Παλαιό Φάληρο: €10 εκατ. για κλειστό γυμναστήριο, ανοιχτά γήπεδα




Την προγραμματική σύμβαση ενός σημαντικού αθλητικού έργου για την τοπική κοινωνία του Δήμου Παλαιού Φαλήρου, αλλά και την ευρύτερη περιοχή ενέκρινε κατά πλειοψηφία το περιφερειακό συμβούλιο Αττικής, στη δεύτερή του συνεδρίαση για τη νέα χρονιά. Το έργο αφορά στην κατασκευή κλειστού γυμναστηρίου πολλαπλών χρήσεων στην παραλιακή ζώνη του Δήμου (και συγκεκριμένα στην περιοχή που είναι γνωστή ως Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο), καθώς και τη δημιουργία ανοιχτών γηπέδων στον περιβάλλοντα χώρο. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 9.995.000 ευρώ και στο μεγαλύτερο μέρος του (τα 8.195.330 ευρώ) θα καλυφθεί από ιδίους πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο πέρα από τον καθαρά αθλητικό του ρόλο θα αποτελέσει και μια σημαντική ανάπλαση, αφού στην τελική του μορφή θα αναπτυχθεί ένα ολοκληρωμένο Αθλητικό Πάρκο και ένας σπουδαίος αθλητικός πόλος για τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Επισημαίνεται ότι οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου Παλαιού Φαλήρου έχουν ήδη την αδειοδότηση της κατασκευής όλων των εγκαταστάσεων από την αρμόδια πολεοδομία και έχουν υπογραφεί όλες οι σχετικές μελέτες (στατικές, αρχιτεκτονικές, ηλεκτρομηχανολογικές) ενώ ήδη εκτελούνται δοκιμαστικές τομές παρουσία αρχαιολόγου ώστε ο συγκεκριμένος χώρος και με την έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας να αποδoθεί για το έργο.

(aftodioikisi.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.