Ηλιούπολη: Αποζημίωση 4.000 ευρώ λόγω πτώσης δέντρου




Το μεσημέρι της Πρωτοχρονιάς του 2005 στην περιοχή της Ηλιούπολης ένα μεγάλο πεύκο ξεριζώθηκε και έπεσε με αποτέλεσμα να προκαλέσει σημαντικές ζημιές σε δύο αυτοκίνητα, μία μάντρα σπιτιού, ενώ προκάλεσε και τον τραυματισμό δύο πολιτών, οι οποίοι χρειάστηκε να διακομιστούν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» για τις πρώτες βοήθειες.

Όλοι τους προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη διεκδικώντας αποζημίωση και τελικά δικαιώθηκαν αφού το δικαστήριο επιδικάστηκε το συνολικό ποσό των 4.000 ευρώ υπέρ των «θυμάτων» της πτώσης του πεύκου για αποκατάσταση των ζημιών που υπέστησαν και για αποκατάσταση της ηθικής βλάβης των δύο πολιτών που τραυματίστηκαν και κάλεσε το Δήμο Ηλιούπολης να πληρώσει.

Όπως προκύπτει από τη δικαστική απόφαση, από το 1995 είχε δοθεί από την αρμόδια δασική υπηρεσία άδεια κοπής του επίμαχου πεύκου, ενώ ο Δήμος ενημέρωσε το Νοέμβριο του 2001 τους κατοίκους της περιοχής για την αναγκαιότητα κοπής του πεύκου. Όμως, οι κάτοικοι της περιοχής διαφωνούσαν με την κοπή και για το λόγο αυτό το δένδρο όχι μόνο δεν κόπηκε, αλλά ούτε κλαδεύτηκε ποτέ, λόγω έλλειψης κατάλληλου μηχανήματος.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.