Αύριο λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων




diavouleusi

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι διεργασίες για τη δημιουργία της ενιαίας ανεξάρτητης παράταξης της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.

Τέσσερεις πολυμελείς θεματικές Επιτροπές που στελεχώνονται από μέλη των Κεντρικών Επιτροπών των τριών πρώην παρατάξεων «Αγώνας για το Μέλλον», «Σύγχρονη Πόλη» και «Αναγέννηση», εργάζονται εντατικά για την ολοκλήρωση της προετοιμασίας του Ιδρυτικού Συνεδρίου της ενιαίας παράταξης.

Το συνέδριο αυτό αποτελεί το επιστέγασμα όλων των διεργασιών που μεσολάβησαν από την 16η Δεκεμβρίου 2012 – ημερομηνία υπογραφής της Διακήρυξη της Ενότητας και της δημιουργίας της ενιαίας παράταξης από τα μέλη των Κ.Ε. και τους επικεφαλής των τριών π. παρατάξεων – μέχρι το Συνέδριο, που θα γίνει την Κυριακή, 3 Φεβρουαρίου 2013.

Η Επιτροπή Καταστατικού της ενιαίας παράταξης στα πλαίσια της πολιτικής της άμεσης δημοκρατίας που εφαρμόζει η νέα αυτή παράταξη εν τη γεννέσει της, έθεσε ήδη σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο του Καταστατικού της, πριν την τελική έγκριση του από το Ιδρυτικό Συνέδριό της. Το καταστατικό αυτό έχει αναρτηθεί και στο Facebοok στη σελίδα «Ζητάμε τις Προτάσεις σας».

Οπως ανακοινώθηκε, στο Ιδρυτικό Συνέδριο θα εγκριθούν το όνομα και το Καταστατικό της ενιαίας παράταξης και θα εκλεγούν τα όργανα λειτουργίας της και ο επικεφαλής της. Σημειώνεται δε ότι, όπως έχει δημοσιευθεί, την Παρασκευή 25-1-2013, λήγει η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων για την προεδρία της παράταξης και για τα μέλη της Κ.Ε. της

Το εγχείρημα της ενοποίησης των τριών διαφορετικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης σε μία νέα μεγάλη και ανεξάρτητη δημοτική παράταξη είναι γεγονός μοναδικό στην ιστορία, όχι μόνο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, αλλά και του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης. Η επιτυχής μάλιστα ολοκλήρωσή του σε μία ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο για τη χώρα και ένα δήμο – που φαίνεται να έχει περιπέσει σε απραξία και οικονομικό τέλμα – στέλνει πολλά και αισιόδοξα μηνύματα στην κοινωνία.

Κάποιες αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν πρόσφατα από ελάχιστο αριθμό κάποιων στελεχών που δεν είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της ενότητας για δικούς τους λόγους, εκτιμάται ότι δεν μπορούν να επηρεάσουν την ροή και τη δυναμική των εξελίξεων μιας και όλοι «κοιτούν το δάσος και όχι τα δένδρα».

(silvercity.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.