Ταλιατέλες με ροκφόρ και πορτοκάλι (συνταγή)

Μοιραστείτε το...
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone
Από το μηνιαίο περιοδικό «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» (1€)

Ταλιατέλες με ροκφόρ και πορτοκάλι
Δήμητρα Κουτρουδίτση, Εύοσμος Θεσσαλονίκης

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο ταλιατέλες (500 γρ.)
– 3 κουτ. σούπας βούτυρο
– 120 γρ. τριμ. τυρί ροκφόρ
– ½ κούπα κρέμα γάλακτος
– ½ κούπας χυμός πορτοκαλιού
– 1½ κουτ. σούπας ξύσμα πορτοκαλιού
– ½ κουτ. σούπας ψιλοκομ. σέλινο
– 1 κουτ. σούπας ψιλοκομ. δυόσμος
– Αλάτι, λευκό πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε κατσαρόλα, σοτάρουμε το σέλινο και τον δυόσμο σε μία κουταλιά από το βούτυρο και προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσουν για 1-2 λεπτά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το τριμμένο ροκφόρ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τελευταία την κρέμα γάλακτος. Μόλις η σάλτσα δέσει, προσθέτουμε το άσπρο πιπέρι και κατεβάζουμε από την φωτιά.

2. Βράζουμε τις ταλιατέλες σύμφωνα  με τις οδηγίες της συσκευασίας τους. Έπειτα, τις στραγγίζουμε και τις σοτάρουμε στο υπόλοιπο βούτυρο. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε τα ζυμαρικά περιχυμένα με τη σάλτσα ροκφόρ και πορτοκαλιού.

Χρόνος εκτέλεσης: 60 λεπτά
Μερίδες: 4-5

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ» ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X