Hλιούπολη – Charlie…συναντώντας τον κ.Chaplin




Η Καλλιτεχνική Ομάδα “ARTIBUS-ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη και την ύπαρξη” παρουσιάζει στις 26,27 Ιανουαρίου & στις 2,3 Φεβρουαρίου την παράσταση “Charlie…συναντώντας τον κύριο Chaplin” στο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
(Σοφοκλή Βενιζέλου & Κουντουριώτου-πίσω από το ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ)
ΠΑΙΖΟΥΝ:
ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ…CHARLIE CHAPLIN
MANOΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ, ΑΓΛΑΙΑ ΜΗΛΙΩΝΗ, ΣΠΥΡΟΣ ΒΑΣΣΑΛΟΣ,
ΑΡΑΞΗ ΤΑΤΕΟΣΙΑΝ, ΓΙΑΛΕΝΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
& Ο ΕΝΤΟΥ ΛΟΥΤΣΕΝΑ …ΦΙΓΟΥΡΑ CHARLIE

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΟΤΣΑΚΗ
ΧΟΡΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ

ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ/ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΚΟΜΜΑΤΙΩΝ: ΗΡΑ ΤΖΙΜΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΥΣΤΟΥΜΙΑ: ΣΑΠΦΩ ΣΑΡΑΝΤΟΥ
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΣΚΗΝΙΚΩΝ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΦΩΤΑ-ΚΟΝΣΟΛΑ: ΜΑΚΗΣ ΤΣΕΚΟΥΡΑΣ-ΣΠΥΡΟΣ ΚΟΝΤΑΚΗΣ
ΑΙΣΘΗΤΙΚΟΣ ΜΑΚΙΓΙΑΖ: ΝΑΤΑΣΑ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ
ΚΟΜΜΩΣΕΙΣ: ΕΡΩΦΙΛΗ ΑΝΤΩΝΑΚΗ
ΜΟΝΤΑΖ ΕΙΚΟΝΩΝ & ΤΑΙΝΙΩΝ:ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΕΝΔΡΙΝΟΣ

ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ARTIBUS ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ & Η ΕΥΗ ΧΡΥΣΟΦΟΥ

ARTIBUS= Συμβολική παράσταση από μια ζωγραφική της Αναγέννησης από τον Lorenzo Lotto (πορτρέτο ενός άνδρα) & συμβολίζει την ιδέα της Πλατωνικής ισορροπίας ανάμεσα στην πνευματική και τις φυσικές πτυχές των δραστηριοτήτων και την ύπαρξη του ανθρώπου.

ARTIBUS= Ισορροπία ανάμεσα στην τέχνη & την ύπαρξη.

ARTIBUS= Επιγραφή ενός διάσημου εκθεσιακού χώρου τέχνης στη Βαρσοβία.

ARTIBUS= Η συνάντηση όλων των τεχνών.

“…από μικρή το σώμα μου, η ψυχή μου, το μυαλό μου, άκουγε μουσική και ήθελε να χορεύει, η καλύτερη διασκέδασή μου ήταν να παρακολουθώ μεγάλα κλασικά έργα χορού, έκανα μακρινά ταξίδια, γι’αυτό και αποφάσισα να σπουδάσω χορό. Σε αυτόν τον μεγάλο αγώνα είχα πάντα δίπλα μου πιστή σύντροφο την οικογένειά μου. Όνειρό μου πάντα ήταν να κάνω μια δική μου δουλειά πάνω σε αυτή την υπέροχη φιγούρα του Charlie. Έχοντας δίπλα μου ταλαντούχα παιδιά, έναν άνθρωπο με άψογη σκηνοθετική αντίληψη, μια αδελφική φίλη μουσικό, δημιούργησα τον δικό μου κόσμο και έφτιαξα τον δικό μου Charlie…………έρχομαι κοντά σου Charlie…..ακολουθήστε με και εσείς…” ΑΝΝΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ.

“…Λόγος, κίνηση, εικόνα, συμπεριφορά, ένας κόσμος που χωρίς αυτά θα ήταν απλά μια φωτογραφία…όλα θα έμοιαζαν κολλημένα. Μιλάμε, κινιόμαστε, δημιουργώντας μια διαφορετικότητα που σκοπό έχει να προσδιορίσει, μια άλλη ποιότητα ζωής ισορροπώντας-εύθραστα είναι αλήθεια- ανάμεσα στην τέχνη και στην ύπαρξη….ίσως ο απώτερος σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε συνδυάζοντας όλα αυτά, μια γέφυρα ανάμεσα στο παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, γεμάτη με ιστορίες και εμπειρίες. Σκοπός μας είναι η συνεργασία όλων των ομάδων της πόλης και μεγάλη μας ελπίδα η κοινή δράση και όχι ο ανταγωνισμός για την ανάδειξη της τέχνης σαν έκφραση ισορροπίας σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς.

Δεν είναι τυχαία η επιλογή του να συναντήσουμε τον κ.Chaplin όχι μόνο μέσα από τους κωμικούς του χαρακτήρες αλλά από την βαθύτερη προσέγγισή του στα κοινωνικά προβλήματα.

Η σουρεαλιστική του τρέλα είναι άμυνα και παρηγοριά στη σημερινή τρέλα της εποχής. Ίσως γυρίσαμε πίσω αντί να πάμε μπροστά και απλά προχωρήσαμε ξεχνώντας την αθωότητά μας…” ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΒΑΡΟΤΣΑΚΗΣ.

(klh.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.