Φανταστικό κέικ-σκάκι (γλυκιά συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Ελάτε να παίξουμε τρώγοντας»
Βάσω Χουλιάρα, Λάρισα

ΥΛΙΚΑ
– 1 πακέτο βούτυρο αγελάδας
– 1½ κούπα ζάχαρη
– 1 πακέτο αλεύρι φαρίνα (500 γρ.)
– 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
– 3 βανίλιες
– 1 πορτοκάλι (χυμός)
– 1 κούπα κρύο γάλα
– 5 αβγά
– 2-3 κουταλάκια κακάο (σκόνη)
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
– 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
– 200 γρ. κρέμα γάλακτος (35%)
– Λίγοι χοντροκομ. ξηροί καρποί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Σε μίξερ, «χτυπάμε» πρώτα το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψει. Έπειτα, ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εναλλάξ και σιγά-σιγά για να γίνει το κέικ αφράτο. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο (παχύρευστο και λείο), το χωρίζουμε ισόποσα σε δύο μπολ, κρατώντας την λευκή ζύμη στο ένα, ενώ στο άλλο ρίχνουμε και αναμειγνύουμε 2-3 κουταλάκια κακάο (σκόνη). Έπειτα, αδειάζουμε τα μείγματα σε διαφορετικές μακρόστενες, μεταλλικές φόρμες για κέικ, που έχουμε από πριν βουτυρώσει και αλευρώσει ελαφρά ώστε να μην κολλήσουν τα κέικ και να μπορούμε έπειτα να τα συναρμολογήσουμε.

2. Όταν ψηθούν και κρυώσουν τα κέικ, το λευκό και εκείνο με το κακάο, παίρνουμε το καθένα χωριστά και τα κόβουμε σε λωρίδες κάθετες και οριζόντιες. Αφού γίνει αυτή η διαδικασία, χρησιμοποιώντας σαν βάση μια πιατέλα, συναρμολογούμε εναλλάξ κομμάτια-λωρίδες, πότε από το λευκό κέικ και πότε από το κείκ-κακάο, ώστε να σχηματιστεί στο τέλος μια σκακιέρα. Μεταξύ των κομματιών μπορούμε να απλώσουμε την αγαπημένη μας μαρμελάδα.

3. Όταν ολοκληρώσουμε το κέικ σκάκι, φτιάχνουμε και το γλάσο σοκολάτας με την κουβερτούρα και την κρέμα γάλακτος. Απλά, ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι την κρέμα (όχι να βράσει) και την ρίχνουμε πάνω στην τεμαχισμένη σοκολάτα, ανακατεύοντας με μια μαρίζ ώσπου να λιώσει και να ενωθούν τα υλικά. Όταν κρυώσει ελάχιστα, καλύπτουμε με αυτήν όλο το κέικ, πασπαλίζοντας στο τέλος και με χοντροκομμένους ξηρούς καρπούς.

Χρόνος εκτέλεσης: 45 λεπτά
Μερίδες: 12+ κομμάτια

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Κυρ 10 Φεβ 2013 | 12:49 | Share

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.