Ενισχύεται η αντιπλημμυρική προστασία της Βάρης




 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Στην τελική ευθεία έχει μπει η ολοκλήρωση ενός από τα πιο σημαντικά έργα που αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία της Βάρης. Πρόκειται για το έργο που αφορά την κατασκευή δικτύων απορροής ομβρίων υδάτων στη συγκεκριμένη Δημοτική Ενότητα του Δήμου Βούλας –Βάρης- Βουλιαγμένης.

Το έργο ξεκίνησε τον περασμένο Απρίλιο, είναι προϋπολογισμού 1.549.259,83 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Ποιες περιοχές καλύπτει το έργο
Το δίκτυο όμβριων που κατασκευάζεται καλύπτει
• γειτονιές της Βάρκιζας (συγκεκριμένα διέρχεται από τις οδούς Απόλλωνος, Άρεως, Ξενίου Διός, Αφροδίτης, Σερίφου, Ψαρρών και Χίου)
• γειτονιές της Λαθούριζας (διέρχεται από τις οδούς Φαίδωνος, Αλκμήνης, Μαρώτη, Ναυσικάς, Δαιδάλου, Φλέμινγκ, Αγάπης και Υπάτης.
Που βρισκόμαστε σήμερα
Σήμερα το δίκτυο όμβριων στην Λαθούριζα έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ τα έργα κατασκευής του αγωγού στη Βάρκιζα προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, παρακολουθεί διαρκώς την πορεία εκτέλεσης του έργου για το οποίο τονίζει ότι: «πρόκειται για ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας, που αφορά όχι μόνον την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας που ζουν στη Δημοτική Ενότητα Βάρης, αλλά επιπλέον θα συμβάλλει και στην προστασία των περιουσιών τους από την εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Πλέον βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο, λίγες εβδομάδες πριν την ολοκλήρωσή του, ώστε επιτέλους οι κάτοικοι που ζουν στην περιοχή να απαλλαγούν μόνιμα από τον εφιάλτη των πλημμυρών».

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.