Πετυχημένη η εξόρμηση του Δήμου, αλλά οι πολίτες δεν βρίσκουν τρόφιμα…




Κοινωνικό Παντοπωλείο: Πετυχημένη η εξόρμηση του Δήμου, αλλά οι πολίτες δεν βρίσκουν τρόφιμα...

(e-epikaira.gr)

Την επιτυχία της εξόρμησης για συγκέντρωση τροφίμων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο ανακοίνωσε το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Νέας Σμύρνης. Αναλυτικά στο Δελτίο Τύπου που απέστειλε αναφέρονται τα εξής:

“Το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία εξόρμηση για ενημέρωση αλλά και συγκέντρωση τροφίμων-ειδών ταυτόχρονα στα Σούπερ Μάρκετ  ΑΒ Βασιλόπουλος και Δούκας στην Νέα Σμύρνη. Τα προϊόντα που συγκεντρώθηκαν, δεκατρία καρότσια, μεταφέρθηκαν αυθημερόν στο Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Η δράση μας ξεκίνησε στις 11π.μ. με τη διανομή έντυπου υλικού και ενημέρωση των δημοτών στις εισόδους των καταστημάτων. Σε αυτή συμμετείχαν οι εθελοντές Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας «Ενεργός Δράση». Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν θετική όσον αφορά στην ενημέρωση αλλά και συγκινητική ως προς την προσφορά των ειδών.

Στο τέλος της δράσης εθελοντές και εργαζόμενοι μετέφεραν τα προϊόντα στο χώρο του Κοινωνικού Παντοπωλείου. Εκεί όπου τη Δευτέρα ήδη ξεκίνησε η καταγραφή και η τακτοποίησή τους στα ράφια.

Αγαπητοί συμπολίτες, μέσα από τις δράσεις προσφοράς στο Κοινωνικό Παντοπωλείο αποδεικνύετε την αλληλεγγύη σας στους συνάνθρωπούς μας.

Γιατί στην κρίση δεν πρέπει να βρίσκεται…ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!”

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για ελλείψεις – Άδεια τα ράφια

Παρά τα όσα αναφέρει, σε ελαφρώς «πανηγυρικό» ύφος,  το Δελτίο Τύπου του Δήμου,  πληθαίνουν οι καταγγελίες δικαιούχων πολιτών για μεγάλες ελλείψεις στα είδη του Κοινωνικού Παντοπωλείου της Νέας Σμύρνης. Πολλοί από τους έχοντες ανάγκη δημότες, φεύγουν με άδεια χέρια, καθώς τα ράφια είναι άδεια από προϊόντα.

Να σημειώσουμε ότι με την έναρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου, καταργήθηκε κάποιο χρηματικό βοήθημα που έδινε ο Δήμος προς τους άπορους δημότες, με την αιτιολογία ότι πλέον δεν θα το χρειαζόντουσαν να αγοράσουν προϊόντα, αφού θα τα έπαιρναν από το Κοινωνικό Παντοπωλείο.

Θεωρητικά αυτό θα ήταν το σωστό, πλην όμως είναι προφανές ότι η έναρξη του Κοινωνικού Παντοπωλείου έγινε βιαστικά και με πολλές φανφάρες, χωρίς να έχει εξασφαλισθεί τόσο η πληρότητα των προϊόντων του, όσο και η συνεχής ροή αυτών προς τα ράφια. Έτσι οι έχοντες ανάγκη δημότες, έχασαν απ’ τη μία το βοήθημα που έπαιρναν για να αγοράσουν προϊόντα και απ’ την άλλη δεν βρίσκουν τα απαραίτητα προς το ζην στο Κοινωνικό Παντοπωλείο. Αυτό το αδιέξοδο, δείγμα της μανδαρινικής γραφειοκρατίας που χαρακτηρίζει κάθε τι δημόσιο στην Ελλάδα, έχει φέρει σε αδιέξοδο πολλούς άπορους δημότες της Νέας Σμύρνης.

Η επίσημη δικαιολογία του Γραφείου Κοινωνικής Πολιτικής, στο οποίο ηγείται η κ. Μαρίνα Ιακωβάκη, είναι η έλλειψη χορηγών και δωρητών. Φυσικά το ερώτημα «γιατί τότε άνοιξε το παντοπωλείο, χωρίς να έχουν εξασφαλισθεί πρώτα χορηγοί;» μένει αναπάντητο…

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.