Έκθεση ζωγραφικής Αιγυπτιωτών καλλιτεχνών στο Παλαιό Φάληρο




ΕΓΚΑΙΝΙΑ  ΕΚΘΕΣΗΣ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ  ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Το  Μορφωτικό Κέντρο της  Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Αθήνα σε συνεργασία με τον Δήμο Παλαιού Φαλήρου και την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας συνδιοργανώνουν την ΕΚΘΕΣΗ  ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΑΙΓΥΠΤΙΩΤΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ  στο Πνευματικό Κέντρο του  Δήμου Παλαιού Φαλήρου ΦΛΟΙΣΒΟΣ.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν στις  6/2/2013 και ώρα 18:30 από τον Πρέσβη της  Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου  στην Αθήνα  κ. Tarek Adel και τον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου Διονύση Χατζηδάκη, παρουσία του Υφυπουργού Εξωτερικών  Κωνσταντίνου Τσιάρα, εκπροσώπων του Διπλωματικού Σώματος και Εκπροσώπων Φορέων, Σωματείων και Κοινοτήτων Αιγυπτιωτών στην Ελλάδα.

Στις  ομιλίες τους όλοι οι επίσημοι αναφέρθηκαν στην διαχρονική, πολυδιάστατη και σημαντική παρουσία του Ελληνικού στοιχείου στην Αίγυπτο, έκφραση της οποίας αποτελούν και τα έργα τα οποία παρουσιάζονται στα πλαίσια της έκθεσης και τα οποία αναδεικνύουν για μια ακόμα φορά την ποιότητα και το επίπεδο των Ελλήνων Αιγυπτιωτών .

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης, τιμητικές πλακέτες απονεμήθηκαν από  τον Εκπρόσωπο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας, κ. Κασιμάτη Εδμόνδο στον Υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο επί των θεμάτων Αποδήμων Ελληνισμού, κ. Τσιάρα Κωνσταντίνο, στους Αιγύπτιους Επισήμους, στον Δήμαρχο Παλαιού Φαλήρου κ. Διονύση Χατζηδάκη, στον Πρόεδρο της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξανδρείας κ. Ιωάννη Σιώκα ,στον γλύπτη κ. Κάρολο Καμπελόπουλο και στον ζωγράφο κ. Απόστολο Κυρίτση ενώ τιμητικοί έπαινοι δόθηκαν και στους 33  καλλιτέχνες που συμμετείχαν στην έκθεση.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι επικεφαλής των συνδιοργανωτών φορέων Dr. Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, κ. Διονύσης Χατζηδάκης, Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου και ο κ. Κασιμάτης Εδμόνδος, Εκπρόσωπος της Ελληνικής Κοινότητας Αλεξάνδρειας & Πρόεδρος του Εμπορικού και Επαγγελματικού Συλλόγου Παλαιού Φαλήρου.

 

Την εκδήλωση μεταξύ άλλων τίμησαν με την παρουσία τους:

– O Εξοχότατος Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος επί των θεμάτων Αποδήμων Ελληνισμού, κ. Τσιάρας Κωνσταντίνος.

– O Πρέσβης της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα

κ. Tarek Adel.

– O Εκπρόσωπος της Μητρόπολης Νέας Σμύρνης Πατήρ Θεόδωρος.

– Ο Πρόξενος της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου κ. Mohammed El Mahdi.

– Η Εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη κου. Ιωάννη Σγουρού,

κα. Αναγνώστου   Κατερίνα.

– Οι Αντιδήμαρχοι Παλαιού Φαλήρου:κ.κ. Μιχαλοπούλου Μαρία, Πανταζής Αλέξανδρος, Νίκυ Γιάκοβλεφ, Κορόμηλος Αλέξανδρος και ο Δημοτ. Σύμβουλος κ.Ασημακόπουλος Γεώργιος

– Από τον Σύνδεσμο Αιγυπτιωτών Ελλήνων: Η Πρόεδρος  κα. Κρυστάλλω Τρίμη, ο Αντιπρόεδρος κ. Μιχαηλίδης Κωνσταντίνος, τα Μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Κωβαίος Μιχάλης, Μαρίνα Βιργινία & Αντώνης Γιαμμανής

-Ο Επίτιμος Πρόεδρος του Ε.Ν.Ο.Α. κ. Σφέτσιος Γιώργος

– Από τον Σύλλογο Αποφοίτων Σαλβαγίου Εμπορικής και Επαγγελματικής  Σχολής Αλεξανδρείας: Ο Αντιπρόεδρος κ. Χριστοφίδης Χρήστος, το Μέλος του Δ.Σ. κ. Ηλίας Λιβιεράτος και το Στέλεχος του Σωματείου  κ. Γιάννακας Γιάννης

– Από τον Σύλλογο Ελλήνων Σουέζ και Πορτ Τουεφίκ:Η Αντιπρόεδρος κα. Βάγια Πατσουρένιου

– Από το Αθλητικό Σωματείο Αιγυπτιωτών: Ο Πρόεδρος & Μέλος του Δ.Σ, ΣΑΕ κ. Απόστολος Τζιτζάς

– Από τον Σύλλογο Αποφοίτων Γυμνασίου Μανσούρας: Ο Αντιπρόεδρος κ. Αλέκος Καραντινόπουλος

– Από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Πολεμιστών Μέσης Ανατολής Ρυμινιτών Ιερολοχιτών: Ο Πρόεδρος κ. Εμμανουήλ Αρμπελιάς.

– Από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μελετών Αρχαίας και Μεσαιωνικής Αλεξάνδρειας: Ο Πρόεδρος κ. Τζάλας Χάρης.

– Επώνυμοι Αιγυπτιώτες  μεταξύ των οποίων ο γνωστός σκηνοθέτης Κώστας Φέρρης, η κ. Αλεξάνδρα Παπαδημήτριου και ο μουσικός κ. Μανώλης Χναράκης ο οποίος ανέλαβε και την μουσική επιμέλεια της εκδήλωσης.

 

Στην προσπάθεια της επιτυχίας της εκδήλωσης συμμετείχαν οι: κ.κ. Κατακουζινός Βασίλης, Τζιαβάρας Φώτης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δεξίωση από την Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 20/2/2013 και θα είναι ανοικτή καθημερινά από τις 10:00-14:00 και 17:00-20:00 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

(e-epikaira.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.