Η μαρτυρία: “με χτύπησε πρώτα πισώπλατα στο κεφάλι” (video)




Με επιστολή προς το Δημοτικό Συμβούλιο και τη Δήμαρχο ο κ. Ανδρικόπουλος Αντώνης υπάλληλος του Δήμου Αγίου Δημητρίου, ελαιοχρωματιστής, καταθέτει τη δική του μαρτυρία για το ξυλοδαρμό που υπέστη. Συγκεκριμένα ο υπάλληλος του δήμου αναφέρει τα εξής:

Eυχαριστώ το Θεό και τους τέσσερις συναδέλφους μου: Aργυρό Στέφανο, Καϊμάρα Σπύρο, Κυριαζή Ιωάννη και Τσοπανίδη Αναστάσιο και ειδικά τον κ. Στέφανο Αργυρό που ευρίσκετο και εργαζόταν πλησιέστερα προς εμένα, που κυριολεκτικά με έσωσαν από την απρόκλητη, ύπουλη και βάναυση επίθεση που δέχθηκα κατά την ώρα της εργασίας μου, από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Μπέκιο Ιωάννη, στις 10/01/2013 και ώρας 13.15 περίπου, στον χώρο του 11ου Δημοτικού Σχολείου Αγίου Δημητρίου, με αποτέλεσμα να υποστώ σωματικές βλάβες και με βοήθησαν να γλιτώσω από τα χειρότερα.
Ευχαριστώ επίσης, όσους μου συμπαραστάθηκαν σε μια από τις πιο δύσκολες στιγμές της ζωής μου, έστω και τηλεφωνικά, όλους τους συναδέλφους και όλους τους δημοτικούς συμβούλους που καταδίκασαν την άνανδρη κι αντεργατική ενέργεια του άνω δημοτικού συμβούλου σε βάρος μου.
Αντίθετα εκφράζω λύπη και απορία, για όσους προσπάθησαν και προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα και να συγκαλύψουν το γεγονός, με «προφάσεις εν αμαρτίαις», περί δήθεν μη προσήκουσας προσφοράς εργασίας και ανάρμοστης συμπεριφοράς, εκ μέρους μου και εκ μέρους μερίδας των εργαζομένων στο Δήμο.
Επαναλαμβάνω ότι με την μανιώδη συμπεριφορά του ο παραπάνω δημοτικός σύμβουλος, χωρίς καμία αιτία, μου προκάλεσε σωματική βλάβη, κατά την εκτέλεση της εργασίας μου στον άνω τόπο και ώρα, γιατί δεν του άρεσε δήθεν «ο τρόπος που τον κοίταξα» και ότι εγώ σεβόμενος τον εαυτό μου, την οικογένειά μου και τις νόμιμες διαδικασίες, προσπάθησα να αποφύγω κάθε εμπλοκή μαζί του, όπως θα έκανα και με οποιοδήποτε άλλο προϊστάμενό μου αλλά και συνάνθρωπο μου, γι’ αυτό και απομακρύνθηκα προς τον αύλειο χώρο του σχολείου παρά τις προκλήσεις που δεχόμουν.
Δυστυχώς ο κ. Μπέκιος με ακολούθησε με εμφανή πρόθεση να δημιουργήσει επεισόδιο όπερ και έπραξε, αφού στη συνέχεια με τράβηξε από το χέρι, λέγοντάς μου απειλητικά «πάμε έξω….», και σε ερώτησή μου, πως φέρεται έτσι σε ένα εργαζόμενο, μου απάντησε «ποιον εργαζόμενο ρε αλήτη» και με χτύπησε πρώτα πισώπλατα στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να πέσω στο έδαφος, ζαλισμένος και αιμόφυρτος και τελείως ανυπεράσπιστος.
Δυστυχώς, δεν αρκέστηκε σ’ αυτό , αλλά χωρίς κανένα ενδοιασμό, συνέχισε ενώ ήμουν ήδη στην κατάσταση αυτή, να με υβρίζει και να με χτυπά με κλωτσιές και γροθιές και μόνο επειδή επενέβησαν και τον απομάκρυναν οι παρόντες αυτόπτες μάρτυρες – συνάδελφοι μου, σταμάτησε, αλλιώς δεν γνωρίζω ποιες θα ήταν σήμερα οι συνέπειες, αφού ακόμα δεν έχει αποκατασταθεί η υγεία μου.
Για τα ανωτέρω έχει ήδη προβεί σε νόμιμες ενέργειες.
Ο ανωτέρω δημοτικός σύμβουλος αν και τυπικά δήλωσε στο Δ.Σ. ότι ζητά συγνώμη για το συμβάν εκ των υστέρων, ισχυρίζεται αναληθώς, ότι εγώ, δήθεν τον προκάλεσα στην συμπεριφορά του αυτή, διότι τον εξύβρισα και του ασκούσα ψυχολογική και λεκτική βία…
Αντίθετα, αυτός κατά το παρελθόν πολλάκις επενέβαινε, με άστοχες υποδείξεις, στον τρόπο διεκπεραίωσης των εργασιών που μου ανέθετε η υπηρεσία, όπως κατά την ημέρα του επεισοδίου μου είχε υποδείξει βάψιμο απευθείας σε άλφα μπλοκ χωρίς την απαραίτητη προεργασία.
Εδώ και πέντε χρόνια απασχολούμαι στο δήμο και ποτέ δεν έχω δημιουργήσει οποιοδήποτε πρόβλημα. Είμαι συνεπέστατος στην εκτέλεση των καθηκόντων μου και ουδέποτε μου έχουν γίνει συστάσεις για κανένα λόγο, άλλωστε αυτό φαίνεται και από τον υπηρεσιακό μου φάκελο.
Στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε, θα έπρεπε να είμαι, τουλάχιστον μειωμένης αντίληψης, για να διακινδυνεύσω τη θέση εργασίας μου προκαλώντας τον προϊστάμενό μου, ως ισχυρίζεται, ή οποιοδήποτε άλλον και μάλιστα χωρίς λόγο.
Θεωρώ ότι υπάρχει μια τακτική συγκάλυψης και υποβάθμισης της σημαντικότητας του επεισοδίου, και προσπάθεια εκφοβισμού μου, αφού σήμερα διαδίδεται ότι εγώ δήθεν προκάλεσα των άνω δημοτικό σύμβουλο και τον έβγαλα εκτός εαυτού και ότι εκ του λόγου αυτού κινδυνεύω να περάσω από Ε.Δ.Ε. και να χάσω και την εργασία μου ακόμη.
Κανείς δεν έχει το δικαίωμα της αυτοδικίας κάτω από εύκολα εκστομισθείσες εκ των υστέρων προφάσεις και δικαιολογίες, και ιδιαίτερα στον εργασιακό χώρο.
Σας παραθέτω ενυπόγραφα το συμβάν για να λάβετε γνώση του γεγονότος και για τυχόν νόμιμες συνέπειες.

Με εκτίμηση
Ανδρικόπουλος Ιωάννου Αντώνιος

 
http://www.youtube.com/watch?v=KxQoSFeB41g

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.