Άρχισαν πάλι οι εργασίες για την ανέγερση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης




Δελτίο τύπου:

Μετά από επίμονη και συστηματική προσπάθεια εκ μέρους της σημερινής Διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου Σ. Πανά, διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την συνέχιση των εργασιών και την ολοκλήρωση της ανέγερσης του νέου σχολικού συγκροτήματος που θα στεγάσει το Γυμνάσιο Βουλιαγμένης.
Συγκεκριμένα, ο Δήμος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης διεκδίκησε και πέτυχε τη χρηματοδότηση του έργου με πόρους του ΕΣΠΑ, στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική».
Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η υλοποίηση μιας σημαντικής εκπαιδευτικής υποδομής, η οποία θα συμβάλει στην αναβάθμιση της σχολικής στέγης στο Δήμο Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης.

Το έργο έχει συνολικό κόστος 2.524.091 ευρώ και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Περιλαμβάνει την κατασκευή διώροφου εκπαιδευτηρίου, συνολικού εμβαδού 1826 τμ, με 6 αίθουσες διδασκαλίας, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, βοηθητική αίθουσα, βιβλιοθήκη, αίθουσα φυσικοχημείας, αίθουσα πληροφορικής, αίθουσα τεχνολογίας, γραφεία και αποδυτήρια.
Οι εργασίες ανέγερσης, που είχαν διακοπεί λόγω έλλειψης πόρων, έχουν ξεκινήσει εκ νέου και προχωρούν πλέον με ταχείς ρυθμούς. Αναμένεται δε να ολοκληρωθούν έως το τέλος του 2013.
Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς, δήλωσε σχετικά: «Η δημιουργία σύγχρονων εκπαιδευτικών υποδομών, για τις ανάγκες μόρφωσης της νεολαίας της πόλης μας, αποτελεί για μας κορυφαία προτεραιότητα. Για τη Διοίκηση μας, η επένδυση στη γνώση αποτελεί την καλύτερη επιλογή που θα διασφαλίσει ένα καλύτερο μέλλον στη νέα γενιά μας. Είναι καθήκον μας να παρέχουμε στα παιδιά του Δήμου μας ένα σύγχρονο και ασφαλές περιβάλλον μάθησης, στο οποίο θα αποκτούν τα εφόδια για να χτίσουν το μέλλον τους. Με την επανεκκίνηση του έργου για την ανέγερση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Δημιουργούμε για τους μαθητές της περιοχής ένα σχολείο υψηλών προδιαγραφών, εφάμιλλο των απαιτήσεων της εποχής. Το νέο αυτό σχολικό κτίριο, μαζί με τα άλλα σχολικά συγκροτήματα που σχεδιάζουμε να κατασκευαστούν σε άλλες περιοχές του Δήμου μας όπως η Βούλα και η Βάρη, θα αναβαθμίσουν σημαντικά τις σχολικές υποδομές του προαστίου μας».

Από αριστερά: Η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος της σχολικής επιτροπής κ. Σίνα, ο δήμαρχος κ. Σπύρος Πανάς και η υπεύθυνη του έργου κ.Καρσάμπα

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.