Φωτορεπορτάζ από την εκδήλωση της ΕΝ.Ε.ΟΝ. Α.μ.ε.Α. Γλυφάδας




 Η Πρόεδρος του σωματείου Δωροθέα Ζουμπουλίδου με εμφανή σημάδια της συγκίνησης χαιρέτισε τους παρευρισκόμενους λέγοντας:
  Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες, είμαστε σήμερα εδώ για τη χοροεσπερίδα, κοπή της πίτας της ΕΝ.Ε.ΟΝ. Α.μ.ε.Α. Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων, που έχει δύο χρόνια ζωής, (είμαι πολύ συγκινημένη και αγχωμένη) και ενεργής παρουσίας στα κοινωνικά πράγματα της ευρύτερης περιοχής μας.
  Δεν μπορώ να κρύψω της συγκίνησή μου για τη μεγάλη ανταπόκριση και τη συμμετοχή σας, που αυξάνεται μέρα με τη μέρα. Που δείχνει με έμπρακτο τρόπο την αγάπη σας, τη μεγάλη σας αγάπη. Όπως είναι γνωστό το σήμα της ΕΝ.Ε.ΟΝ. Α.μ.ε.Α. Γλυφάδας και των νοτίων προαστίων, είναι το ρόδι , το φοράω πάνω μου. Πράγμα που συμβολίζει την οικογένεια, γιατί λέγεται Ένωση Ελληνίδων για την Οικογένεια και τη Νεότητα για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, στα νότια προάστια. Την οικογένεια όπως είπα, την πατρίδα, τη θρησκεία, την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά που έχουμε όλοι εμείς σήμερα, και έξω που μας στηρίζουνε. Άνθρωποι που δεν μπορούσαν να ‘ναι σήμερα εδώ, αλλά μας δώσανε τις ευχές τους. Την ανθρωπιά και γενικά τα στοιχεία που απαρτίζουν ένα υγιή κοινωνικό ιστό.
  Επίσης, θα βραβεύσουμε παρά-ολυμπιονίκες του Λονδίνου του 2012 και εθελοντές του συλλόγου μας. Ήτανε μία σκέψη προσωπική, μία νύχτα ξαφνικά, εγώ έχω κάνει αρκετά πράγματα, δεν θα πω τι έχω κάνει, κάποιοι που με ξέρουν μπορούν να τα λένε, δεν θα τα πω εγώ. Μετάλλιο δεν έχω πάρει, παρά-ολυμπιονίκη, και ούτε πιστεύω να πάρω γιατί δεν είμαι αθλήτρια, δεν αγαπάω την γυμναστική. Αφού δεν αγαπάς την γυμναστική, δεν μπορείς να δώσεις το σώμα σου.
Τη ψυχή μου μπορούσα να τη δώσω, το σώμα μου όμως. Πώς; Πρέπει να έχεις και αντοχές, να ‘χεις και κουράγιο, να ‘χεις και ανθρώπους δίπλα σου, όπως είναι οι γονείς των ανθρώπων αυτών που είναι δίπλα μας αυτή τη στιγμή. Όπως είναι οι προπονητές, όπως είναι οι φίλοι.
  Εύχομαι όμως, ένα παιδί μου να γίνει ολυμπιονίκης ή παρά-ολυμπιονίκης, αν είναι άτομο με ειδικές ανάγκες, και το μετάλλιο να το δώσει στους γονείς μου, όχι σε μένα. Αξίζουν πολλά αυτοί οι γονείς!
  Λοιπόν, αξίζετε πολλά, με μεγάλη μου χαρά είστε εδώ κοντά μου, παρά-ολυμπιονίκες, οι εθελοντές του συλλόγου, τα μέλη του παραρτήματος ΕΝ.Ε.ΟΝ. Α.μ.ε.Α. Γλυφάδας. Απ’ την κεντρική διοίκηση που μας στηρίζουνε πάντα, και μας αγαπάνε, το δείχνουνε, και ιδιαίτερα την κυρία Ζούπα Λίτσα, που είναι πρωτοπόρος, γι’ αυτό.
  Θα σας πω δυο λόγια, ο εθελοντισμός και ο παραολυμπιονισμός αποτελούν απόδειξη, ότι στις κοινωνίες υπάρχουν ζωντανές δυνάμεις, και στις οποίες δυσκολεύονται να βρούνε συνθήκες της ζωής και των ανθρώπων με αναπηρία, δυσκολεύονται πάρα πολύ. Αυτός ο σύλλογος έχει ξεκινήσει, όπως είπα και πριν δύο χρόνια και με πολύ αγάπη προσπαθεί να κάνει αυτό που δεν κάνει η πολιτεία, δυστυχώς. Δεν πειράζει όμως, γι’ αυτό έχουμε εσάς, για να μας στηρίζεται και να σας στηρίζουμε. Γιατί σήμερα να μάθετε και θα πάρετε αγάπη από όλους. Και θα δώσουμε αγάπη.
Σας ευχαριστώ όλους από καρδιάς, και εύχομαι να περάσουμε μία ωραία ημέρα!
  Ευχαριστώ το Δ.Σ., την αντιπρόεδρο κυρία Ζαμπετονίδου Καλλιόπη και τέως αντιδήμαρχο οικονομικών Γλυφάδας, τη γραμματέα κυρία Κωνσταντίνα Σταύρου, τη ταμία κυρία Θέκλα Παπαδοπούλου, τα μέλη, δεν έχω βάλει αλφαβητική σειρά τίποτα, όπως τα έγραψα εκείνη τη στιγμή μη παρεξηγηθούνε, κυρία Αργυροπούλου Νατάσσα και αντιδήμαρχος πόλεως Γλυφάδας, κυρία Σίμου Μαίρη και την κυρία Ζουμπουλίδου Βασιλική που λόγω ασθένειας της μητέρας της δεν είναι εδώ.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.