Εναλλακτική Δράση – σχολικά προγράμματα για περιβάλλον και πολιτισμό




Το ενδιαφέρον των μαθητών και των εκπαιδευτικών για το φυσικό περιβάλλον και τον πολιτισμό συνεχίζει να είναι πολύ έντονο παρά τις μεγάλες δυσκολίες και τα οξυμένα προβλήματα που βιώνει η εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί).

Και η Εναλλακτική Δράση πρόθυμα ανταποκρίνεται στα καλέσματα των σχολείων και συνεργάζεται με τους εκπαιδευτικούς προκειμένου να στηρίξει με την πλούσια εμπειρία και τα υλικά που διαθέτει σχολικά προγράμματα για το περιβάλλον και τον πολιτισμό.

Στα πλαίσια λοιπόν των αρχών και των στόχων της οργάνωσης στηρίζουμε το πρόγραμμα «Παραλία του Δήμου Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης» που υλοποιεί το Γυμνάσιο της Βάρης. Πρώτη εκδήλωση της συνεργασίας ήταν η παρουσίαση από τον Μάκη Σταύρου των δυνατοτήτων αλλά και των προβλημάτων που έχει το παραλιακό μέτωπο του Σαρωνικού γενικότερα και ιδιαίτερα στο δήμο ΒΒΒ. Στη συζήτηση που έγινε κατά την παρουσίαση οι μαθητές έδειξαν ότι και προθυμία να συμμετέχουν και πολλές γνώσεις έχουν για το αντικείμενο.

Η συνεργασία θα συνεχισθεί και με άλλες εκδηλώσεις.
Με προθυμία επίσης ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας να στηρίξουμε τις ξεναγήσεις που πραγματοποιούντα στα πλαίσια των πολιτιστικών εκδηλώσεων ξεκινώντας από την ξενάγηση στη Ακρόπολη. Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από την ξενάγηση του Μάκη Σταύρου, όπως δείχνουν και οι ευχαριστήριες επιστολές που έστειλαν στην Εναλλακτική Δράση με τις οποίες ζητούν να συνεχισθούν οι ξεναγήσεις.

Η Εναλλακτική Δράση θεωρεί αυτονόητη υποχρέωσή της να στηρίζει με τις δυνάμεις που διαθέτει τα σχολικά προγράμματα, πολύ περισσότερο σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς. Και επειδή υπάρχουν αρκετά σχολεία που ζητούν στήριξη και χρειάζονται αρκετά άτομα για την υλοποίηση των προγραμμάτων, καλούμε πολίτες ανεξάρτητα από τις γνώσεις που χουν να βοηθήσουν, εφόσον βέβαια το επιθυμούν, αυτή την προσπάθεια. Όσοι θέλουν μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο 6977990887 ή να στείλουν email στο [email protected]

ΠΡΟΣ
Τον Σύλλογο πολιτών για την ποιότητα ζωής «Εναλλακτική Δράση»
Γλυφάδα 1-2-2013

Ως καθηγήτρια , υπεύθυνη για το μάθημα της Ιστορίας στην Α΄ τάξη του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας, θα ήθελα να απευθύνω ένα μεγάλο ευχαριστώ για την ξενάγηση στην Ακρόπολη στις 31-1-2013 , που πρόσφερε ο Σύλλογός σας στους μαθητές μου .
Είχα τη τύχη να συμμετέχω σε ποιοτικές εκδηλώσεις του συλλόγου σας και γνώριζα την ποιότητα των ξεναγήσεων που προσφέρει ο αρχαιολόγος κ. Μ. Σταύρου . Την εμπειρία μου μετέφερα στο Σύλλογο των καθηγητών του 5ου Γυμνασίου Γλυφάδας ,όπου με απόφαση του (9-1- 2013, Πράξη 25 ) ζητήσαμε την συνεργασία του συλλόγου σας προκειμένου να ξεναγηθούν δύο τμήματα της Α΄ Γυμνασίου στην Ακρόπολη.
Η ξενάγηση που περιέλαβε όχι μόνο τα μνημεία της Ακρόπολης αλλά και το θέατρο Διονύσου και το ναό του Ασκληπιού, έγινε αφορμή για ένα ενδιαφέρον και κατανοητό μάθημα που απόλαυσαν τόσο οι μαθητές μας όσο και εμείς οι καθηγητές που τους συνοδεύαμε.
Σε καιρούς χαλεπούς όπως αυτούς που διανύουμε η προσφορά σας καθίσταται σημαντική και για ένα ακόμη λόγο: διδάσκει στους μαθητές μας την έννοια της αλληλεγγύης και της προσφοράς άνευ ανταλλάγματος .
Σας απευθύνω λοιπόν τις προσωπικές ευχαριστίες μου αλλά και τις ευχαριστίες των μαθητών μου που τις έγραψαν με τον δικό τους χαρακτηριστικό τρόπο και ελπίζω να συνεργαστούμε ξανά .
Με τιμή
Ελισάβετ Δεμίρη
Καθηγήτρια στο 5ο Γυμνάσιο Γλυφάδας ΠΕ13

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.