Γεμιστές πράσινες ελιές (συνταγή)




 Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Φτιάξτε τις γεμιστές ελιές της αρεσκείας σας μόνοι σας… Μετά από ένα-δύο δοκιμές θα καταλάβετε πόσο εύκολο είναι»
Καίτη Σπίνου, Μεγαλόπολη Αρκαδίας

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό μεγάλες, σκληρές πράσινες ελιές (άγουρες)
– 4-5 πιπεριές Φλωρίνης (σε λωρίδες)
– 150 ml ξύδι (ή και λίγο περισσότερο)
– 12-13 κουτ. σούπας αλάτι
– 1 κουταλάκι ξινό (από το σούπερ μάρκετ)
– 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
– Νερό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Πλένουμε καλά και -χρησιμοποιώντας βυσσινοκαθαριστή- αφαιρούμε τα κουκούτσια από τις ελιές. Τις αδειάζουμε σε μεγάλο δοχείο με αλατισμένο νερό (με 2-3 κουταλιές αλάτι), τις σφραγίζουμε και τις αφήνουμε να χάσουν την πικρίλα τους. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για 2-3 ημέρες αλλάζοντας το αλατόνερο.

2. Κόβουμε τις πιπεριές Φλωρίνες σε πολύ λεπτές λωρίδες (υπολογίστε το πάχος τους ανάλογα και με τις ελιές), μετά σε κομματάκια και τα βάζουμε στη κατάψυξη να «σφίξουν». Έπειτα, παίρνοντας μία-μία τις έτοιμες ελιές, τοποθετούμε τα κομματάκια από τις παγωμένες πιπεριές στο κενό που έχει δημιουργηθεί από την αφαίρεση των κουκουτσιών και τις βάζουμε σε πλαστικό δοχείο μαζί με 7-8 κουταλιές αλατιού, ξύδι, ξινό, αρκετό νερό και το ελαιόλαδο. Σφραγίζουμε το δοχείο, το ανακινούμε μερικές φορές και το αφήνουμε σε ανήλιο μέρος. Έπειτα από 30-40 μέρες οι ελιές θα είναι έτοιμες για τις σαλάτες σας.

Χρόνος εκτέλεσης: –
Μερίδες: 1 κιλό γεμιστές ελιές

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.