Από τη Βούλα για ράφτινγκ στο Λούσιο ποταμό




ΚΥΡΙΑΚΗ, 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
ΑΡΧΑΙΑ ΓΟΡΤΥΝΑ – ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ – ΛΟΥΣΙΟΣ ΠΟΤΑΜΟΣ,
Ξενάγηση ,πεζοπορία, , ράφτινγκ.

Ο προορισμός αυτής της εξόρμησή της Εναλλακτικής Δράσης μας, είναι η Αρχαία Γόρτυνα και ο Λούσιος ποταμός, όπου θα έχουμε τη δυνατότητα, αφενός να ξεναγηθούμε και αφετέρου να πεζοπορήσουμε στο φαράγγι και να κάνουμε ράφτινκ στα νερά του ποταμού.

Αρχαία Γόρτυνα.

Μετά την Τρίπολη, σε μικρή απόσταση από τη Στεμνίτσα έχουν έρθει σε φως τα ερείπια της αρχαίας Γόρτυνας. Ο αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Γόρτυνος βρίσκεται στη δεξιά όχθη του ποταμού Λούσιου, σε μαγευτική τοποθεσία, στην έξοδο του φαραγγιού του.

Η Αρχαία Γόρτυνα υπήρξε μια σημαντική αρκαδική πόλη κατά την αρχαιότητα. Ακόμα και σήμερα τα ερείπιά της συνεχίζουν να έλκουν το ενδιαφέρον και το θαυμασμό του επισκέπτη, σε συνδυασμό με τη φυσική ομορφιά και γαλήνη του τοπίου.

Τα αρχαιολογικά ευρήματα στην περιοχή χρονολογούνται από τα Γεωμετρικά χρόνια μέχρι και τη Βυζαντινή περίοδο και καταδεικνύουν μια σημαντική πολιτιστική δραστηριότητα σε μια μεγάλη χρονική περίοδο, κύρια όμως στην Κλασική και στην Ελληνιστική εποχή. Η σημαντικότερη περίοδος της ακμής της αρχαίας πόλης εντοπίζεται στον 4ο π.Χ. αιώνα. Επίσης οι ανασκαφές έδειξαν ότι η πόλη καταστράφηκε τον 2ο μ.Χ. αιώνα.

Σώζονται ερείπια του ναού του Ασκληπιού, των εγκαταστάσεων των λουτρών και στοάς και από τη μια ακρόπολη 4-6 σειρές λίθων και τμήματα πύργων. Στον ανασκαμμένο χώρο των λουτρών διακρίνονται καθαρά, η κεντρική αίθουσα των λουτρών με τις τρεις αψίδες και δυτικά και νότια οι βοηθητικοί χώροι. Επίσης μέσα και έξω από τους οχυρωματικούς περιβόλους υπάρχουν λείψανα δημόσιων οικοδομημάτων, ιερών και κατοικιών.

Πεζοπορία (προαιρετική) στο φαράγγι του Λούσιου ποταμού.
Το φημισμένο φαράγγι του Λούσιου στην ορεινή Αρκαδία με τα πολλά αξιοθέατα και την πανέμορφη φύση προσφέρεται για ένα ευχάριστο και ξένοιαστο περπάτημα. Η πεζοπορία είναι μια πολύ ωραία διαδρομή, μέσα στην πυκνή βλάστηση του φαραγγιού και με συντροφιά το υποβλητικό βουητό των νερών του ποταμού. Το μονοπάτι στο μεγαλύτερο μέρος του είναι βατό και κατηφορικό, με λίγα δύσκολα σημεία. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 3 ώρες περίπου με την επιστροφή και είναι εύκολη. Θα ξεκινήσουμε μετά από την ξενάγηση στην Αρχαία Γόρτυνα, θα φθάσουμε στη Μονή Προδρόμου και θα επιστρέψουμε στη Γόρτυνα. Όσοι δεν πεζοπορήσουν θα έχουν περιήγηση στην Καρίταινα και τον Αλφειό ποταμό
Ράφτινκ στο Λούσιο ποταμό.
Από τα εντυπωσιακότερα ποτάμια στην Ελλάδα είναι ο Λούσιος και ο Αλφειός, η διαδρομή του ράφτινγκ βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα σε στενό φαράγγι με πλούσια νερά και τρομερή βλάστηση όπου σε πολλά σημεία τα δένδρα σχηματίζουν τούνελ και το νερό περνά κυριολεκτικά κάτω από αυτά. Τα πεντακάθαρα νερά καθιστούν την συγκεκριμένη διαδρομή τη δημοφιλέστερη διαδρομή ράφτινκ στην Ελλάδα. Η διάρκεια της διαδρομής είναι 3 ώρες
Τι πρέπει να έχει μαζί του/της όποιος/α κάνει ράφτινκ.

Ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια τα οποία θα βραχούν, μαγιό η δεύτερο ζευγάρι εσώρουχα και μία πετσέτα. Καλό είναι, να φέρετε μαζί σας ένα λεπτό φλις η ένα μάλλινο μπλουζάκι για να φορέσετε μέσα από την φόρμα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ

8:00 πμ Αναχώρηση από Βούλα
(παραλιακή-Συγγρού-Σύνταγμα-Ομόνοια)
8:30 πμ Επιβίβαση στην Ομόνοια.
11:00 πμ Άφιξη Καρύταινα.
11:30 πμ – 12:30 μμ Ξενάγηση στην Αρχαία Γόρτυνα
12.30 μμ-3.30 μμ Πεζοπορία . (προαιρετικά)
12.30μμ-3.30 μμ Ράγτινκ στο Λούσιο ποταμό. (προαιρετικά)
15.30 μμ – 17: μμ Φαγητό στη Καρύταινα
16:30 μμ Αναχώρηση για Αθήνα.

Δηλώσεις συμμετοχής
Μαρία Κορομηλά : 210 8991145, 6940308757
ή στο Email : [email protected]

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.