Ο Ηλιουπολίτης που διαπρέπει στα ρινγκ ως μέλος των «Fighters»




Συνέντευξη στην Κατερίνα Φωτοπούλου (neatisilioupolis.gr)

Σήμερα στα 32 του χρόνια ο συμπολίτης μας Θανάσης Καρούσος, συνεχίζει να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και παράλληλα προπονεί νέους και φιλόδοξους αθλητές.
Έχει μεγαλώσει στα γυμναστήρια και στα ρινγκ. Έχει αγωνιστεί σε δεκάδες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τη «Μέκκα» του Kick Boxing, το «Κ1». Σήμερα στα 32 του χρόνια ο συμπολίτης μας Θανάσης Καρούσος, συνεχίζει να αγωνίζεται με το ίδιο πάθος και παράλληλα προπονεί νέους και φιλόδοξους αθλητές. Ξεκίνησε το Kick Boxing σαν χόμπι στην ηλικία των 18 ετών σε ένα γυμναστήριο στην Ηλιούπολη και ο πρώτος του δάσκαλοςΓιώργος Καπής, είδε τις δυνατότητες του και τον ενθάρρυνε να προχωρήσει.
Στη συνέχεια εντάχθηκε στο σωματείο«Fighters», του Κώστα Αθανασόπουλου και έκτοτε ασχολείται επαγγελματικά με το Kick Boxing σαν αθλητής και προπονητής. Σήμερα, προπονεί παιδιά ηλικίας από 4-5 ετών αλλά και ενήλικες στη σχολή των «Fighters» στο Παγκράτι και ήδη κάποιοι από τους μαθητές του είναι πρωταθλητές Ελλάδος σε δυο διαφορετικά στυλ του Kick Boxing, ενώ αγωνιστικά δεν σταματάει να ανεβαίνει στα ρινγκ και φιλοδοξεί κάποια στιγμή να αντιμετωπίσει τους «θρύλους» του αθλήματος.

Έχει μεγαλώσει στα γυμναστήρια και στα ρινγκ. Έχει αγωνιστεί σε δεκάδες διοργανώσεις με αποκορύφωμα τη «Μέκκα» του Kick Boxing, το «Κ1».Στα άμεσα αγωνιστικά του πλάνα, είναι η συμμετοχή στο επαγγελματικό promotion «Urban Fighter» που διοργανώνεται στις 9 Φεβρουαρίου στη σχολή των «Fighters» στον Πειραιά, όπου θα αγωνιστεί για τη ζώνη των «Urban Fighters» στην κατηγορία των 67 κιλών, την οποία κατέχει ο ίδιος για το 2012. Η επόμενη διοργάνωση που θα συμμετάσχει θα είναι το «Gladiators Night», που διοργανώνεται κάθε χρόνο στη Χαλκίδα.

 

Το Kick Boxing στην Ελλάδα
Έχοντας αναγνωριστεί πλέον από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, το Kick Boxing στη χώρα μας έχει αρχίσει να βρίσκει το δρόμο του.«Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους ανθρώπους του αθλήματος και έχουμε και πολύ καλούς Έλληνες αθλητές, με κορυφαίο αυτή τη στιγμή τον Μιχάλη Ζαμπίδη που έφερε το “Κ1” στην Ελλάδα και συνέβαλλε πολύ στη διάδοση του Kick Boxing», μας λέει ο Θανάσης προσθέτοντας ότι «γίνονται πλέον πολλές και αξιόλογες επαγγελματικές διοργανώσεις στην Ελλάδα, οι οποίες προβάλλονται και από μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, γεγονός που μας πάει ένα βήμα πιο μπροστά».
«Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι το Kick Boxing δεν είναι αυτό το “παρεξηγημένο” άθλημα που έχουμε στο μυαλό μας από τις ταινίες.

Αν και σ’ αυτόν τον τομέα η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing διοργανώνει διασυλλογικά πρωταθλήματα, Κύπελλο και Πρωτάθλημα Ελλάδος και από αυτά συντίθεται η Εθνική Ομάδα που λαμβάνει μέρος σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα. «Είναι σημαντικό να καταλάβει ο κόσμος ότι το Kick Boxing δεν είναι αυτό το “παρεξηγημένο” άθλημα που έχουμε στο μυαλό μας από τις ταινίες. Είναι ένα άθλημα, με το οποίο μπορεί να ασχοληθεί ένα παιδί 5 χρονών αλλά και ένας ενήλικος 50 χρονών. Προσφέρει εκτόνωση, διδάσκει και την πειθαρχία, μπορεί όμως να προσφέρει και προστασία και αυτοάμυνα στην καθημερινή μας ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Θανάσης Καρούσος.

«Όνειρό μου ένας δημοτικός σύλλογος Kick Boxing»

Αν και σ’ αυτόν τον τομέα η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά πίσω σε σχέση με άλλες χώρες, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Kick Boxing διοργανώνει διασυλλογικά πρωταθλήματα, Κύπελλο και Πρωτάθλημα Ελλάδος και από αυτά συντίθεται η Εθνική Ομάδα που λαμβάνει μέρος σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα.

Ο Θανάσης είναι γέννημα θρέμμα Ηλιουπολίτης και ζει στα Αστυνομικά. Η Ηλιούπολη του αρέσει πολύ σαν περιοχή, όμως μας λέει ο ίδιος, αλλά υστερεί σε κάποιες υποδομές και δράσεις.«Αυτό που θα ήθελα είναι να αναπτύξουμε περισσότερο τον αθλητισμό στην πόλη μας. Στο παρελθόν είχα κάνει κάποιες επαφές με τη δημοτική αρχή για τη δημιουργία ενός δημοτικού συλλόγου πυγμαχίας ή Kick Boxing, όπως συμβαίνει και σε πολλούς άλλους δήμους, αλλά δυστυχώς προσέκρουσα σε τείχος», αναφέρει και συνεχίζει επισημαίνοντας ότι δεν χρειάζονται ιδιαίτερες υποδομές, από άποψη χώρων, για το Kick Boxing. «Η ύπαρξη ενός δημοτικού συλλόγου, ο οποίος θα συμμετείχε σε διοργανώσεις και θα αναγνωριζόταν, θα ήταν πολύ σημαντική για την Ηλιούπολη, καθώς θα μπορούσαμε να κρατήσουμε τους αθλητές στην πόλη μας αλλά και να προσελκύσουμε κόσμο», τονίζει.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.