Δημήτρης Καρανικόλας: “φυγή προς τα εμπρός”




Στην κατάμεστη αίθουσα «Κάρολος Κουν» της θεατρικής σκηνής του Δήμου Αλίμου έγινε την  Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου, η εκδήλωση κοπής της πίτας του Θουκυδίδειου Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Αλίμου, στο πλαίσιο της οποίας τιμήθηκαν πρόσωπα και Σωματεία που πρώτευσαν την αθλητική περίοδο 2011 – 2012.

Λάμπρυναν με την παρουσία τους την εκδήλωση η καλύτερη αθλήτρια του κόσμου στο πόλο Αλεξάνδρα Ασημάκη και ο Ολυμπιονίκης ιστιοπλόος, πολυνίκης του Ράλι Αιγαίου, Δημήτρης Δεληγιάννης στους οποίους επιδόθηκαν τιμητικές διακρίσεις.

Τιμήθηκαν επίσης η ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Τραχώνων για την άνοδό της στην Α1 εθνική κατηγορία στην οποία αγωνίζεται την τρέχουσα περίοδο, οι ομάδεςμπάσκετ ανδρών και εφήβων της Ένωσης Τραχώνων Δία Αλίμου για την άνοδό τους στην αντίστοιχη Α΄ κατηγορία της Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α., ο σύλλογος ΓΑΙΑ για  τις επιτυχίες των αθλητών και αθλητριών του στην Ευρώπη και στα πανελλήνια πρωταθλήματα (ανδρών, γυναικών, παίδων και κορασίδων) και ο Ν.Ο. Καλαμακίου  για τις επιτυχίες των αθλητών του στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας αλλά και στην Ευρώπη με την Εθνική ομάδα καθώς και αθλητές της κολύμβησης.

Την εκδήλωση «άνοιξε» η χορωδία του Θουκυδίδειου Οργανισμού, η οποία υπό τον μαέστρο Γιώργο Μπακόπουλο έδωσε μια ξεχωριστή μουσική «ανάσα» με τα τραγούδια που απέδωσαν, όλα σε διασκευή του ιδίου.

Ο Δήμαρχος της πόλης Θάνος Ορφανός, που απένειμε το κύπελλο στην ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Τραχώνων, στο χαιρετισμό του τόνισε τον ιδιαίτερο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει ο Οργανισμός «στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνουμε όλοι», όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ στάθηκε στις επιτυχίες των ομάδων του Δήμου Αλίμου, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Ο κ. Ορφανός δεσμεύθηκε πως «με όσα μέσα διαθέτει ο Δήμος θα στηρίξει τον πολιτισμό και τον αθλητισμό» υπογραμμίζοντας τη συμβολή των παραγόντων σε όλο αυτό το οικοδόμημα.

Ο νέος πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α. Δημήτρης Καρανικόλας, στη βραχεία ομιλία του, εστίασε στην ανάγκη να αποτελέσει ο Οργανισμός σημείο επαφής όλων των δημοτών, επισημαίνοντας την βούληση της διοίκησης για φυγή προς τα εμπρός και την αποφυγή της εσωστρέφειας, ενώ τόνισε με τον πλέον εμφαντικό τρόπο πως «για να πάμε μπροστά θα δουλέψουμε και τα 15 μέλη του Δ.Σ. σε αρμονική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα, τους πολιτιστικούς και αθλητικούς συλλόγους και φυσικά με όλους όσοι από τους συνδημότες μας το επιθυμούν».

Παραδίδοντας, ο κ. Καρανικόλας, την τιμητική διάκριση στην Αλεξάνδρα Ασημάκη αναφέρθηκε στον αδαμάντινο χαρακτήρα της και στην προσήλωσή της στο αθλητικό ιδεώδες. Ανάλογη ήταν και η αναφορά του δημοσιογράφου Στράτου Σεφτελή, ο οποίος με την ιδιότητα του σχολιαστή της Δημόσιας Τηλεόρασης (ΝΕΤ) έχει περιγράψει το σύνολο των επιτυχιών της διακεκριμένης αθλήτριας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιάννης Πέτσας, οι αντιδήμαρχοι Ανδρέας Κονδύλης, Μαρία Μουτσάτσου, Βαγγέλης Ευαγγελίου, Αλέξης Τσέκας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος, οι πρώην Δήμαρχοι Βασίλης Ξένος και Αργύρης Αργυρίου, ο επικεφαλής της παράταξης «Άλιμος όλοι μαζί», Δημοτικός Σύμβουλος Νίκος Τσαμπαρλής και ο π. Δημ. Σύμβουλος Αριστείδης Θωμόπουλος.

Επίσης αντιπρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α., Δημ. Σύμβουλος Άρης Κιουρκτσόγλου, τα μέλη του Δ.Σ. και Δημ. Σύμβουλοι Σοφία Κωσταμπάρη, Δήμητρα Κλεώπα Μπίσμπα, Νίκος Τσαπάρας και τα μέλη του Δ.Σ. του Οργανισμού Ρούλα Βράνη, Γιώργος ΓιαννακούλιαςΣάκης Κόκκιας, Βάσω Καψάλη και Γιάννης Προυντζόπουλος.

Το παρών έδωσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Νίκος Αλεξόπουλος, Στέλλα Βέργου, Δημήτρης Δημάκης, Οδυσσέας Κορακίδης Κλέα Μανωλαράκη, ΝίκοςΠαπανικολάου, Παναγιώτης Πιερράκος, Αναστασία Σιμιτροπούλου και Άρης Τάγκαλος.

 

Οι τιμητικές διακρίσεις

Η ομάδα βόλεϊ του Α.Ο. Τραχώνων, που από φέτος αγωνίζεται στην Α1 εθνική κατηγορία, τερμάτισε αήττητη στο πρωτάθλημα της Α2, σημειώνοντας 16 νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Αγωνίστηκαν οι αθλήτριες  Παυλίνα Σαραντοπούλου & Γεωργία Κουτροπούλου αρχηγοί,

Εβίτα Αθανασοπούλου, Ελευθερία Βογιατζή, Μελπομένη Βογιατζή, Αθηνά Ζώτου, Εβίτα Κούκα, Χριστίνα Λιγουδιστιανού, Πηγιάνα Μεθενίτη, Νίκη Μουζάκη, Κατερίνα Νικολαϊδου, Λίζα Ρούβαλη, Αρετή Τεζά, Λυδία Χασιώτη. Προπονητής Βαγγέλης  Περόπουλος και έφορος Θανάσης Τσελίκης.

Ο κ. Τσαμπαρλής αναφέρθηκε στη συλλογική προσπάθεια και την τεράστια επιτυχία για την ομάδα, επισημαίνοντας πως για να έχει διάρκεια η επιτυχία απαιτείται εξίσου συλλογική δουλειά. Ο κ. Τσαπάρας έκανε ειδική αναφορά στον «ακούραστο εργάτη της ομάδας» Γιώργο Σκαρή, ο οποίος για πολλά συνεχόμενα χρόνια αποτελεί το στυλοβάτη της ομάδας.

 

Η Ένωση Τραχώνων Δία Αλίμου έπειτα από εξαιρετική πορεία κατέκτησε πανάξια το δικαίωμα να αγωνίζεται φέτος (2012 – 2013) στην Α’ Ανδρών ΕΣΚΑΝΑ. Την ομάδα αποτελούσαν: Παναγιώτης Κουτρόπουλος αρχηγός, Νίκος Αυγουστής, Θωμάς Γρηγοράκος, Βαγγέλης Ευστρατίου, Παναγιώτης Καδδάς, Γιώργος Καπέτσης, Δημήτρης Καρκούλιας, Δημήτρης Κατσιέρης, Παύλος Ξυνογαλάς, Νίκος Οικονόμου, Άγγελος Παπαδημητρακόπουλος, Βασίλης Παπαδημητρακόπουλος, Στέλιος Παπακωνσταντίνου, Ορέστης Πετρόπουλος, Δημήτρης Σαββίδης, Αλέξανδρος Σαμαρτζής, Σταύρος Σωτηρόπουλος, Δημήτρης Τσικούρης.

Προπονητής Γιώργος Σολωμός, συνεργάτης προπονητή Λάμπρος Φώσκολος.

 

Η εφηβική ομάδας της Ένωσης Τραχώνων – Δία Αλίμου προβιβάστηκε στην «μεγάλη» κατηγορία της Α’ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α. και διεκδικεί επί ίσοις όροις απέναντι σε μεγάλους και ισχυρούς αντιπάλους την είσοδό της στην τελική φάση του πρωταθλήματος. Στην ομάδα αγωνίστηκαν: Στέφανος Γιαννακούλιας, Γρηγόρης Γκιουζέλης, Άγγελος Διενής, Γιώργος Ιωσηφίδης, Παναγιώτης Καρύκας, Αντώνης Λάππας, Παναγιώτης Μανιάτης, Θόδωρος Μπερέτσος, Άρης Παπαπέτρου, Γιώργος Σιαχάμης. Προπονητής Γιώργος Φαραώ

 

Ο αθλητικός σύλλογος Γαία κατέκτησε πολλές επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών, ενώ έχει και αθλήτρια στην εθνική ομάδα. Ειδικότερα στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανδρών – γυναικών οι Βασιλική Μουτεβέλη, Σπύρος Γραμματικόπουλος και Βασιλική Γραμματικοπούλου κατέκτησαν την 1η θέση, ενώ η Σταυρούλα Δασκαλάκη την 3η θέση.

Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα, κύπελλο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα παίδων – κορασίδων ο Διονύσης Ραψομανίκης κατέκτησε την 1η θέση, η Γεωργία Τσαούση τη 2ηκαι οι Άννα Δεσύπρη, Νεφέλη Παντούβερη και Ιωάννης Καμαργάκης την 3η θέση.

 

Ο Ναυτικός Όμιλος Καλαμακίου είναι ο πρώτος σύλλογος του Αλίμου ο οποίος αγωνίστηκε σε εθνική κατηγορία, με την ομάδα υδατοσφαίρισης. Έχει όμως να επιδείξει και σημαντικές επιτυχίες στην κολύμβηση και στην ιστιοπλοΐα. Το σημαντικότερο απ’ όλα είναι ότι οι επιτυχίες αυτές προέρχονται από μικρά παιδιά, γεγονός που δείχνει ότι ο σύλλογος έχει «ρίξει» το βάρος του στις υποδομές. Κατά την εκδήλωση βραβεύθηκαν:

1.     Χρυσή Αθανασοπούλου 2η Θέση με την Εθνική Ομάδα Κορασίδων στο Πανευρωπαϊκό

            Πρωτάθλημα Optimist 2012

2.     Σταυρούλα Ζαράνη 3η Θέση με την Εθνική Ομάδα Κορασίδων στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Optimist 2012

3.     Γεώργιος Καντίνης 3η Πανελλήνια Θέση Παίδων, μέλος Εθνικής Ομάδας 2012

            Κατηγορία Laser 4.7 Παίδων (Μη-Ολυμπιακή κατηγορία)

4.     Δικαίος Κέρκουλας 1η θέση με την Εθνική Ομάδα Παίδων στο Πανευρωπαϊκό

           Πρωτάθλημα Optimist 2012 και 2η Πανελλήνια Θέση Παίδων

5.     Ελισάβετ Μαζαράκη 3η Πανελλήνια Θέση Νεανίδων, μέλος Εθνικής Ομάδας 2012

            Κατηγορία Laser Radial Γυναικών (Ολυμπιακή κατηγορία)

6.     Χριστίνα Μαζαράκη 1η & 3η Πανελλήνια Θέση

Κορασίδων, συμμετοχή με την Εθνική Ομάδα στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα 2012 Κατηγορία Optimist (Μη – Ολυμπιακή      κατηγορία)

7.     Σοφία Παπαδοπούλου 1η Πανελλήνια θέση στην κατηγορία 470 γυναικών (Ολυμπιακή κατηγορία), μέλος Εθνικής Ομάδας

Τιμήθηκαν επίσης η κορασίδα Βερονίκη Τσαπαριάν για τη συμμετοχή στο τελικό στα 100 μέτρα ύπτιο του πανελληνίου πρωταθλήματος και ο παίδας Αντώνης Ανδρεαδάκης για τη συμμετοχή στο τελικό των 1500 μέτρων ελεύθερο του πανελληνίου πρωταθλήματος.

Η κ. Μιμή Κλεώπα – Μπίσμπα, Δημ. Σύμβουλος και μέλος του Δ.Σ. του Θ.Ο.Π.Α.Α., προσφέρει τιμητική διάκριση στον Ολυμπιονίκη και πολυνίκη στο Ράλι Αιγαίου Δημήτρη Δεληγιάννη, ιστιοπλόο του Ν.Ο. Καλαμακίου, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα ήθους και υπόδειγμα σεμνότητας.
Ο πρόεδρος του Ν.Ο. Καλαμακίου Γιώργος Χριστόπουλος μόλις έχει παραλάβει από τον π. Δήμαρχο Αργύρη Αργυρίου το κύπελλο για τις επιτυχίες των αθ΄λητών και αθλητριών του Συλλόγου στην ιστιοπλοΐα και την κολύμβηση
Η αντιδήμαρχος και τ. πρόεδρος του Θ.Ο.Π.Α.Α. Μαρία Μουτσάτου και ο Δημ. Σύμβουλος και τ. αντιπρόεδρος Δημήτρης Δημάκης βραβεύουν την εφηβική ομάδα της Ένωσης Τραχώνων Δία για την άνοδο της στη Α΄ Ε.Σ.ΚΑ.Ν.Α.
Η χορωδία του Θ.Ο.Π.Α.Α. υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Γιώργου Μπακόπουλου
Η καλύτερη αθλήτρια στον κόσμο για το 2012 στο πόλο Αλεξάνδρα Ασημάκη,(Ν.Ο. Βουλιαγμένης και μέλος της Εθνικής ομάδας) παραλαμβάνει από τον πρόεδρο του Θουκυδίδειου Οργανισμού και Πολιτισμού Αλίμου Δημήτρη Καρανικόλα την τιμητική της διάκριση, στο πλαίσιο της εκδήλωσης κοπής της πίτας του Οργανσιμού

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.