Νέα παράταξη στη Νέα Σμύρνη




Κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου την Τετάρτη 20/2/2013 ο Ανεξάρτητος Δημ. Σύμβουλος Ν. Σμύρνης κ. Κούρτης έδωσε στη δημοσιότητα την Iδρυτική Διακήρυξη του νέου “Ανεξάρτητου Δημοτικού Κινήματος Νέας Σμύρνης” το οποίο θα λειτουργήσει ως φόρουμ για την ανταλλαγή απόψεων & προτάσεων για τη Νέα Σμύρνη, καθώς και την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση ανθρώπων με γνώση και άποψη στα καθημερινά προβλήματα των συμπολιτών μας. Το νέο κίνημα θα έχει ως βάση τις αρχές των ΑΝ.ΕΛ. για την τοπική αυτοδιοίκηση και απώτερο στόχο, να συγκροτήσει το σχήμα που θα εκπροσωπήσει τους ΑΝ.ΕΛ. στη Ν. Σμύρνη, σύμφωνα και με την απόφαση του τομέα Αυτοδιοίκησης του κόμματος, το οποίο επιθυμεί να συμμετέχει στις προσεχείς δημοτικές εκλογές με δικούς του εκπροσώπους σε όσο περισσότερους δήμους αυτό καταστεί δυνατό.

Απαντώντας στην ερώτηση της εφημερίδας «Δημοσιογράφος» και του neasmyrni.net.gr η οποία είχε ως εξής: «Μας είπατε ότι η ημερομηνία της 20ης Φεβρουαρίου που ανακοινώνεται η ίδρυση της νέας κίνησης είναι συμβολική, δεν μας είπατε όμως τι συμβολίζει και θα θέλαμε να το διευκρινήσετε. Θα θέλαμε όμως να παρατηρήσουμε ότι εκτός από τον όποιο συμβολισμό έχει αυτή η περίοδος η ίδρυση της νέας κίνησης συμπίπτει και με το κάλεσμα του κ. Στέφου προς τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης για συστράτευση και ανατροπή της δημοτικής αρχής. Εσείς με την ίδρυση μιας τρίτης παράταξης (μετά τις παρατάξεις των κ.κ. Κούπα και Στέφου) στον ίδιο πολιτικό χώρο δεν βοηθάτε την ενότητα αυτή αντίθετα μοιράζεται ακόμα περισσότερο την «πίτα». Πως θα πετύχετε την ανατροπή της Δημοτικής Αρχής, στην οποία ως αντιπολίτευση φαντάζομαι ότι αποσκοπείται κι εσείς;» ο κ. Κούρτης σχολίασε:
«Τις μέρες αυτές το Φεβρουάριο, αλλά ένα χρόνο πριν ο Πάνος Καμμένος έκανε την ιδρυτική διακήρυξη των Ανεξάρτητων Ελλήνων και όσοι αντέξαμε τον ακολουθούμε και θα συνεχίσουμε να τον ακολουθούμε. Η ίδρυση λοιπόν σήμερα 1 χρόνο μετά της δημοτικής μας κίνησης για μένα είναι ιδιαίτερα συμβολική…
Πρέπει να είναι ενωμένη η αντιπολίτευση για να πέσει «η κακή δημοτική αρχή», ενότητα «ΝΑΙ», αλλά σε τι βάση; Πρέπει να υπάρχουν ξεκάθαρες θέσεις, προτάσεις, απόψεις…
Δεν μπορείς να δημιουργείς ένα αντίπαλο δέος μόνο από αντιπολιτευτικά κίνητρα… Πρέπει να αναγνωρίζεις τα καλά, να στηλιτεύεις τα κακά και να καταθέτεις τη δική σου πρόταση, μόνο έτσι μπορείς να πετύχεις τη ρήξη, την ανατροπή… Όπως και να το πούμε πρέπει να κάνεις ξεκάθαρη πολιτική και μετά είναι στο χέρι του κόσμου να πει ναι ή όχι στην πολιτική σου. Είναι πάρα πολύ απλό…» τόνισε κλείνοντας ο κ. Κούρτης.

Ο κ Κούρτης ανέφερε τέλος, ότι η Ιδρυτική Διακήρυξη (παρατίθεται στο τέλος του κειμένου) θα τεθεί άμεσα σε διαβούλευση και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του σ’ αυτή την προσπάθεια: τον κ. Γιάννη Μασσέλο, Ακαδημαϊκό, Στέλεχος των ΑΝ.ΕΛ.,τον κ. Γιώργο Μιχαλακόπουλο Πανεπιστημιακό, την κα Άντα Τζιγοπούλου Υπ. Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Στέλεχος του «Άρματος Πολιτών» και τους επιχειρηματίες Θεόδωρο Ταστσίδη και Στέλιο Δημόπουλο, ενώ κάλεσε ανοιχτά όλους τους πολίτες να συμμετέχουν και να συνθέσουν τις απόψεις τους για να κάνουν πράξη όσα δεν μπορεί να κάνει η κεντρική εξουσία.

ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Το Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα Νέας Σμύρνης βάζει στο κέντρο της πολιτικής του στόχευσης την πορεία από το εγώ στο εμείς και προτείνει στους συμπολίτες μας, τη σταδιακή θεσμική συγκρότηση όχι απλά μιας πρακτικής πολιτικής φιλοσοφίας, αλλά ενός ελληνικού πολιτιστικού ρεύματος που θα οδηγήσει στην δημιουργία του κοινωνικού πρότυπου που θέλουμε, της κοινωνίας σχέσεων προσώπων , μιας κοινωνίας ανθρωποκεντρικής.
Ο θεσμός της τοπικής αυτοδιοίκησης αποτελεί για το κοινοτιστικό μας όραμα τη σημαντικότερη θεμελιακή μεταρρύθμιση στην ελληνική πολιτική και κοινωνική ιστορία. Στην ουσία ο κοινοτισμός έχει παράδοση 3000 χρόνων είναι οι κοινότητες που λειτουργούσαν αιώνες τώρα. Επιτυγχάνει τη διοικητική και πολιτειακή οργάνωση μιας κοινωνίας σε όλα τα επίπεδα της κοινότητας. Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ κοινοτισμός με την διοικητική και πολιτειακή διάρθρωση που θα προσδώσει στους δήμους μετατρέποντάς τους σε είδη κοινοτήτων, κατορθώνει να μεταφέρει την άσκηση της εξουσίας από τους λίγους στους πολλούς, από τα υψηλά ιστάμενα κλιμάκια στα χαμηλά, στον πολίτη σεβόμενος το δικαίωμα των τοπικών κοινωνιών να αυτοοργανωθούν, για αυτό ισχυριζόμαστε ότι συλλαμβάνει το πρόσωπο μέσα στην κοινότητα και μας ανεβάζει σε ένα άλλο επίπεδο καθάριας πνευματικότητας και νοοτροπίας και κομίζει ένα άρωμα ΕΛΛΗΝΙΚΟ . Επειδήλοιπόν μας εισάγει στην κοινότητα, αναδεικνύει την ουσιαστική ελευθερία και χαρά για το πρόσωπο. Είναι η σύγχρονη πολιτική επινόηση των ΕΛΛΗΝΩΝ μέσα από την άμεση δημοκρατία.
Για τους λόγους αυτούς και σύμφωνα με το όραμα μας για ένα σύγχρονο, δίκαιο, λειτουργικό και αποτελεσματικό Δήμο, δηλώνουμε την αντίθεση μας στο θεσμικό σχέδιο , που απέχει πολύ από την ελληνική πραγματικότητα , ενώ μέχρι τώρα περισσότερα προβλήματα δημιούργησε , παρά λύσεις προσέφερε .
Τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζουμε όλοι την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ οικογένεια, όλα αυτά δεν είναι τίποτε άλλο παρά ευθεία επίθεση στο κοινωνικό κράτος , που κύρια εκφράζεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση . Την στιγμή αυτή όσο καλή θέληση και να υπάρχει για κοινωνική αλληλεγγύη και δράση από τους Δήμους , τα πενιχρά οικονομικά τους δεν τους επιτρέπουν όχι μόνο να βοηθήσουν και να στηρίξουν τον δοκιμαζόμενο έλληνα πολίτη , αλλά και να συντηρήσουν τα ήδη υπάρχοντα προγράμματα κοινωνικής προστασίας .
Πέραν του ότι είμαστε αντίθετοι απέναντι στην υπάρχουσα κατάσταση καθώς και στις πολιτικές που την δημιούργησαν, πιστεύουμε ότι μπορούμε να την ανατρέψουμε , δημιουργώντας ένα ευρύ κοινωνικό μέτωπο , με σύγκλιση θέσεων και απόψεων , απέναντι στα κοινά για όλους μας προβλήματα .
Είμαστε άνθρωποι της καθημερινότητας, και θεωρούμε ότι μέσα από την καθημερινότητα του καθενός μας ξεχωριστά και όλοι μαζί, μπορούμε να βρούμε και να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα που βασανίζουν την κοινωνία μας και όσο περνά ο καιρός διαρκώς αυξάνονται
Βασική επιδίωξη μας είναι η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας στην λήψη αποφάσεων καθώς και στην υποβολή προτάσεων για την ποιότητα της ζωής μας στην πόλη μας .
Στόχος μας είναι μια πόλη που να ανήκει πραγματικά στους πολίτες της, και οι πολίτες να συμμετέχουν ενεργά, με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας , στις αποφάσεις που αφορούν τη ζωή τους και την ζωή των παιδιών τους .
Κυρίαρχη ιδεολογία μας είναι η αγάπη για τον τόπο μας και τον συνάνθρωπο μας, μέσα από μια διαλεκτική σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης, σεβασμού , αξιοπρέπειας , και διαφάνειας .
Τα παραπάνω αποτελούν τον αρχικό κορμό και την ιδεολογική βάση του Ανεξάρτητου Δημοτικού Κινήματος Νέας Σμύρνης, και θα διαμορφωθούν στη συνέχεια από ανοιχτές διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας και διαλόγου .

Νέα Σμύρνη, 20 Φεβρουαρίου 2013
Ανεξάρτητο Δημοτικό Κίνημα Νέας Σμύρνης

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.