“Αναξιόπιστο, αντιαναπτυξιακό , χωρίς μέλλον το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Β.Β.Β. για το 2013”




Με αφορμή την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2013 του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, παρεμβαίνει ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας με ένα αιχμηρό δελτίο τύπου.

Μετά απο πολλούς μήνες σιωπής και αποχής από τα τοπικά μέσα, ο πρώην Δήμαρχος δε διστάζει να αναφερθεί στην τύχη των τεχνικών έργων (“Πράσινη Ζωή στην Πόλη”, κ.α.), που είχε επι αρμοδιότητας του όπως αναφέρει “αγωνισθεί για να εξασφαλίσει για τον τότε Δήμο Βάρης” και σήμερα όπως αναφέρει “χάθηκαν” ή “ξεχάστηκαν στη πορεία, όπως μελέτη ενιαίας δημοτικής συγκοινωνίας, πυρασφάλειας, κατασκευής πλυντηρίου μεγάλων φορτηγών, ανάπλαση της πλατείας Αχιλλέως-Θησέως στη Βάρκιζα, κατασκευή 2ου Λυκείου στη Βάρη, γεωτεχνική μελέτη για τον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό Ασυρμάτου”.

Ταυτόχρονα, ο κ. Καπετανέας επισημαίνει ότι “τα αναπτυξιακά έργα που σήμερα κατασκευάζονται στη Βάρη όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μηλαδέζας και το δύκτιο ομβρίων υδάτων με κόστος κατασκευής γύρω στα 5.000.000 οφείλονται αποκλειστικά στην προηγούμενη δημοτική αρχή της Βάρης”.

Σας παραθέτουμε, αναλυτικά, το δελτίο τύπου:

kapetaneas“Η δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται η χώρα μας, σαν αποτέλεσμα εγκληματικών επιλογών ντόπιων και ξένων συμφερόντων, κάνει δύσκολο το έργο των δήμων.

Σε καμιά περίπτωση όμως δεν απαλλάσσετε από την ευθύνη που έχει ο δήμαρχος των ΒΒΒ και η παράταξή του από το κατρακύλισμα που έχουν οδηγήσει το δήμο μας . Στο Τ.Π του 2011 είχαμε τονίσει ότι η επόμενη χρονιά θα είναι χειρότερη, και δεν πέσαμε έξω. Δεν είμαστε προφήτες, απλά μελετήσαμε τα δεδομένα και καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι με τη πολιτική που χαράξανε οδήγησαν το Δήμο, στην αποτυχία.

Η δημοτική αρχή έχει στη διάθεσή της όλα τα εργαλεία και εφόδια. Αρκετούς δημοτικούς συμβούλους, έμπειρους, νέους, που μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά στο έργο της. Υπηρεσίες, αξιόλογες και έμπειρες, αλλά και τις προτάσεις των άλλων δημοτικών παρατάξεων. Έχει την ανοχή μεγάλης μερίδας των δημοτών μας οι οποίοι προσπαθούν να μαζέψουν τα συντρίμμια που αφήνουν μέχρι σήμερα πίσω τους, οιαντιλαϊκές πολιτικές των κυβερνήσεων.

Ποιος λοιπόν είναι ο λόγος για τα χάλια που έχει σήμερα ο δήμο μας; Βασικός λόγος που ο τόπος μας, βρίσκεται σε αδιέξοδο είναι Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ.

Η αγωνία να εφαρμόσουν κατά γράμμα τις καταστροφικές πολιτικές που επιβάλλονται στη χώρα μας από τη ΤΡΟΙΚΑ, έχει σαν αποτέλεσμα το οικονομικό αδιέξοδο του Δήμου, τη μεταφορά επιπλέων φόρων και προστίμων στους δημότες μας, την υποβάθμιση των κοινωνικών παροχών, την εξαφάνιση κάθε ίχνους αναπτυξιακής πολιτικής.

Η έλλειψη οράματος, που ανέφερα παραπάνω δεν εξαρτάται μόνο από την επάρκεια κονδυλίων, δεν είναι μόνο τα έργα που φέρνουν ανάπτυξη σ’ ένα τόπο. Είναι ο πολιτισμός η κοινωνική μέριμνα, ο αθλητισμός, η παιδεία, η φροντίδα της παιδικής και τρίτης ηλικίας, η υγεία, το περιβάλλον η αισθητική.

Θλίψη για το επίπεδο που έχουν οδηγήσει και οδηγούν, το δήμο μας οι καταστροφικές αποφάσεις, συνέπεια των οποίων είναι η εξαθλίωση όλων τομέων της κοινωνίας μας.Απογοήτευση για την ανεπαρκή και κοντόφθαλμη προοπτική που δίνει στο Δήμο μας.

Αν κάποιος μελετήσει τα Τ.Π των δύο προηγούμενων ετών και το φετινό, θα διαπιστώσει ότι ουσιαστικά δεν έχει αλλάξει τίποτα αφού περιφέρονται τα ίδια έργα και μελέτες από το 2011 έως το 2013 όπως, μελέτη ενοποίησης του γενικού πολεοδομικού σχεδίου, μελέτη οριοθέτησης των ρεμάτων, μελέτη διαχείρισης των απορριμμάτων, μελέτη διευθέτησης ομβρίων, νομιμοποίηση δημοτικών κτηρίων (ταχτοποίηση το λένε σήμερα), σε μία προσπάθεια όχι ανάπτυξης της πόλης αλλά απλά για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των δημοτών μας.

Εδώ πρέπει να τονίσω την εγκληματική αδιαφορία που δείξανε με αποτέλεσμα να χαθεί ένα μεγάλο έργο ύψους 1.500.000 ευρώ “η Πράσινη ζωή στη Πόλη” για το οποίο ο τότε δήμος Βάρης και εγώ προσωπικά είχα πραγματικά αγωνιστεί για την εξασφάλισή του, και το παραδώσαμε σε ένα πολύ προχωρημένο στάδιο.

Άλλα έργα ξεχάστηκαν στη πορεία, όπως μελέτη ενιαίας δημοτικής συγκοινωνίας, πυρασφάλειας, κατασκευής πλυντηρίου μεγάλων φορτηγών, ανάπλαση της πλατείας Αχιλλέως-Θησέως στη Βάρκιζα, κατασκευή 2ου Λυκείου στη Βάρη, γεωτεχνική μελέτη για τον 3ο Βρεφονηπιακό σταθμό Ασυρμάτου.

Θέλω εδώ να ενημερώσω τους δημότες μας ότι τα αναπτυξιακά έργα που σήμερα κατασκευάζονται στη Βάρη όπως ο βρεφονηπιακός σταθμός της Μηλαδέζας και το δύκτιο ομβρίων υδάτων με κόστος κατασκευής γύρω στα 5.000.000 οφείλονται αποκλειστικά στην προηγούμενη δημοτική αρχή της Βάρης.

Εύχομαι οι νέοι κωδικοί που αναφέρονται σε δράσεις που ανέπτυξε ο δήμος Βάρης να μη μείνουν στα χαρτιά αλλά να προχωρήσουν γιατί αφορούν έργα που απευθύνονται σε όλο τον δήμο. Όπως περιβαλλοντική μελέτη Χερώματος, προμελέτη κολυμβητηρίου, δημιουργία λαογραφικού και αρχαιολογικού μουσείου, μελέτη για το Ωδείο Αναγυρούντος στη θέση Γούρνα στη περιοχή του Χερώματος Βάρης.

Στο Τ.Π υπάρχει και προμελέτη για την διαχείριση και αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Και αναρωτιέμαι θα υπερασπιστεί αυτή η δημοτική αρχή το παραλιακό μέτωπο υπέρ των κατοίκων της περιοχής, ενάντια στο ξεπούλημα που ετοιμάζει η κυβέρνηση;

Το Τ.Π που κατατέθηκε από την πλειοψηφία για ψήφιση στο Δ.Σ του δήμου ΒΒΒ είναι αναξιόπιστο, πρόχειρο, χωρίς όραμα, αντιαναπτυξιακό χωρίς μέλλον, απλά και μόνο για να λειτουργήσει ο δήμος. Απλά για να χάσουμε άλλη μια χρονιά.

Η πολιτική αυτή είναι συντηρητική και επικίνδυνη για το δήμο μας.

Αντίθετα μια πολιτική που θα αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες του δήμου, των δημοτών μας, μια πολιτική διεκδίκησης, που θα ανακούφιζε τους πολίτες μας, μια πολιτική επικοινωνίας και συμπαράστασης θα μας εύρισκε σύμφωνους.

Δυστυχώς το τεχνικό πρόγραμμα που κατατέθηκε δεν έχει κανένα από αυτά τα χαρακτηριστικά γι’ αυτό και το καταψηφίζουμε”.

(alkyonida-news.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.