χρυσοχοΐδου και τον Παναγιώτη Μυστακόπουλο. Στοιχεία υπάρχουν στην ιστοσελίδα της Ένωσης www.mavrithalassa.org.gr

Νότες αισιοδοξίας και ελληνικής παράδοσης σκόρπισαν οι τρεις ομάδες νέων της Ένωσης ψάλλοντας τα ποντιακά παραδοσιακά κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στις γειτονιές και στα μέλη, ενώ για φέτος συνειδητά επέλεξαν να μην επισκεφθούν πολιτικούς για κάλαντα.

Η υποδοχή της νέας χρονιάς έγινε την Κυριακή 13/1 με την πανηγυρική κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας με τη συμμετοχή της χορωδίας, της χορευτικής ομάδας και των μουσικών της Ένωσης. Οι εκατοντάδες παριστάμενοι απόλαυσαν τα νόστιμα εδέσματα και χόρεψαν στους ρυθμούς της λύρας του Γ. Φωτιάδη και του Γ.Καζαντζίδη, καθώς και του νταουλιού του Περικλή Κατσώτη και του Παναγιώτη Καζαντζίδη. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους το μέλος της Ένωσης, βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, ο δημοτικός σύμβουλος Αγίου Δημητρίου και επικεφαλής παράταξης Τάσος Αυρηλιώνης, ο δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και επικεφαλής παράταξης Νίκος Στέφος, πρόεδροι και μέλη Δ.Σ της Επιτροπής Ποντιακών Μελετών, του Συλλόγου Ποντίων Πειραιώς, του Συλλόγου Ποντίων Αγ.Βαρβάρας, του Συλλόγου ο Φάρος, της Ένωσης Κρητών, του Συλλόγου οι Φίλοι του Φάρου, του Συλλόγου Τριτέκνων, του Αθλητικού συλλόγου Μίλωνας και των ΚΑΠΗ. Μηνύματα έστειλαν οι δήμαρχοι Νέας Σμύρνης και Αγ.Δημητρίου και οι περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι δεν μπόρεσαν να παραστούν διότι την ίδια ώρα συνεδρίαζαν τα δημοτικά συμβούλια των δήμων. Μήνυμα αισιοδοξίας και αλληλεγγύης έστειλε η πρόεδρος Ράνια Χρυσοχοΐδου και βράβευσε το μέλος της χορευτικής ομάδας Κατερίνα Νταλαγιάννη για την εισαγωγή της στη Φαρμακευτική Αθηνών. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με κάλεσμα στην επόμενη δράση της Ένωσης την Κυριακή 17/2 και ώρα 11 π.μ στην Εθνική Στέγη, για απολογισμό πεπραγμένων αλλά και ομιλία από την παιδαγωγό και σύμβουλο υγιεινής ζωής Αλεξάνδρα Ευκαρπίδου.

 

ΕΝΩΣΗ ΠΟΝΤΙΩΝ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ- ΔΑΦΝΗΣ- ΑΓ.ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

«Η ΜΑΥΡΗ ΘΑΛΑΣΣΑ»

Εθνικής Στέγης 33-Ν.Σμύρνη /

Τηλ.-FAX- Αυτ.τηλ/τής: 210 9313288

Ηλεκτρ.διεύθ.: [email protected] / Ιστοσελίδα:www.mavrithalassa.org.gr

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.