Πανσέτα με τραγανές πατάτες

Μοιραστείτε το...
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Google+
Google+
Email this to someone
email

Υλικά:

800 γραμμ. πανσέτα χοιρινή κομμένη σε φέτες
3 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γλ. ρίγανη
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και σκεπάζουμε. Από την ώρα που θα πάρουν βράση, τις αφήνουμε να βράσουν για 15΄, να μαλακώσουν. Τις στραγγίζουμε καλά και τις αδειάζουμε σε ταψί.
2. Βάζουμε σε μπολ το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι. Τα ανακατεύουμε καλά. Περιχύνουμε με το μείγμα τις πατάτες. Τις ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε την πανσέτα. Την αραδιάζουμε πάνω στις πατάτες.
3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C για 25΄, μέχρι να ροδίσουν το κρέας και οι πατάτες.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

X