Aργυρώ Πίκουλα:”οι Ηλιουπολίτες δεν θα πληρώσουν τα ελλείμματα του δήμου”




(cityofilioupolis.gr)

Αποκαλυπτική όπως πάντα για όσα συμβαίνουν στο Δήμο Ηλιούπολης εμφανίστηκε η Αργυρώ Πίκουλα, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ηλιούπολη: Ανεξάρτητη Κοινωνία Πολιτών”, στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του συνδυασμού. Απέναντι σ’ ένα θερμό ακροατήριο, που πλημμύρισε την αίθουσα του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης, η κα. Πίκουλα καταλόγισε στη συγκυβέρνηση πρόθεση εξόντωσης των πολιτών κάνοντας λόγο για συνθήκες ολοκληρωτικής αποδόμησης κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου.
Εστιάζοντας την ομιλία της στα δημοτικά δρώμενα, κατήγγειλε την πρωτοφανή αδυναμία τόσο της απερχόμενης όσο και της νυν Δημοτικής Αρχής να διατηρήσουν “ζωντανές” και ευαγείς τις υπερχρεωμένες σήμερα κατά εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ δημοτικές επιχειρήσεις ΚΕΔΗΛ, ΔΕΚΕΗΛ και ΕΥΩΝΥΜΟΣ, και εξέφρασε τη βαθιά ανησυχία της για την πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού του Δήμου, που επιβαρημένος πλέον με τις οφειλές των τριών επιχειρήσεων προς δημόσιο και ιδιώτες κινδυνεύει με εκτροχιασμό.

Υπενθύμισε δε, ότι σε περίπτωση δημοσιονομικού εκτροχιασμού του Δήμου, το “μνημονιακής λογικής” Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας των ΟΤΑ προβλέπει την αυτόματη επιβολή κυρώσεων απευθείας στους δημότες και όχι στην ανίκανη διοίκηση του ζημιογόνου Δήμου.

Σε μια συνοπτική καταγραφή του τρόπου άσκησης των δημαρχιακών καθηκόντων κατά την τελευταία διετία, η επικεφαλής της ανεξάρτητης παράταξης στάθηκε στις επιζήμιες για τα οικονομικά συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας επιλογές του κ. Βαλασόπουλου τόσο στα θέματα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δήμου όσο και των κοινωνικών υπηρεσιών του, που συστηματικά εκχωρούνται σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και σε χέρια ιδιωτών. “Οι Ηλιουπολίτες δεν θα πληρώσουν τα ελλείμματα των ελλειμματικών σε ικανότητες ανθρώπων, που ανέλαβαν εξουσία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Δεν θα τινάξουμε στον αέρα τους δικούς μας οικογενειακούς προϋπολογισμούς για να σβήσουμε τα χρέη των ανθρώπων εξουσίας. Το χρέος ανήκει σε αυτούς που το δημιούργησαν”, τόνισε η κα. Πίκουλα καταλογίζοντας στο Δήμαρχο Ηλιούπολης ενέργειες αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης και συνταγές επικοινωνιακών τεχνασμάτων με στόχο τον εμπλουτισμό του φτωχού δημαρχιακού του έργου και τη λείανση του προσωπικού του προφίλ.

Βέβαιη για τις αναπόφευκτες συνέπειες μιας τέτοιας πολιτικής, η κα. Πίκουλα παρουσίασε τις προτάσεις – αιτήματα της παράταξης για την ευρύτερη αλλαγή στη λειτουργία των κοινωνικών δομών του Δήμου και τη στήριξη των πιο ευάλωτων οικονομικά ομάδων του τοπικού πληθυσμού. Κάλεσε μάλιστα σε συνένωση δυνάμεων όλες τις δημοτικές παρατάξεις τονίζοντας, ότι είναι η ώρα να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων παραμερίζοντας τις όποιες κομματικές νοοτροπίες, προκειμένου να συμβάλλουν από κοινού στη διατήρηση της ποιότητας ζωής των δημοτών της πόλης μας.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση υπήρξε η απονομή τιμητικής διάκρισης στους διαχειριστές τριών τοπικών ειδησεογραφικών ιστοτόπων. Μιλώντας για την επιλογή αυτή της παράταξης, η κα. Πίκουλα σημείωσε: “Σε μια εποχή όπου η πολυφωνία, η εγκυρότητα και η αντικειμενικότητα στην ενημέρωση είναι πιο αναγκαία από ποτέ, οι ιστότοποι cityofilioupolis.gr (υπό τη διεύθυνση του κ. Χριστοφίδη Ελευθέριου) ilioupolis.gr (υπό τη διεύθυνση του κ. Ζωγραφάκη Στέλιου) και ilioupolisonline.gr (υπό τη διεύθυνση του κ. Γρηγόρη Σαϊτά) συμβάλλουν επί της ουσίας στην πληροφόρησή μας για θέματα τοπικού – και όχι μόνο – ενδιαφέροντος, προσφέροντάς μας τη δυνατότητα να μάθουμε, να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε όλα όσα συμβαίνουν και αφορούν στην πόλη μας και φυσικά έξω από τα σύνορά της. Η δημοτική μας παράταξη επιβραβεύει σήμερα τους ανθρώπους που ‘κρύβονται’ πίσω από αυτές τις ειδησεογραφικές πηγές του διαδικτύου, και που με μεράκι, συνέπεια και υπευθυνότητα φροντίζουν καθημερινά για την ενημέρωση των δημοτών της Ηλιούπολης”.

Η δημοτική παράταξη ευχαριστεί θερμά όλους τους συνδημότες, που τίμησαν με την παρουσία τους την ετήσια εκδήλωση με πρώτο τον Πατέρα Διονύσιο, που ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη πίτα του συνδυασμού, καθώς επίσης και τους Πατέρες Ανδρέα και Μιχαήλ.

Την εκδήλωσαν τίμησαν, μεταξύ άλλων, προσωπικότητες της πόλης, που είχαν την ευκαιρία να απευθύνουν και σύντομο χαιρετισμό. Ανάμεσά τους: ο αντιδήμαρχος Πόλης Χρήστος Καλαρρύτης, η αντιδήμαρχος Παιδείας, Διαφάνειας & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κατερίνα Μαρκουλάκη, ο τ. Δήμαρχος Ηλιούπολης Θεόδωρος Γεωργάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων “Ενωτικό Αυτοδιοικητικό Κίνημα Ηλιούπολης” Δημήτρης Πανταζόπουλος και “Χρώμα στην Πόλη” Παναγιώτης Πατσαβός, η γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου Χριστίνα Σερέτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Μαρίκα Ανδρουλάκη-Λιάπη, Γαβριήλ Αραμπατζής, Πηνελόπη Γάσπαρη-Λούβαρη, Παρασκευάς Γιαννόπουλος, Ευάγγελος Γεωργάκης και Γιάννης Πούλος, ο Α΄ Αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Νικόλαος Λεβετσοβίτης, η πρώτη Γενική Διευθύντρια του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ Ευτυχία Γαλιατσάτου, το μέλος ΔΣ του ΕΒΕΑ Σταύρος Γεωργάκης, εκπρόσωποι πολιτιστικών και επαγγελματικών φορέων της πόλης μας κ.α.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πλαίσιο του διαρκούς ανοιχτού διαλόγου με την τοπική κοινωνία και την επιλογή της δημοτικής παράταξης να στηρίζει εμπράκτως τους νέους επαγγελματίες της πόλης μας, ο συνδυασμός πραγματοποίησε μία ξεχωριστή συνεστίαση στην ταβέρνα “Μπαρμπαλέκος” το μεσημέρι της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου. Σε μια ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, τα μέλη και εκλεκτοί φίλοι του συνδυασμού αντάμωσαν, συζήτησαν και διασκέδασαν με καλή μουσική και φαγητό έχοντας έτσι την ευκαιρία να “αποδράσουν” για λίγο από τη δύσκολη καθημερινότητα που όλοι βιώνουμε.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.