Δικαίωση για τους Αργυρουπολίτες γονείς των μαθητών του Ωδείου




arg apof perif gia odeio

Δικαιωμένοι πρέπει να αισθάνονται οι Αργυρουπολίτες γονείς των μαθητών του Ωδείου της πόλης «Γ. Μιχαλακέας».

Ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, έχοντας υπόψη της πρόνοιες του Νόμου του Καλλικράτη και του Συντάγματος, έκανε δεκτή την προσφυγή  επτά γονέων της Αργυρούπολης και ακύρωσε της απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη για καταβολή διαφορετικών διδάκτρων στο Ωδείο, μεγαλύτερων για τα παιδιά της Αργυρούπολης και μικρότερων για εκείνα του Ελληνικού!

Ως γνωστόν, η απόφαση αυτή του δημάρχου είχε επικυρωθεί το 2012 από την πλειοψηφούσα παράταξή του στο. Δ.Σ., παρά τις έντονες και συνεχείς διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης, του επικεφαλή της κ. Γιάννη Κωνσταντάτου και του κ. Γιάννη Τσαρπαλή.

Να σημειωθεί, ότι αντιπολίτευση και γονείς κάλεσαν τον Δήμαρχο να εξομοιώσει τα δίδακτρα της Αργυρούπολης και του Ελληνικού στις τιμές του Ωδείου Ελληνικού, πρόταση που όμως απορρίφθηκε με το σκεπτικό ότι αυτά θα εξισωθούν σταδιακά…… στο μέλλον!

Στο σκεπτικό της ακυρωτικής απόφασης του ΓΓΑΔ αναφέρονται, μεταξύ των άλλων, τα εξής:

«.. Από την εξέταση των στοιχείων προκύπτει ότι υπάρχει διακριτή αναγραφή των διδάκτρων που οφείλουν να καταβάλουν οι δημότες του π. δήμου Αργυρούπολης και του π. δήμου Ελληνικού, ενώ και σε ορισμένες περιπτώσεις τα ποσά για την ίδια τάξη είναι διαφορετικά (αυξημένα για τους κατοίκους του π. δήμου Αργυρούπολης)!

Η καταβολή διαφορετικών διδάκτρων για την παροχή της ίδιας υπηρεσίας δεν δικαιολογείται και δεν δύναται να στηριχθεί σε καμία διάταξη νόμου, καθώς είναι αντίθετη στην (σημ. συνταγματική) αρχή της ίσης μεταχείρισης των πολιτών….. »

Παράνομη και αντισυνταγματική, λοιπό, αυτή η απόφαση της δημοτικής αρχής Ελληνικού-Αργυρούπολης. Αλλά δεν είναι μόνο αυτή….. !

Όπως πληροφορούμαστε, την ίδια άνιση μεταχείριση σε βάρος των Αργυρουπολιτών εφαρμόζει η δημοτική αρχή του κ. Χρ. Κορτζίδη, στα ανταποδοτικά τέλη, στα δικαιώματα ταφής των κατοίκων της Αργυρούπολης και του Ελληνικού κλπ.

Αναμένεται με ενδιαφέρον η συνεχεία της εξέλιξης αυτής της υπόθεσης.

(cilvercity.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.