Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης για τη μίσθωση των καντινών στο Καβούρι




Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης του δημοτικού συμβουλίου της Δευτέρας 18 Φεβρουαρίου του Δήμου Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, ήταν η λήψη απόφασης προκειμένου Ελεγκτές Δημόσιας Διοικησης να ελέγξουν τη σύμβαση ανάμεσα στην εταιρεία “ΜΟΥΣΤΑΚΑΣ” που εκμεταλλεύεται τις καντίνες στο Καβούρι, και στο Δήμο.

Το θέμα ήρθε με εισήγηση του προέδρου του ΟΑΠΠΑ Γιάννη Νιτερόπουλου και μετά από απόφαση του Διοικητικού του Συμβουλίου.

Οι οικονομικές υποχρεώσεις της εταιρείας προς το Δήμο για τα δύο τελευταία χρόνια, ανέρχονται σύμφωνα με την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου στο ύψος των 1.2 εκατ. ευρώ περίπου, ενώ παράλληλα δεν υφίστανται και οι ανάλογες εγγυήσεις (εγγυητική επιστολή ύψους περίπου 500.000 ευρώ).

Με αφορμή την εισαγωγή προς συζήτηση του θέματος, έγινε από την πλευρά της αντιπολίτευσης και κυρίως από τον αρχηγό της μείζονος Γρηγόρη Κωνσταντέλλο, αναφορά στις συμβάσεις ανάμεσα στον τότε δήμο Βουλιαγμένης και σε επιχειρηματίες καταστημάτων υγειονομικού κυρίως, ενδιαφέροντος.

Συγκεκριμένα, ο Γρηγ. Κωνσταντέλλος μίλησε για περίεργη όσμωση που υπήρχε και εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στη δημοτική αρχή και στα καταστήματα της Βουλιαγμένης. Μίλησε για τη φημολογία περί διαπλοκής και τοπικής διαφθοράς και για ειδικό “καθεστώς” του τότε δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου. Μίλησε για καταστήματα που δεν συμμορφώθηκαν και είχαν κυρώσεις όπως η ταβέρνα “ΛΑΜΠΡΟΣ” που αναγκάστηκε να μαζέψει τραπεζοκαθίσματα κ. ά. Παράλληλα αναρωτήθηκε γιατί μόνο η υπόθεση του συγκεκριμένου επιχειρηματία ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή τη στιγμή που υπάρχουν οφειλές άνω των 500.000 ευρώ και από άλλες επιχειρήσεις.

Γεγονός πάντως είναι πως η συγκεκριμένη μίσθωση έχει καταστεί πολύπλοκη αφού δεν μπόρεσε να εκτελεστεί σύμφωνα με τους αρχικούς όρους μετά την προσφυγή κατοίκων στο ΣτΕ, και ο επιχειρηματίας έχει προσφύγει στα δικαστήρια ζητώντας έκπτωση της τάξης του 40%.

Για τη συγκεκριμένη σύμβαση μίλησε ο Δ. Κοντονής επισημαίνοντας πως, πρέπει να βρεθεί λύση σύμφωνα με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα, και πως αυτή πρέπει να παραμείνει ενεργή αφού λόγω του νέου νόμου οι καντίνες δεν θα μπορέσουν να ξαναδημοπραττηθούν, με αποτέλεσμα ο δήμος να έχει υστέρηση εσόδων.

Ο Παναγιώτης Καπετανέας συνέστησε στη δημοτική αρχή να δείξει κατανόηση, ο δε νομικός σύμβουλος του Δήμου εξήγησε στο σώμα πως εκκρεμούν για τη συγκεκριμένη υπόθεση τρία δικαστήρια στο ΣτΕ και δύο Εφετεία.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε να κληθούν οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να εξαχθούν ασφαλή συμπεράσματα σχετικά με τη μίσθωση των επίμαχων καντινών.

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.