Bασιλόπιτα Αλληλεγγύης στο κάμπινγκ της Βούλας





ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Δίκτυο Αλληλεγγύης «Μίτος των Πολιτών» και οι Εθελοντές του κάμπινγκ έκοψαν βασιλόπιτες και οργάνωσαν συλλογική κουζίνα σε μια πολύ ζεστή και ανθρώπινη εκδήλωση αλληλεγγύης.
Για μία ακόμα φορά ο φιλόξενος χώρος του κάμπινγκ της Βούλας έστειλε μήνυμα ανθρωπιάς, αλληλεγγύης και αντίστασης στην πολιτική της εξαθλίωσης. Την τιμητική τους αυτή τη φορά είχαν οι επιστρατευμένοι εργαζόμενοι του Μετρό και οι επί 10 μήνες απλήρωτοι και επί 3 μήνες απεργοί των Ναυπηγείων Ελευσίνας.
«Θέλουμε να σας ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας, για την υποστήριξή σας στον αγώνα μας, που είναι αγώνας για τη διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του Μετρό, που η τρικομματική συγκυβέρνηση υπακούοντας στα κελεύσματα των δανειστών θέλει να ξεπουλήσει όσο-όσο. Με τη δική σας συμπαράσταση παίρνουμε καινούργιες δυνάμεις για να συνεχίσουμε τον αγώνα μας», επεσήμανε ανάμεσα στα άλλα στο χαιρετισμό του ο εκπρόσωπος των επιστρατευμένων του Μετρό, Γιωργάκης Κωστής
Αμέσως μετά πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος των εργαζόμενων στα ναυπηγεία Ελευσίνας, Θανάσης Βγενόπουλος «Είναι πολύ δύσκολο να καταλάβετε σε τι δύσκολη θέση μας έχουν φέρει. Αυτές όμως οι εκδηλώσεις σαν τη σημερινή, μας κάνουν σίγουρους για το δίκιο του αγώνα μας και να είναι σίγουροι αυτοί που θέλουν να μας λυγίσουν ότι ματαιοπονούν. Ούτε εμείς, αλλά ούτε και ο λαός πρόκειται να λυγίσει» τόνισε με έμφαση.
Αμέσως μετά ο Μάκης Σταύρου έκοψε την πρώτη από τις πίτες τονίζοντας ότι σήμερα προς χάριν της εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής έχουμε επιστρατευμένους τους εργαζόμενους στο Μετρό και τους ναυτεργάτες. Θα παλέψουμε για να μην τριτώσει το κακό


Καθώς μοιράζονταν τα κομμάτια οι πίτες και ο κόσμος απολάμβανε τα πλούσια εδέσματα το κρασί και τη μουσική στην όμορφη λιακάδα δόθηκε η ευκαιρία για πολλές συζητήσεις στα πηγαδάκια, αλλά και σε αστεία και ευχάριστα χαμόγελα
Την εκδήλως εκτός από τους εκπροσώπους των εργαζόμενων τίμησαν με την παρουσία τους, εκπρόσωποι άλλων αλληλέγγυων συλλογικοτήτων όπως του Μητροπολιτικού Ιατρείου του Ελληνικού, Δικτύου Αλληλεγγύης Νέου Κόσμου, του κοινωνικού συνεταιρισμού «Βλαστός», της «Μεσοποταμίας» και του συλλόγου δρομέων «Ευκλής». Πολύ ευχάριστη έκπληξη τέλος ήταν οι παρουσίες της Μάργκιτ Μάγιερ, καθηγήτριας πολιτικών επιστημών στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Βερολίνου, που ήταν προσκεκλημένη της ομάδας «Encounter Athens» για το τριήμερο διεθνές εργαστήριο με θέμα «Καθεστώτα κρίσης και αναδυόμενα κοινωνικά κινήματα στις πόλεις της Νότιας Ευρώπης» που έγινε στο πολυτεχνείο στις 8,9 και 10 Φεβρουαρίου, όπως και της Ιταλίδας δημοσιογράφου Σύλβια Μαρεστόνι και της Ελβετίδας εκπαιδευτικού Μόνικα Τσερούκι που επίσης είχαν έλθει στη χώρα μας σαν παρατηρήτριες στο ίδιο διεθνές εργαστήριο.


Για τις προσφορές τους που συνέβαλλαν πάρα πολύ στην επιτυχία της εκδήλωσης θέλουμε να ευχαριστήσουμε για τα βιολογικά προϊόντα, το Σύλλογο Βιοκαλλιεργητών Αττικής, για τα φαγητά τις ταβέρνες «Αντώνης», «Dream Grill», και «Steki Kalamaki» και για τις βασιλόπιτες τους φούρνους «Δρόσος» ,«Ζάκας», «Ηπειρώτισσα» και «Μυλοπόταμος»
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΊΑ ΤΟΥ ΔΙΚΤΎΟΥ

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.