Χωρίς φωτοτυπικό μηχάνημα το ΚΕΠ της Άνω Γλυφάδας




Από τον κ. Αντώνη Νέαρχο, δημότη του Δήμου Γλυφάδας, λάβαμε και δημοσιεύουμε την εμπειρία του στο ΚΕΠ της Γ. Γεννηματά στην Άνω Γλυφάδα. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

“Οι περισσότεροι από εμάς σίγουρα θα έτυχε να εξυπηρετηθούμε, από κάποιο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών της περιοχής μας . Γιατί, πως να το κάνουμε; όσο και να μην αρέσει (γιατί άραγε;) και όσο και αν προσπάθησαν να τα αποδεκατίσουν οι εκάστοτε τροϊκανοί πολιτικοί της χώρας μας και όχι μόνο, ΝΑΙ, τα Κ.Ε.Π είναι πλέον ΘΕΣΜΟΣ και μάλιστα από τους ελάχιστους, που λειτούργησε και συνεχίζει να “λειτουργεί, ” παρ’ όλες τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν για το συμφέρον της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών.

Χρησιμοποιώντας τη λέξη “λειτουργεί” δράττομαι της ευκαιρίας να αναφερθώ σε κάτι πολύ σημαντικό , κάτι που κρίνεται απαραίτητο να υπάρχει ως προς την εύρυθμη λειτουργία ενός Κέντρου που χρειάζεται να παρέχει ως επί το πλείστον ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ – ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ εφόσον διαθέτει ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ!

Σήμερα βρέθηκα στο Κ.Ε.Π Άνω Γλυφάδας (Γεωργίου Γεννηματά 62 & Πλαπούτα – Άνω Γλυφάδα) για να παραλάβω ένα πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και στην ολιγόλεπτη αναμονή, μέσα από τα σχεδόν δακρυσμένα – ταλαιπωρημένα μάτια μιας ηλικιωμένης κυρίας που διαμαρτυρόταν για την μη εξυπηρέτηση της κατάλαβα πως κάτι συμβαίνει. (;)
– Μα πως; (αναρωτήθηκα) Δεν μπορούν να την εξυπηρετήσουν οι κατά γενική ομολογία τυπικοί μα ευγενέστατοι υπάλληλοι;

Προσεγγίζοντας το γκισέ περισσότερο από ενδιαφέρον παρά περιέργεια, η γιαγιούλα μονολογούσε πως : “μέχρι και την ψυχή της έδωσε αυτή και οι οικογένεια της, κουνώντας σημαιάκια και τρέχοντας σε πλατείες και πολιτικά πανηγύρια χειροκροτώντας τον νυν Δήμαρχο Γλυφάδας για την εκλογή του και κοίτα που καταντήσαμε βρεεεε….

“Κατάντια” δεν είναι, να χρειάζεσαι άμεσα να βγάλεις μια φωτοτυπία και το χαλασμένο μηχάνημα του Κ.Ε.Π να μην μπορεί να στην παρέχει αλλά ούτε και υπό πληρωμή τα τυχόν μηχανήματα που δυστυχώς δεν υπάρχουν στα γειτνιάζοντα μαγαζιά; Άρα τι μένει από το να πας στην στάση του λεωφορείου να χάσεις 40 λεπτά (με την αναμονή) να πας στο Δημαρχείο Γλυφάδας, να παρακαλέσεις να βρεθεί κάποιος καλός αλτρουιστής χριστιανός, βουδιστής ή ότι άλλο, να σου παρέχει την πολυπόθητη φωτοτυπία και να επιστρέψεις μετά από 4Ο λεπτά και να σταθείς πάλι στην σειρά – ουρά του Κ.Ε.Π!!

ΕΝΑ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ Κ.Ε.Π Άνω Γλυφάδας κ. Δήμαρχε… ή τέλος πάντων όποιοι εσείς του Δημοτικού Συμβουλίου ενδιαφέρεστε ακόμα για να επιτελείτε τους ρόλους γι’ αυτούς που οι πολίτες σας έχουν εκλέξει…

Να τους βοηθάτε εκεί που παρουσιάζεται το πρόβλημα και να μην κωλυσιεργείτε τους δημότες σας που απευθύνονται στα Κ.Ε.Π για να βρουν μια λύση στον ορυμαγδό των φωτοτυπιών που χρειάζονται για: Χαρτιά Συντάξεων, αναπηρίας, ανεργίας κ.λπ. για να ταΐσουν το αθάνατο Ελληνικό γραφειοκρατικό θηρίο.

Ο Προϊστάμενος του Κ.Ε.Π Άνω Γλυφάδας, ένας ευθυτενής, ευγενέστατος και αξιοπρεπής κύριος , ερωτηθείς :
– Εσείς τι κάνετε για όλη αυτή την κατάσταση; Αυτή την σοβαρή απώλεια του φωτοτυπικού μηχανήματος;

Απάντησε:
Ενημέρωσα την Δημοτική αρχή από την πρώτη κιόλας στιγμή και θεώρησα ότι έπρεπε, να ενημερώσω τους πολίτες για το “ενδιαφέρον” που επέδειξε ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ, αναρτώντας μια λιτή μα συνάμα τόσο επεξηγηματική ανακοίνωση:

“Λόγω πλήρους καταστροφής του φωτοαντιγραφικού, όπου απαιτείται φωτοαντίγραφο θα το προσκομίζει ο πολίτης, αφού αδυνατεί η υπηρεσία να το τυπώνει. Έχει ενημερωθεί σχετικά η δημοτική αρχή , αλλά δεν έχει δώσει λύση.”

Υ.Γ.: Κύριε Δήμαρχε Κώστα Κόκκορη, έχετε φροντίσει για να φτιάξετε τεράστιους πανέμορφους δρόμους με εξίσου μεγάλα πεζοδρόμια σε μέρη όπου υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες. Δεν νομίζετε ότι ένα απλό ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΙΚΟ ΜΗΧΑΝΗΜΑ θα μπορούσε άνετα να βρεθεί (αν δεν μπορεί να καλυφθεί από τα έσοδα του ταμείου, του Δήμου ), ας ζητηθεί από τους εύπορους δημότες σας (φαντάζομαι ότι διαθέτετε τις ανάλογες γνωριμίες), ως μια απλή ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ προς το Κ.Ε.Π ΑΝΩ ΓΛΥΦΑΔΑΣ!
Σας ευχαριστώ

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.