Για μια ακόμη φορά, οι προσπάθειες της «ηλιαχτίδα» αναγνωρίζονται διεθνώς




hliaxtida_strasboyrgoΓια μια ακόμη φορά, οι προσπάθειες της «ηλιαχτίδα» αναγνωρίζονται Διεθνώς. Στις  21 – 22 Φεβρουαρίου 2013 διεξήχθη στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης, στο Στρασβούργο, συνέδριο με θέμα: “Poverty and Inequality in Societies of Human Rights: the paradox of democracies – Proposals for an Inclusive Society” (Η φτώχεια, η ανισότητα και   τα  ανθρώπινα δικαιώματα στην κοινωνία σήμερα), συμμετείχαν 55 χώρες με 350 συνέδρους…
Για την Πρόεδρο κ. Ντόρα Κασιμέρη ήταν μια ιδιαίτερη τιμή και χαρά, γιατί ήταν η πρώτη φορά από την αναγνώρισή της «ηλιαχτίδα» ως τακτικό μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων του Παιδιού (Ο.Η.Ε – Ratify OP3 CRC), που παρευρέθηκε σ’ ένα τέτοιου υψηλού επιπέδου συνέδριο,  ως εκπρόσωπος  της Ελλάδας.
Τα θέματα καυτά, επίκαιρα και διφορούμενα.
Η απογοήτευση όμως για την Πρόεδρο ήταν συνταρακτική, όταν ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Thorbjorn Jagland πραγματοποιώντας την έναρξη του Συνεδρίου, ξεκίνησε την ομιλία του με την λέξη Ελλάδα.
Δυστυχώς, η Ελλάδα πρωταγωνιστούσε αρνητικά  σε όλες τις ομιλίες των συνέδρων.
Τα συναισθήματα ανάμεικτα για την  Πρόεδρο. Από τη μια πλευρά, ήταν υπερήφανη για μια τέτοια επιτυχία της «ηλιαχτίδα»,  αλλά από την άλλη, η όλη εικόνα παρουσίασης της χώρας μας, ήταν δυστυχώς απογοητευτική.
Ήταν φοβερό να αισθάνεσαι ότι, όλοι οι σύνεδροι αντιμετώπιζαν με  οίκτο μια χώρα σαν την Ελλάδα, η οποία δίδαξε και έδωσε τα φώτα του πολιτισμού σε όλη την υφήλιο.
Αν η Ελλάδα είναι το θύμα,  ποιος είναι ο θύτης;
Επιστρέφοντας μετά από τέσσερις μέρες στην Ελλάδα,  η Πρόεδρος δεν κατάφερε να αξιολογήσει τα αποτελέσματα αυτού του Συνεδρίου.
Απόψεις, ιδέες πολλές και αισιόδοξες, τ’ αποτελέσματα όμως;
Άγνωστα!!!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.