Το όνειρο του Χρύσανθου…




Το όνειρο του Χρύσανθου...

 (newsbomb.gr)
O εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού φέρεται να είναι πίσω από το σχέδιο της ”Ελληνικής Κυανής Ακτής”.
Η μέρα ξεκίνησε με καταρρακτώδη βροχή, ιδίας έντασης με την καταρρακτώδη πολιτική σκέψη του εξ απορρήτων του Πρωθυπουργού κ.Χρύσανθου Λαζαρίδη.

Ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από τις κορυφαίες πολιτικές επιλογές και κινήσεις στρατηγικής του κ.Σαμαρά, είναι ίσως το πιο ισχυρό πρόσωπο αυτής της κυβέρνησης, λόγω και της σχέσης του με τον Πρωθυπουργό.

Ο κ.Λαζαρίδης σχετίζεται με τον κ.Σαμαρά από την περίοδο της ”Πολιτικής Άνοιξης”, περίοδο την οποία έχουν κάνει delete, όλοι οι συνεργάτες του κ.Σαμαρά εκείνη την περίοδο. Πρώτα έκαναν delete εκείνη την περίοδο από το βιογραφικό τους (δεν θα βρει κανείς αναφορά για την Πολιτική Άνοιξη, λες και δεν υπήρξε ποτέ, λες και ήταν…οφθαλμαπάτη) και στη συνέχεια προσπαθούν να την διαγράψουν από την ιστορία, ξαναγράφοντας την ιστορία…

Στη συνέχεια ο κ.Λαζαρίδης, μαζί με τον κ.Σταμάτη και τον κ.Μουρούτη, ακολούθησαν τον κ.Σαμαρά στη λεγόμενη ”ταβανοθεραπεία” ή στην πολιτική έρημο. Της ”τύχης τα γραμμένα” και τα γυρίσματα του καιρού έκαναν τον κ.Σαμαρά Πρωθυπουργό και τον κ.Λαζαρίδη Βουλευτή Επικρατείας και κορυφαίο σύμβουλο του Πρωθυπουργού με τεράστια επιρροή.

Γνωρίζαμε ότι ο κ.Λαζαρίδης ήταν από τους εισηγητές της αρχικής, σκληρής αντιμνημονιακής γραμμής και στη συνέχεια της μεγάλης μνημονιακής στροφής. Ήταν εκείνη η στροφή, που όπως είπε ο Κώστας Καραμανλής ”την πήραν πολύ κλειστά και πέταξαν πολλούς έξω”.

Ήταν η στροφή που έφερε τη Ν.Δ στο ιστορικό χαμηλό του 18.8% των εκλογών του Μαϊου.

Εκείνο που δεν ξέραμε είναι ότι ο κ.Λαζαρίδης βρίσκεται πίσω από τις κορυφαίες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αυτής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήταν όνειρο ζωής για τον κ.Λαζαρίδη η δημιουργία της Ελληνικής Κυανής Ακτής στο παραλιακό μέτωπο, από το ΣΕΦ έως το Σούνιο. Το σχέδιο αυτό στηρίζει απόλυτα ο κ.Λαζαρίδης, όπως τονίζουν οι ίδιες πηγές.

Έτσι από τον κόσμο των ονείρων του κ.Λαζαρίδη μεταφερόμαστε στον πραγματικό κόσμο, μέσω της εταιρείας ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε και του απολύτου ελέγχου του ΤΑΙΠΕΔ.

Ο πραγματικός κόσμος συμπεριλαμβάνει και τις διατάξεις του νέου αναπτυξιακού νόμου, που κατατέθηκε χθες στη Βουλή και προβλέπει ότι ο επενδυτής θα μπορεί να βεβαιώνει μόνος του ότι πληρούνται οι προϋποθέσεις για αδειοδοτήσεις, αν καθυστερεί το Ελληνικό Δημόσιο να τις παράσχει.

Δηλαδή αν παρέμβει η Δικαιοσύνη και μπλοκάρει ή καθυστερεί τις διαδικασίες αδειοδότησης, για οποιοδήποτε λόγο, ο επενδυτής θα μπορεί να βεβαιώνει ο ίδιος, ότι όλα είναι καλώς καμωμένα.

Είναι άγνωστο αν συμπεριλαμβάνεται και αυτό στο όνειρο του κ.Λαζαρίδη ή το ”όνειρο ζωής” του Πρωθυπουργικού συμβούλου περιορίζεται στη δημιουργία της Ελληνικής Κυανής Ακτής

Υπάρχουν όμως και άλλα ερωτήματα και απορίες.

Με δεδομένα ότι τα όνειρα έλκουν ερεθίσματα από βιωματικές εμπειρίες, το κυρίαρχο ερώτημα είναι αν το όνειρο του κ.Λαζαρίδη οφείλεται στις ατελείωτες συζητήσεις του στο Πολυτεχνείο με τον κ.Λαλιώτη (ο οποίος είχε και αυτός ανάλογα όνειρα τα οποία πραγματοποίησε) ή με την κ.Μαρία Δαμανάκη.

Εκεί πρέπει να αναζητηθούν τα βιωματικά αίτια του ονείρου του κ.Λαζαρίδη και όχι, όπως υποστηρίζουν κάποιοι κακόβουλοι, στις ατελείωτες βόλτες του στον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου (στον οποίο κάποιοι εξίσου κακόβουλοι, υποστηρίζουν ότι είχε ανοίξει χαντάκι από τις βόλτες πάνω-κάτω).

Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/282134/to-oneiro-toy-hrysanthoy#ixzz2LdD51UjO

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.