“Φωνάζει ο δήμαρχος για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!”




ΕΛΛΗΝΙΚΟ – ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗ  ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ  :

Μετά την έντονη αντίδρασή μας, ως αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τις προσφυγές γονέων η Περιφέρεια ακύρωσε την – όπως η ίδια την χαρακτηρίζει – παράνομη και αντισυνταγματική απόφαση του δημάρχου κ. Χρ. Κορτζίδη, να πληρώνουν στο Ωδείο της Αργυρούπολης άλλα δίδακτρα οι Αργυρουπολίτες και άλλα οι Ελληνκιώτες ! Μετά από αυτήν την απόφαση θα περίμενε κανείς η δημοτική αρχή να σοβαρευτεί και να εφαρμόσει το νόμο και το Σύνταγμα που επιτάσσει όλοι οι δημότες να είναι ίσοι.
Αντί όμως γι αυτό, αντί -έστω και αργά – να αντιληφθεί ο δήμαρχος και οι επιτελείς του την κατάφορη αδικία και το λάθος τους, ο κ. Χρ. Κορτζίδης αποφάσισε να προσφύγει κατά της απόφασης της Περιφέρειας και να σταθεί ενάντιος στους Αργυρουπολίτες γονείς των μαθητών του Ωδείου που ζητούσαν και ζητούν την ίση μεταχείριση των παιδιών τους από τον Δήμο!
Δεν αξίζει να σχολιάσουμε την θλιβερή και ανερμάτιστη αναφορά του δημάρχου στο παρελθόν, με την οποία προσπαθεί ανεπιτυχώς να αντλήσει επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να ρίξει στάχτη στα μάτια του κόσμου, αναφέροντας δήθεν δικές μας προθέσεις και παραβλέποντας σκόπιμα την διακήρυξή μας, ότι το μόνο που μας ενδιαφέρει είναι να πληρώνουν φθηνότερα όλοι οι δημότες , χωρίς εξαιρέσεις και διακρίσεις. Να σημειώσουμε όμως ένα και μόνο. Το επιχείρημα της δημοτικής αρχής, ότι πριν την ένωση των δύο δήμων οι Αργυρουπολίτες πλήρωναν ακριβότερα δίδακτρα στο Ωδείο και, επομένως, είμαστε λάθος εμείς και οι γονείς που ζητάμε την άμεση εξίσωση τους προς τα κάτω, καταρρίπτεται από ένα παράδειγμα: Στο κολυμβητήριο πριν την ένωση οι Αργυρουπολίτες πλήρωναν κατά πολύ φθηνότερα από τους Ελληνικιώτες. Μετά την ένωση, πολύ σωστά, ο δήμαρχος αποφάσισε να πληρώνουν και οι Ελληνικιώτες το ίδιο φθηνά με τους Αργυρουπολίτες, παρά το γεγονός, ότι το κόστος λειτουργίας του ήταν και είναι πολύ υψηλό. Στο Ωδείο λοιπόν που το κόστος αυτό είναι εξίσου υψηλό, δεν θέλει να κάνει το ίδιο για ευνόητους λόγους.
Καλούμε την δημοτική αρχή να μην προσφύγει κατά της απόφασης της Περιφέρειας που δικαιώνει τους γονείς των μαθητών του Ωδείου και να εφαρμόσει επιτέλους την αρχή της ισοπολιτείας για όλους τους δημότες του ενιαίου δήμου με εξίσου φθηνά δίδακτρα και τέλη για όλους. Στις απειλές της ότι θα κλείσει το δημοτικό Ωδείο «Γ. Μιχαλακέας» για να τρομοκρατήσει τους γονείς που δεν δέχονται να συμμορφωθούν με τις κατάφορα άδικες και παράνομες αποφάσεις της, δηλώνουμε ότι θα μας βρει μαζικά και δυναμικά αντίθετους.
Δήμαρχε ήσουν και είσαι αντίθετος στην ένωση της Αργυρούπολης με το Ελληνικό και οι πράξεις σου το αποδεικνύουν. Δεν συμπεριφέρεσαι, όπως πρέπει και επιβάλλεται, ως αμερόληπτος δήμαρχος όλων των δημοτών. Εχεις άδικο για τα διαφορετικά τέλη, τα διαφορετικά δίδακτρα κ.α. Τρία χρόνια τώρα χωρίζεις τους δημότες, αντί να τους ενώνεις. Στον ενιαίο και αδιαίρετο δήμο η επιβαλλόμενη ισοπολιτεία για όλους τους δημότες δεν εφαρμόζεται με ανακριβείς αναφορές στο παρελθόν, αλλά με σωστές αποφάσεις που ορίζουν το παρόν και χαράσσουν το μέλλον του ενιαίου δήμου. Αν δεν σε εκφράζει για τους δικούς σου λόγους το «ΙΣΧΥΣ ΕΝ ΤΗ ΕΝΩΣΕΙ», αλλά το «ΔΙΑΙΡΕΙ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΥΕ», αυτό δεν θα το επιτρέψουμε. Γραμματεία Τύπου, 18-2-2013

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.