Αντί για συμπαραστάτη του δημότη πάρτε μια τηλεφωνική γραμμή




(ilioupolitoday.gr)

Εναλλακτικός τίτλος: Αντί για άνθρωπο βάλαμε τηλεφωνική γραμμή. Είναι πιο φτηνή και λιγότερο ενοχλητική.

Στις 18 Φεβρουαρίου λάβαμε το δελτίο τύπου που μπορείτε να διαβάσετε αυτούσιο παρακάτω. Θεωρούμε ότι πρέπει να κηρυχθεί διατηρητέο. Θαυμάστε το και ετοιμαστείτε για τα χειρότερα. Σας προετοιμάζουμε ότι θα διαβάσετε αντίγραφο άρθρου του νόμου Καλλικράτη τον οποίο στο θέμα που αναφέρεται ο Δήμαρχος παρακάμπτει. Καλή τύχη.

Η Γραμμή του Δημότη στη διάθεση των συμπολιτών μας

Ο Δήμος Ηλιούπολης στη διαρκή προσπάθειά του για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, έχει θέσει σε λειτουργία την Γραμμή του Δημότη, μέσω της οποίας κάθε συμπολίτης μας μπορεί να καταθέτει τα αιτήματά του, για την επίλυση των τυχόν προβλημάτων που επισημαίνει.

Η υπηρεσία της Γραμμής του Δημότη, δέχεται το αίτημα, και αναλαμβάνει να το προωθήσει στις αρμόδιες υπηρεσίες, παρακολουθώντας στη συνέχεια την εξέλιξή του, μέχρι την οριστική επίλυσή του, ενημερώνοντας σχετικά τον δημότη.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, κατά το διάστημα Δεκεμβρίου 2012 και Ιανουαρίου 2013, στην Γραμμή του Δημότη κατατέθηκαν συνολικά 374 αιτήματα, εκ των οποίων τα 171 έχουν επιλυθεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη τα υπόλοιπα.

Για την Γραμμή του Δημότη, μπορείτε να καλείτε στο νούμερο 15377 και στο τηλ. 210 9970112.

Οι δημοτικοί μας (υπό κάποιαν έννοια) άρχοντες λίγο πριν «γιορτάσουν» την πρώτη επέτειο αποτυχίας εκλογής συμπαραστάτη του δημότη στην Ηλιούπολη, ετοίμασαν και δωράκι για πάρτη τους, δωράκι που ειρωνεύεται νόμο του κράτους 3852/2010. Θυμήθηκαν τώρα στα ξαφνικά να κάνουν γραμμή του δημότη. Τι να γίνει, ένα μυαλό έχουμε, τώρα το θυμηθήκαμε. Ναι; Επειδή κι εμείς θυμόμαστε, ο προαναφερθείς νόμος «Καλλικράτη», του πρώην υπουργού κ. Ραγκούση λύνει το πρόβλημα εξυπηρέτησης του δημότη, όχι με μία τηλεφωνική γραμμή, αλλά με «ανεξάρτητη δημοτική αρχή», τον συμπαραστάτη του δημότη. Σύμφωνα με τον νόμο αυτό για να είναι όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός ο συμπαραστάτης και όχι υπέρ της δημοτικής παράταξης που (κατ)έχει τον δήμο πρέπει να εκλεγεί με αυξημένη πλειοψηφία δύο τρίτων (2/3) από το δημοτικό συμβούλιο ώστε, συν τοις άλλοις, να γίνουν αναγκαστικά συνεργασίες. Δηλαδή, στον ίδιο δήμο ζούμε, μπορούμε να βρούμε έναν άνθρωπο να εξυπηρετεί τους δημότες και να τους γλυτώνει από γραφειοκρατικές σπαζοκεφαλιές

Ο κ. Βαλασόπουλος ενδιαφέρεται τόσο πολύ για την αντικειμενικότητα ανθρώπου σε αυτή τη θέση, αλλά και για τον θεσμό τον ίδιο ώστε πρότεινε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου 28ης Φεβρουαρίου 2011 πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ για «αντικειμενικό» συμπαραστάτη του δημότη. Η πρόταση σίγουρα θα απορριπτόταν από τις άλλες παρατάξεις. Έτσι, τελικά όπως αναμενόταν από όλους, δεν εξελέγη συμπαραστάτης, ούτε έγινε ποτέ επαναληπτική εκλογή όπως μπορούσε να γίνει μετά την πάροδο του απαραίτητου χρόνου.

Αντί, ως όφειλε. να ψάξει ο Δήμαρχος για μια προσωπικότητα που θα ψήφιζαν και άλλες παρατάξεις προτίμησε να βάλει μια τηλεφωνική γραμμή απ’ όπου θα απαντά υπάλληλός του, άνθρωπος με σχέση εργασίας εξαρτημένη από τον Δήμαρχο. Πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι; Και για πόσο; Αργά ή γρήγορα ειδικά σε τέτοια θέση θα γίνει προπαγανδιστής του Δημάρχου, αλλιώς….. Ο νόμος Ραγκούση σ’ αυτό το ζήτημα είναι πρωτοποριακός, σύγχρονος και με το μέρος του δημότη. Ο κ. Βαλασόπουλος όμως είναι υπεράνω νόμων. Τα ξέρει καλύτερα αυτός από τον νομοθέτη. Έδειξε άλλη μια φορά την αδιαφορία του για τον δημότη και την προπατορική προσωπική αντιπάθειά του για τον πρώην σύντροφό του κ. Ραγκούση τον οποίο προτίμησε ο Γ. Παπανδρέου για εκπρόσωπο και μετά για υπουργό Εσωτερικών. Τι να γίνει; Δεν θα είναι όλοι υπουργοί!….

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.