H συνέλευση του «Αγρού»




Στην Συνέλευση της 27ης Ιανουαρίου 2013 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, εγκρίθηκαν, με βάση την εισήγηση της Τεχνολόγου Γεωπόνου Παναγιώτας Μαλτέζου μια σειρά γενικότερες κατευθύνσεις για την αναδιοργάνωση του καλλιεργούμενου χώρου στον «Αγρό» και τον τρόπο εκτέλεσης των καλλιεργητικών εργασιών.
Όσον αφορά τα υπόλοιπα ζητήματα που έχουν τεθεί και συζητήθηκαν σ’ αυτή την Συνέλευση, επιγραμματικά αναφέρουμε τα ακόλουθα:
Επαναλήφθηκε η πρόταση για μια νέα παρέμβαση στον χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και η δημιουργία ενός οπωρώνα, σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης και άλλους Κοινωνικούς φορείς της Αττικής. / Κάλεσμα σύσκεψης και δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής.
Έκδοση ειδικού εντύπου –μπροσούρας για την δίχρονη δραστηριότητα του «Αγρού»./ Συγκρότηση ομάδας εργασίας
Παραγωγή ταινίας με οπτικοακουστικό υλικό από την δραστηριότητα του «Αγρού». / Συγκρότηση Ομάδας εργασίας.
Κατασκευή πέργκολας.
Συστηματική εκμάθηση τεχνικών καλλιέργειας (με μορφή σεμιναρίων).
Συνεργασία με τον Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, την «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και κάθε άλλον κοινωνικό φορέα, σε κοινές δράσεις αμοιβαίου ενδιαφέροντος. Ανάπτυξη περαιτέρω σχέσεων με Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και με την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Eξ’ άλλου, ο «Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό» θα συμμετάσχει στην Ημερίδα και την Έκθεση που διοργανώνει το διεθνές δίκτυο «Αρχιτεκτονική χωρίς Σύνορα» στις 8 Φεβρουαρίου 2013 στο «ΕΜΠΡΟΣ» (Ψυρρή), με θέμα: «Αυτόνομες συλλογικές επεμβάσεις στον αστικό χώρο»
Επίσης ο « Αυτοδιαχειριζόμενος Αγρός στο Ελληνικό» θα συμμετάσχει στην Συνάντηση των Ομάδων που πραγματοποίησαν το «1ο Εναλλακτικό Φεστιβάλ Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας» από 19-21 Οκτωβρίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο Ελληνικού, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 23 Φεβρουαρίου 2013, στον χώρο του «ΕΜΠΡΟΣ» (Οδός Ρήγα Παλαμήδου 2- Ψυρρή).

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.