600.000 ευρώ ζητά ο Ν. Στέφος με αγωγή από Περιμένη, Πετρόπουλο και Δρακούλη




600.000 ευρώ ζητά ο Ν. Στέφος με αγωγή από Περιμένη, Πετρόπουλο και Δρακούλη

Το ποσό των 600.000 ευρώ ζητά ο Νίκος Στέφος από τους Πέτρο Περιμένη, Δημήτρη Πετρόπουλο και Παράσχο Δρακούλη με αγωγή που καταθέτει εναντίον τους ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που έχει υποστεί από αναρτήσεις τους στο facebook και, μάλιστα με το νόμιμο τόκο από την επίδοση της αγωγής μέχρι την πλήρη εξόφλησή του.

Με την ίδια αγωγή ο Νίκος Στέφος ζητά να απαγορευθεί, στο μέλλον η δημοσίευση, από τους εναγόμενους, ανάλογων δυσφημιστικών αναρτήσεων τόσο στον ιστότοπο κοινωνικής δικτυώσεως Facebook, όσο και στην ιστοσελίδα nstv.gr,αλλά και σε κάθε αντίστοιχο ιστότοπο, που αφορούν το πρόσωπό του και θίγουν την προσωπικότητά του, με την απειλή, για κάθε παράβαση, χρηματικής ποινής πέντε χιλιάδων (5.000 €) και προσωπικής κρατήσεως μέχρις ενός (1) έτους για τους εναγόμενους.

Να κηρυχθεί η εκδοθησόμενη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή ως προς την καταψηφιστική της διάταξη και να καταδικασθούν οι αντίδικοι στη δικαστική του δαπάνη.

Να σημειωθεί ότι ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συμμαχία Πολιτών για τη Νέα Σμύρνη» κατέθεσε και μήνυση κατά του Πέτρου Περιμένη για εξακολουθητική συκοφαντική δυσφήμιση και ζητά την παραδειγματική τιμωρία του.

Στη μακροσκελή αγωγή του κατά των Πέτρου Περιμένη, Δημήτρη Πετρόπουλου και Παράσχου Δρακούλη ο Νίκος Στέφος μεταξύ άλλων αναφέρει επί λέξει:

 

«15.- Σκοπός των εναγομένων, οι οποίοι περιέλαβαν στον ιστότοπο κοινωνικής δικτυώσεως Facebook, αλλά και στην ιστοσελίδα nstv.gr δυσφημιστικά για μένα περιεχόμενα, στα οποία ενέμειναν, παρά την εμφανή ενόχλησή μου, ήταν να με κατασυκοφαντήσουν, να θέσουν υπό αμφισβήτηση την ηθική, κοινωνική και επαγγελματική αξία του προσώπου μου, να θίξουν την τιμή και την υπόληψή μου και να με δυσφημήσουν (τουλάχιστον) στους πολίτες της Ν. Σμύρνης που μέλλει να με κρίνουν και στις επόμενες Δημοτικές Εκλογές του 2014.

16.- Η παραπάνω στρεβλή εικόνα του προσώπου μου ενισχύεται αφενός μεν με τη χρήση της κατάλληλης φρασεολογίας …, αφετέρου δε με την επιτήδεια χρήση των ρητορικών ερωτήσεων οι οποίες προκαλούν την προσοχή του αναγνώστη, ώστε να δημιουργούνται γρήγορα (δυσμενείς, πάντα, για το πρόσωπό μου) εντυπώσεις. Δεν χρειάζεται, βέβαια, να Σας υπομνήσω ότι στην έννοια του γεγονότοςεμπίπτουν και τα δυσφημιστικά περιστατικά, τα οποία τίθενται με τη μορφή των ρητορικών ερωτήσεων (ad hoc ΑΠ 671/05 ΠΛογ 2005/609)!

17.- Όπως προανέφερα, έχω διαγράψει μία πολυετή, επιτυχημένη επιστημονική, κοινωνική, οικογενειακή και επαγγελματική καριέρα, είμαι δε αρκετά γνωστός και χαίρω εκτιμήσεως τόσο στον επαγγελματικό και επιστημονικό, όσο και στον κοινωνικό μου χώρο. Γι’ αυτό, άλλωστε: α) Μου προτάθηκε να ηγηθώ συνδυασμού για τη διεκδίκηση του Δήμου Ν. Σμύρνης και β) εξελέγην Δημοτικός Σύμβουλος στον ως άνω Δήμο, γεγονός που μεγεθύνει σε υπέρτατο βαθμό την ως άνω προσβολή κατά της προσωπικότητάς μου. Σημειωτέον ότι οι ως άνω προσβολές λαμβάνουν χώρα σε ομάδα ιστότοπου κοινωνικής δικτυώσεως (FACEBOOK), στον οποίο είναι μέλη τουλάχιστον 3.500 πολίτες της Ν. Σμύρνης ενώ τον «επισκέπτεται» καθημερινά απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων. Αντίστοιχη επισκεψιμότητα έχει και η ιστοσελίδα nstv.gr, όπου δημοσιεύθηκε το υπό παρ. 14.1 κείμενο του γ! εναγομένου Δημήτρη Πετρόπουλου. Με  τους παραπάνω, λοιπόν, ψευδείς, εν γνώσει των εναγομένων, ισχυρισμούς και τις επίσης ψευδείς διαδόσεις, που μου αποδίδουν, προσβάλλεται κατά τρόπο ιδιαίτερα βάναυσο η τιμή και η υπόληψή μου, οι δε εναγόμενοι, παρότι τους έδωσα επί τόσο χρονικό διάστημα την ευκαιρία να πάψουν να με προσβάλουν και να με αποκαταστήσουν όχι μόνο δεν το έπραξαν αλλά επέδειξαν ιδιαίτερα έντονη εμμονήτης εξυβριστικής και δυσφημιστικής βουλήσεώς τους σε βάρος μου. Αντίθετα, οι ανωτέρω αναρτήσεις παρέμειναν (και ίσως εξακολουθούν να παραμένουν), επί πολλές ημέρες, στον ιστότοπο κοινωνικής δικτυώσεως Facebook, αλλά και στην ιστοσελίδα nstv.gr, με αποτέλεσμα η βλάβη και η προσβολή της προσωπικότητάς μου να είναι ακόμα  μεγαλύτερη.

Αντίστοιχη, επαναλαμβάνω, είναι και η προσέλευση στο διαδικτυακό τηλεοπτικό κανάλι της Ν. Σμύρνης που, ουσιαστικά ανήκει στον α΄ των εναγομένων Πέτρο Περιμένη και επομένως η προσβολή της τιμής και της υπολήψεώς μου είναι ακόμη μεγαλύτερη, ενόψει καιτου γεγονότος πως είμαι γνωστό πρόσωπο στον Δήμο Ν. Σμύρνης (εξ ου και Δημοτικός Σύμβουλος) και του πλήθους των δημοτών, που διαβάζουν και επισκέπτονται τις επίμαχες ιστοσελίδες.

Δ!

18.- Επειδή οι εναγόμενοι διέπραξαν τα αδικήματα α) της συκοφαντικής δυσφημήσεως (άρθρο 363-362 ΠΚ) σε βάρος μου, αφού περιέλαβαν στις αναρτήσεις τους στο Facebook εν γνώσει τους αναληθείς ισχυρισμούς, πληροφορίες και γεγονότα, που, κατά την κοινή αντίληψη, ενέχουν διαμφισβήτηση της ηθικής, κοινωνικής, επιστημονικής και επαγγελματικής μου αξίας και β) της εξυβρίσεως (άρθρο 361 ΠΚ), σε βάρος μου, ενόψει του τρόπου, με τον οποίο εκδηλώθηκε η μείωση της τιμής και η προσβολή της προσωπικότητάς μου.

19.- Επειδή, κατά το άρθρο 5 του Συντάγματος, κάθε πολίτης έχει το αναφαίρετο θεμελιώδες δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του, ενώ το Κράτος είναι υποχρεωμένο να παρέχει απόλυτη προστασία της ζωής, τιμής, ελευθερίας (ενδεικτικώς αναφερομένων δικαιωμάτων, που συνθέτουν την έννοια της προσωπικότητας) σε όλους όσους βρίσκονται στην Ελληνική Επικράτεια.

20.- Επειδή, κατ’ απόρροια της ως άνω συνταγματικής επιταγής, τα άρθρα 57 και 59 ΑΚ δίνουν το δικαίωμα σ’ αυτόν που προσβάλλεται παρανόμως η προσωπικότητά του από τρίτο, να απαιτήσει ενώπιον των Δικαστηρίων την άρση της προσβολής, την παράλειψη αυτής στο μέλλον και αποζημίωση, σύμφωνα με τις διατάξεις περί αδικοπραξιών, εφόσον συντρέχουν προϋποθέσεις εφαρμογής τους, καθώς και ικανοποίηση της ηθικής βλάβης του, αναλόγως με το είδος της προσβολής που έχει υποστεί.

21.- Επειδή η παραπάνω, εξακολουθητική, παράνομη και υπαίτια συμπεριφορά προσβάλλει κατάφορα κορυφαίο συστατικό αγαθό της προσωπικότητάς μου, δηλαδή την τιμή και την υπόληψή μου, σύμφωνα με τα άρθρα 57 και 59 ΑΚ, αφού μου αποδίδει την προπεριγραφείσα παράνομη και ανήθικη συμπεριφορά, που έρχεται σε ρητή αντίθεση με τις προαναφερθείσες συνταγματικές, ποινικές και αστικές διατάξεις.

22.- Επειδή, εξαιτίας της προπεριγραφείσας εξακολουθητικής παράνομης συμπεριφοράς έχω υποστεί ηθική βλάβη, για την αποκατάσταση της οποίας πρέπει να μου επιδικασθεί χρηματική ικανοποίηση (δεδομένου του βαθμού της προσβολής, της εξακολουθήσεως αυτής, της επαγγελματικής, επιστημονικής και κοινωνικής μου θέσεως, του μεγέθους της βλάβης που έχω υποστεί εξαιτίας αυτής της προσβολής και της οικονομικής και κοινωνικής καταστάσεως των μερών) ποσού διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €), το οποίο πρέπει να υποχρεωθούν να μου καταβάλουν οι εναγόμενοι, εις ολόκληρον έκαστος, σύμφωνα με τα άρθρα 914, 919 και 920 ΑΚ.

23.- Επειδή, σύμφωνα με το άρθρο 57 ΑΚ, έχω το δικαίωμα να ζητήσω την άρση της προσβολής και την παράλειψή της στο μέλλον, με απειλή χρηματικής ποινής, ύψους πέντε χιλιάδων ευρώ (5.000 €) και προσωπική κράτηση μέχρις ενός (1) έτους για τους εναγόμενους και για κάθε παράβαση της υποχρεώσεως αυτής, ως μέσο αναγκαστικής εκτελέσεως της εκδοθησόμενης αποφάσεως και για κάθε παραβίαση του διατακτικού της.

 

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

και με τη ρητή επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου

ΖΗΤΩ

Να γίνει δεκτή η παρούσα αγωγή μου.-

Να υποχρεωθούν οι εναγόμενοι, και με προσωπική κράτησή τους, διαρκείας ενός (1) έτους, να μου καταβάλουν, εις ολόκληρον έκαστος, το ποσό των διακοσίων χιλιάδων ευρώ (200.000 €), ως χρηματική ικανοποίηση για την αποκατάσταση της ηθικής βλάβης, που έχω υποστεί από την αναφερομένη στο ιστορικό της παρούσας αιτία και, μάλιστα, νομιμοτόκως από την επίδοση της παρούσας μέχρι την πλήρη εξόφλησή μου.

Να απαγορευθεί, στο μέλλον, η δημοσίευση, από τους εναγομένους, ανάλογων δυσφημιστικών αναρτήσεων τόσοστον ιστότοπο κοινωνικής δικτυώσεως Facebook, όσο και στην ιστοσελίδα nstv.gr, αλλά και σε κάθε αντίστοιχο ιστότοπο, που αφορούν το πρόσωπό μου και θίγουν την προσωπικότητά μου, με την απειλή, για κάθε παράβαση, χρηματικής ποινής πέντε χιλιάδων (5.000 €) και προσωπικής κρατήσεως μέχρις ενός (1) έτους για τους εναγόμενους.

Να κηρυχθεί η εκδοθησόμενη απόφαση προσωρινώς εκτελεστή ως προς την καταψηφιστική της διάταξη.

Να καταδικασθούν οι αντίδικοι στη δικαστική μου δαπάνη».

(e-epikaira.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.