Στον αέρα οι 3500 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»




Δελτίο τύπου:

Για άλλη μια φορά το πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι» βρίσκεται στον αέρα και οι εργαζόμενοι σε αυτό αγωνίζονται για να εξασφαλίσουν το δικαίωμά τους στην εργασία. Η Κυβέρνηση αφού για δέκα χρόνια κατασπατάλησε κυριολεκτικά τα σχετικά κοινοτικά κονδύλια και κυρίως αφού εξάντλησε τους εργαζόμενους, τους πετάει στο δρόμο της ανεργίας. Αντί επιτέλους να θεσμοθετήσει οριστικά το πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», το καταργεί και προχωρά στην εφαρμογή ενός νέου Προγράμματος «Κατ’ οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων».
Όμως το πρόγραμμα αυτό σε καμιά περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στο σκοπό και τους στόχους του προγράμματος «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Με τον τρόπο που έχει σχεδιασθεί θα αποκλεισθεί η πλειοψηφία των εν δυνάμει εξυπηρετουμένων (περίπου 130.000 ηλικιωμένοι και ΑΜΕΑ πανελλαδικά). Βασίζεται στις αρχές της «δήθεν κοινωνικής οικονομίας» και αφορά παρόχους (δηλ. ιδιώτες) που θα συμπράττουν με το ΙΚΑ και άλλα ασφαλιστικά ταμεία για την υλοποίηση του. Δείχνει ξεκάθαρα την κοινωνική αναλγησία των ιθυνόντων αλλά και την απόσταση που τους χωρίζει από τις τοπικές κοινωνίες και τα προβλήματά τους.
Ταυτόχρονα θα βρεθούν στον αέρα οι 3500 εργαζόμενοι στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ», οι οποίοι έχουν προσληφθεί με διαδικασίες ΑΣΕΠ και διαθέτουν τεράστια εμπειρία δουλεύοντας – συχνά απλήρωτοι για μεγάλα χρονικά διαστήματα – δέκα χρόνια τώρα. Παρά τις δεσμεύεις του Υφυπουργού εργασίας κ. Παναγιωτόπουλου και του Υπουργού Εσωτερικών κ. Στυλιανίδη για διασφάλιση της εργασίας τους, η ανταμοιβή τους είναι να πεταχτούν αυτοί και οι οικογένειές τους χωρίς έλεος στο δρόμο. Προγραμματίζουν τη δημιουργία κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων – προβάλλοντας μάλιστα ως μονόδρομο τη λύση αυτή – που είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν στην ιδιωτικοποίηση και για τους λίγους και αυτή την κοινωνική παροχή κατά το πρότυπο των προσλήψεων από τις αμαρτωλές «Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».
Με λίγα λόγια, η τρικομματική συγκυβέρνηση μέσα στις τραγικές συνθήκες που επικρατούν σήμερα στη χώρα μας, με τη φτώχεια και την ανεργία να παίρνει επικίνδυνες και ανεξέλεγκτες διαστάσεις, διαλύει τις υφιστάμενες δομές που σε δύσκολους καιρούς για τη χώρα δίνουν ανάσα και ελπίδα στον πολίτη και πετάει στο δρόμο τους εργαζόμενους στο πρόγραμμα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ». Από την άλλη επιλέγει να δώσει περίπου 60 εκατ. € από τα ασφαλιστικά ταμεία για την φροντίδα των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ σε Ιδιώτες, δηλαδή στην αβεβαιότητα του ιδιωτικού κανιβαλισμού. Για μας είναι απόλυτα σαφές ότι οι ανάλγητες αυτές πολιτικές, οι Κυβερνήσεις και οι Δημοτικές Αρχές που τις υλοποιούν πρέπει να ανατραπούν.
ΓΛΥΦΑΔΑ 14-2-2013
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΗΣ
Αριστερής Ριζοσπαστικής Πρωτοβουλίας Γλυφάδας

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.