Παράσταση στην ΕΥΔΑΠ από την Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης




Παράσταση διαμαρτυρίας από τη Λαϊκή Επιτροπή Ηλιούπολης στην ΕΥΔΑΠ Γλυφάδας γιατί την Τετάρτη 13/2 προχώρησε σε εκτεταμένες αφαιρέσεις μετρητών νερού από ανέργους και φτωχά νοικοκυριά, λόγω χρεών και προσαυξήσεων σε λογαριασμούς.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει: «Μόνο χθες έγιναν πάνω από 25 αφαιρέσεις μετρητών στην Ηλιούπολη από μόνο έναν υπάλληλο. Η μία αποτράπηκε λόγω της έγκαιρης ειδοποίησης της Λαϊκής Επιτροπής.

Η Λαϊκή Επιτροπή μαζί με τους ενδιαφερόμενους απαίτησε και πέτυχε τη δέσμευση για άμεση επανατοποθέτηση των μετρητών, για δε τα “εμφανιζόμενα” χρέη υποβλήθηκε προς τη διοίκηση της ΕΥΔΑΠ αίτημα διαγραφής τους, μια και υπάρχει ολική αδυναμία ακόμα και για την τρέχουσα κατανάλωση.
Η αρχική τοποθέτηση της διευθύνουσας για την πλήρη αποπληρωμή του χρέους προκάλεσε ακόμα και λιποθυμίες.
Μετά τη ΔΕΗ και τα χαράτσια, έρχεται η ΕΥΔΑΠ να τιμωρήσει τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους γιατί έμειναν άνεργοι.
Η απανθρωπιά του καπιταλισμού σε όλο της το μεγαλείο. Το έγκλημα είναι εδώ. Σου στερώ το ψωμί, το ηλεκτρικό, τη θέρμανση και τώρα το νερό, γιατί και το νερό για τους καπιταλιστές είναι εμπόρευμα, γιατί η ΕΥΔΑΠ ανώνυμος εταιρεία έχει μετόχους, είναι στο χρηματιστήριο, γιατί οι μέτοχοι πρέπει να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Ενώ οι ταμιευτήρες είναι ξεχειλισμένοι, στερούν το φυσικό αγαθό από τη λαϊκή οικογένεια, γιατί πρέπει να προχωρήσει το σχέδιο τις ιδιωτικοποίησης, να βρει διέξοδο για κέρδη το κεφάλαιο.
Η Λαϊκή Επιτροπή καλεί και τους εργαζόμενους της ΕΥΔΑΠ να κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους, να δείξουν οργανωμένα την ταξική αλληλεγγύη, να πάρουν μέρος στην απεργία στις 20 Φλεβάρη, να συμβάλουν για την υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων, για την κατάργηση των χαρατσιών, να μην περάσει η παράδοση της ΕΥΔΑΠ στο ιδιωτικό κεφάλαιο, να μην επιτρέψουν το διαχωρισμό των εργαζομένων».

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.