“Βρέχει”…πιάτσες ταξί και περίπτερα στην Ηλιούπολη




Να γεμίσει πιάτσες ταξί και περίπτερα φαίνεται πως θέλει την πόλη μας η δημοτική αρχή Βασίλη Βαλασόπουλου μετά τις αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηλιούπολης.

Να γεμίσει πιάτσες ταξί και περίπτερα φαίνεται πως θέλει την πόλη μας η δημοτική αρχή Βασίλη Βαλασόπουλουμετά τις αποφάσεις που έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Ηλιούπολης.
Παρά την αντίθετη άποψη των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να χορηγήσει εννέα νέες άδειες περιπτεριούχων, ενώ όπως έγινε γνωστό ο δήμος έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει συνολικά ενενήντα νέες άδειες περιπτέρων. Με το νέο νόμο ο δήμος και όχι πλέον η περιφέρεια είναι αρμόδια για την χορήγηση αυτών των αδειών, γεγονός που σημαίνει ότι ο δήμος έχει πλέον στη διάθεσή του μια νέα πηγή εσόδων.

Παρά την αντίθετη άποψη των εκπροσώπων της αντιπολίτευσης, η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής αποφάσισε να χορηγήσει εννέα νέες άδειες περιπτεριούχων, ενώ όπως έγινε γνωστό ο δήμος έχει τη δυνατότητα να χορηγήσει συνολικά ενενήντα νέες άδειες περιπτέρων. Με το νέο νόμο ο δήμος και όχι πλέον η περιφέρεια είναι αρμόδια για την χορήγηση αυτών των αδειών, γεγονός που σημαίνει ότι ο δήμος έχει πλέον στη διάθεσή του μια νέα πηγή εσόδων.

Τα σημεία της πόλης που θα ανεγερθούν τα εννέα νέα περίπτερα δεν έχουν καθορισθεί ακόμη, ενώ για να δοθούν οι σχετικές άδειες απαιτείται πρώτα απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ανάλογη απόφαση από το Δ.Σ. απαιτείται για να ισχύσει και η άλλη απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής για επέκταση υφιστάμενων χώρων και παραχώρηση νέων προς τα επιβατικά οχήματα δημόσιας χρήσης, δηλαδή τα ταξί. Και στις δύο περιπτώσεις βέβαια δεν αναμένεται να έχει πρόβλημα η δημοτική αρχή Βαλασόπουλου αφού διαθέτει την απόλυτη πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο.
Όπως και να έχει, ικανοποιώντας το αίτημα του ΣΑΤΑ (Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής) η δημοτική αρχή Βαλασόπουλου αποφάσισε να κάνει ακόμη δυσκολότερη τη ζωή των οδηγών δημοτών, αφού περιορίζει σημαντικά τις θέσεις στάθμευσης σε κεντρικά σημεία της πόλης για τα ιδιωτικά ΙΧ και τις παραχωρεί στους ταξιτζήδες.

Οι όλες κι όλες δύο πιάτσες ταξί (σ.σ. Ελευθερίου Βενιζέλου και Κυπρίων Ηρώων) που είχαμε στην Ηλιούπολη γίνονται πλέον επτά!  Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε, με τη θετική ψήφο μόνο της συμπολίτευσης, την παραχώρηση 32 επιπλέον θέσεων στάθμευσης για ταξί σε πέντε νέα σημεία της πόλης.

Οι όλες κι όλες δύο πιάτσες ταξί (σ.σ. Ελευθερίου Βενιζέλου και Κυπρίων Ηρώων) που είχαμε στην Ηλιούπολη γίνονται πλέον επτά!
Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής ενέκρινε, με τη θετική ψήφο μόνο της συμπολίτευσης, την παραχώρηση 32 επιπλέον θέσεων στάθμευσης για ταξί σε πέντε νέα σημεία της πόλης.
Πλέον οι χώροι στάθμευσης (πιάτσες) των ταξί στην Ηλιούπολη θα είναι οι εξής:

ΚΕΝΤΡΟ: 12 θέσεις στάθμευσης επί της λεωφόρου Ελευθερίου Βενιζέλου στο ρεύμα προς Ηλιούπολη, μεταξύ των οδών Μπουμπουλίνας και Κανάρη. (Επέκταση υπάρχοντος χώρου)

ΚΑΤΩ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: 3 θέσεις στάθμευσης επί της λεωφόρου Κυπρίων Ηρώων στο ρεύμα προς Αθήνα μεταξύ των οδών Μαραβέλια και Απέλλου.

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ: 7 θέσεις συνολικά. Οι 4 θέσεις στάθμευσης θα είναι επί της λεωφόρου Πατριάρχου Γρηγορίου Ε’ στο ρεύμα προς Αγία Μαρίνα μεταξύ των οδών Καρέα και Διγενή. Οι άλλες 3 θέσεις στάθμευσης θα είναι επί της πλατείας Ανεξαρτησίας μεταξύ των οδών Μυκήνων και Διστόμου.

ΚΑΝΑΡΙΑ: 6 θέσεις επί της λεωφόρου Μαρίνου Αντύπα στο ρεύμα προς Αθήνα. Οι 3 θέσεις στάθμευσης παραπλεύρως του πάρκου Ναυαρίνου και οι άλλες 3 θέσεις στάθμευσης μεταξύ της οδού Σαλαμίνος και της πλατείας Γ. Καραϊσκάκη.

ΝΗΣΑΚΙ: 4 θέσεις στάθμευσης επί της οδού Στέφανου Σαράφη μεταξύ της λεωφόρου Αν. Παπανδρέου και της οδού Ιουστινιανού.

(neatisilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.