Συνάντηση Πανά με εκπροσώπους του Συλλόγου «Εξοχή» της Δημοτικής Ενότητας Βούλας




Από αριστερά : η κα. Τσαντάνη Κάλια Πρόεδρος του Συλλόγου, η κα. Κεχαΐδου Κική Προϊσταμένη Τμήματος Τοπογραφικού, ο κ. Δημητρίου Άκης Προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης, ο κ. Ιωαννίδης Δημήτρης Αντιπρόεδρος του Συλλόγου και ο Δήμαρχος Σπύρος Πανάς.

Ο Δήμαρχος Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης, κ. Σπύρος Πανάς συναντήθηκε την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου με το προεδρείο και μέλη του Συλλόγου «Εξοχή» της Δημοτικής Ενότητας Βούλας. Παρούσα στη συνάντηση ήταν και η Πρόεδρος της Δημοτικής Ενότητας Βούλας, κα. Αλεξάνδρα Κάρτσωνα.

Ένα από τα πρώτα θέματα που συζητήθηκαν ήταν το πρόβλημα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που απασχολεί επί χρόνια τους κατοίκους της περιοχής. Ο κ. Πανάς ενημέρωσε τους εκπροσώπους του Συλλόγου για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, μετά από καταγγελίες πολιτών για την παράνομη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις οδούς Ξάνθου και Αρκαδίου. Δεσμεύθηκε ότι, εκτός από τη λήψη όλων των προβλεπόμενων διοικητικών μέτρων, ο Δήμος θα ασκήσει πίεση προς κάθε δυνατή κατεύθυνση με σκοπό την απομάκρυνση όλων των κεραιών που δεν πληρούν τις προβλεπόμενες από το νόμο προδιαγραφές, δημιουργώντας κινδύνους για την υγεία των περιοίκων.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε επίσης το θέμα της υπερφόρτωσης της οδού Καλύμνου, που διασχίζει τον οικιστικό ιστό της Βούλας. Ο κ. Πανάς επισήμανε ότι ο συγκεκριμένος δρόμος ανήκει πλέον στις αρμοδιότητες της Περιφέρειας. Δεσμεύθηκε ωστόσο ότι η Δημοτική Αρχή θα διεκδικήσει από την Περιφέρεια την υλοποίηση διορθωτικών παρεμβάσεων, ιδιαίτερα όσον αφορά την ασφάλεια των πεζών, με την άμεση τοποθέτηση δύο πεζοφάναρων στο ύψος των οδών Μεγάλου Βασιλείου και Ηρακλειδών αντίστοιχα. Αναφέρθηκε επίσης, στο σχέδιο του Δήμου για την εκπόνηση νέας κυκλοφοριακής μελέτης με σκοπό, μεταξύ άλλων, και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται από τη λειτουργία των υπερτοπικών οδικών αξόνων, όπως η οδός Καλύμνου. Η μελέτη έχει ήδη ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου και αναμένεται μετά τη ψήφιση του προϋπολογισμού να ξεκινήσει άμεσα.
Ο κ. Πανάς ενημέρωσε του εκπροσώπους του Συλλόγου για το σχέδιο πλήρους ανακατασκευής της παιδικής χαράς στην οδό Κολοκοτρώνη και Βασ. Γεωργίου, στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματος που υλοποιεί ο Δήμος, για την αναβάθμιση όλων των παιδικών χαρών και την πιστοποίησή τους από την ΕΒΕΤΑΜ. Τέλος, αναφέρθηκε στο έργο της διαμόρφωσης του Κοινόχρηστου Χώρου που βρίσκεται στο ΟΤ 248, με φυτεύσεις και άλλες σχετικές παρεμβάσεις.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.