“Mάθε τέχνη κι άστηνε κι αν πεινάσεις πιάστηνε”




Αυτάρκεια – Αυτομόρφωση.

Εργαστήριο παρασκευής ψωμιού – Μαθήματα πρακτικής μελισσοκομίας στο χώρο του CAMPING Βούλας.

Το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο του Camping της Βούλας έγινε όπως είχε προγραμματιστεί από τους εθελοντές βιωματικό εργαστήριο παρασκευής ψωμιού με φυσικό προζύμι . Η φίλη μας Ελισώ μας μίλησε για τη σπουδαιότητα της χρήσης σωστού αλευριού και για πολλά άλλα μυστικά σε σχέση με τη παρασκευή υγιεινού, νόστιμου και θρεπτικού ψωμιού και άλλων αρτοποιημάτων με φυσικό προζύμι.

Ο ηλιόλουστος καιρός μας επέτρεψε να ζυμώσουμε στην αυλή η καθεμιά το δικό της ψωμί- καθώς η προσέλευση ήταν πέρα από το αναμενόμενο- σε μια ατμόσφαιρα γέλιου, δημιουργικότητας αλλά και χαράς για τη συλλογική προσπάθεια να ξαναθυμηθούμε τη τέχνη των γιαγιάδων μας ενώ κάνουμε ένα βήμα προς την αυτάρκεια. Την ίδια ώρα τα παιδιά έπαιζαν ελεύθερα και ξέγνοιαστα στον προστατευμένο χώρο του cαmping.

Στο τέλος πήραμε μαζί μας προζύμι και γραπτές οδηγίες για ζύμωμα με προζύμι , ενώ άλλα σεμινάρια σχετικά με την αυτάρκεια θα ακολουθήσουν σύντομα.
Μαθήματα Πρακτικής Μελισσοκομίας αρχίζουν την Τρίτη 5 Μαρτίου από τις 17:30 – 19:00 συνολικά 16 ώρες θεωρητική- πρακτική εξάσκηση. Τα μαθήματα γίνονται από έμπειρο μελισσοκόμο και απευθύνονται σε κάθε ενδιαφερόμενο, όμως προηγούνται οι άνεργοι. Παρέχονται δωρεάν και η πρώτη ομάδα θα είναι μέχρι 20 άτομα. Για δηλώσεις συμμετοχής, επικοινωνήστε στο 6944 508 223, Πέτρος.
Ανοιχτή Συνέλευση Εθελοντών Κάμπινγκ Βούλας Κάθε Tετάρτη στις 7.30 στο κτήριο της εισόδου του αυτοδιαχειριζόμενου χώρου του Κάμπινγκ στη Βούλα (δίπλα από το ΠΙΚΠΑ)
www.voulacamp.blogspot.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.