Νόστιμες γαριδούλες (ΣΥΝΤΑΓΗ)




Από Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Νόστιμο, θρεπτικό και κυρίως εύκολο φαγητό. Οι γαρίδες είναι πλούσιες σε σίδηρο και πρωτεΐνη. Θα τις λατρέψουν οι μικροί μας φίλοι λόγω του ότι είναι μικρούλες και χαριτωμένες…» 
Ελένη Μπουσουνάκη, Π. Φάληρο Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1 συσκευασία γαρίδες μικρές (καθαρισμένες)
– 1 κρεμμύδι (περασμένο απ’ τον τρίφτη)
– 1 ντομάτα (περασμένη απ’ τον τρίφτη)
– 1 κουτ. σούπας πελτές (διαλυμένο σε ένα ποτήρι νερό)
– 1 ποτήρι του νερού ζωμός λαχανικών ή κότας
– 200 γρ. φέτα τριμμένη
– 1κουταλάκι μπαλσάμικο
– Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
– Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι στο ελαιόλαδο. Όταν είναι έτοιμο, ρίχνουμε την ντομάτα, τον πελτέ με το νερό και τον ζωμό. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τις γαριδούλες. Όταν μαλακώσουν αρκετά, ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και την ρίγανη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μπαλσάμικο, ανακατεύουμε για ένα λεπτό και ρίχνουμε την τριμμένη φέτα αναμειγνύοντας πολύ καλά. Τέλος, σβήνουμε το μάτι και τα’ αφήνουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας σταδιακά μέχρι να λιώσει η φέτα και να πήξει πολύ ελαφρά. Σερβίρουμε με μακαρόνια ή ρυζάκι.

Χρόνος εκτέλεσης: 25 λεπτά
Μερίδες: 4

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Αρτέμιδος 1, 1ος όροφος, Τ.Κ. 15125, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Πεμ 17 Ιαν 2013 | 13:11 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.