Γλυφάδα πλατεία Εσπερίδων – τα τραπεζοκαθίσματα έκρυψαν τις βιτρίνες (video)




Στο Δημοτικό Συμβούλιο της 23η Ιανουαρίου ήρθε για συζήτηση η ένσταση των εκπροσώπων των επιχειρήσεων υγειονομικών ενδιαφερόντων στην απόφαση των υπηρεσιών του Δήμου για τερματισμό της κατάληξης πεζοδρομίου από τραπεζοκαθίσματα. Μία απόφαση η οποία στην ουσία ήταν η αρχή του τέλους για την βιωσιμότητα των καταστημάτων. Δίκαιη όμως η απόφαση, αν κρίνουμε ότι τα 4 καταστήματα, αφού η άναρχη τοποθέτηση των τραπεζοκαθισμάτων έκλεισαν εντελώς την οπτική επαφή των καταστημάτων απ’ τους καταναλωτές με συνέπεια να μην «φαίνονται» από το δρόμο ή το πεζοδρόμιο.

 

Το θέμα ξεκίνησε πριν από λίγους μήνες όταν οι ιδιοκτήτες των δύο εμπορικών καταστημάτων έστειλαν επιστολή στον Δήμαρχο και του γνωστοποίησαν την κατάσταση.

Η άμεση αντίδραση του Δημάρχου ήταν η επί τόπου έρευνα της καταγγελίας από την υπηρεσία, όπου επαληθεύτηκαν αυτές οι καταγγελίες.

Στην επιστολή που εστάλη στους επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε συμβιβασμό διευθέτησης λύσης μεταξύ τους, η απάντηση ήταν αρνητική μέχρι περιφρόνησης στο κάλεσμα του Δημάρχου. Φυσικά δεν περίμεναν την άμεση αντίδραση του Κώστα Κόκκορη για ανάκληση της άδειας των τραπεζοκαθισμάτων και στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο ήρθε ως θέμα η ένσταση των επιχειρηματιών στην πρόταση των υπηρεσιών για τερματισμό κατάληψης χώρων πεζοδρομίου για τραπεζοκαθίσματα.

Εκεί διαπιστώθηκε η πρόθεση των επιχειρηματιών να βρεθεί συμβιβαστική λύση με τα δύο άλλα εμπορικά καταστήματα, να ανοίξει ο χώρος για την οπτική και ελεύθερη πρόσβαση στα εμπορικά καταστήματα και να μπορούν έτσι να δουλεύουν όλοι επί ίσοις όροις.

Στην φερόμενη αδιαλλαξία των επιχειρηματιών για τη συμμόρφωση, καταλυτικό ρόλο υπέρ τους, έπαιξε η παρέμβαση του π. Αντιδημάρχου κ. Δημήτρη Αγγελάτου για να βρεθεί η «χρυσή» λύση που να ικανοποιεί όλες τις πλευρές και να δεχθεί ο Δήμαρχος να υπάρξει δεύτερη ευκαιρία για εξεύρεση συμβιβαστικής λύσης.

Πράγματι, μετά τις παρεμβάσεις των εμπλεκομένων πλευρών της Πλ. Εσπερίδων, δέχτηκε ο Δήμαρχος να υποχωρήσει στην απόφαση και να τους δοθεί μία παράταση για να διευθετηθεί το θέμα.

Η τοποθέτηση του Δημάρχου καθώς και η πρότασή του ψηφίσθηκε. Μπορείτε να την παρακολουθήσετε στο βίντεο που ακολουθεί.
Εντύπωση πάντως προκάλεσε στους παριστάμενους η θέση του προεδρείου του εμπορικού συλλόγου της Γλυφάδας, που δεν μπόρεσε να διευθετήσει το πρόβλημα μεταξύ των εμπόρων και επιχειρηματιών της Γλυφάδας και πέταξε το «μπαλάκι» της λύσης στην διένεξη του Δημάρχου.

Αυτό το αναφέρουμε για την ιστορία.
(notia-press.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.