Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική – διακοπές και στα νότια προάστια




Χωρίς ρεύμα η μισή Αττική

Η διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος έχει προκαλέσει, όπως ήταν αναμενόμενο, δεκάδες προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά.

Ήδη η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 130 κλήσεις για απεγκλωβισμούς σε ανελκυστήρες, ενώ στους δρόμους επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο, αφού τα περισσότερα φανάρια είναι εκτός λειτουργίας.

Κάποιες από τις περιοχές που έμειναν χωρίς ρεύμα είναι οι εξής: Ταύρος, Καλλιθέα, Νίκαια, Κορυδαλλός, Παλαιό Φάληρο, Σαλαμίνα, Μοσχάτο, Αμφιάλη, Πέραμα, Κάτω Πετράλωνα, Κεραμικός, Νεάπολη Νίκαιας, Άνω Λιόσια, Ταμπούρια, Τερψιθέα, Άγιος Νικόλαος, Δραπετσώνα, Καλλίπολη , Πλατεία Καρπάθου, Πλατεία Σερφιώτου, Χαϊδάρι, Μανιάτικα, Καστέλα, Άλιμος, Ηλιούπολη, Πηγάδα.

Παράλληλα, δεκάδες χρόνια πάσχοντες πολίτες που έχουν ανάγκη από καθημερινή και συνεχή μηχανική υποστήριξη βρίσκονται σε απόγνωση.

Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της ΔΕΗ, η διακοπή οφείλεται σε βλάβη, η οποία εντοπίζεται στο Κέντρο Υψηλής Τάσης (ΚΥΤ) της Κουμουνδούρου.

Τα συνεργεία της ΔΕΗ, σύμφωνα με την ίδια πηγή, προσπαθούν να αποκαταστήσουν τη βλάβη όσο το δυνατόν πιο σύντομα, ωστόσο οι υπεύθυνοι δεν ήταν δε θέση να εκτιμήσουν το χρόνο αποκατάστασης.

Την ίδια ώρα, πολίτες κυρίως από την περιοχή του Πειραιά, καταγγέλλουν στο newsbomb, ότι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κέντρο Βλαβών Πειραιώς (10504), καθώς η γραμμή δείχνει να μη λειτουργεί.

Σε επικοινωνία που είχαμε με την αρμόδια υπηρεσία της ΔΕΗ, το γεγονός διαψεύδεται, με την Επιχείρηση να υποστηρίζει ότι τα τηλέφωνα για την εξυπηρέτηση των πολιτών «λειτουργούν όπως πάντα».

Προβληματισμό προκαλεί η στάση του Υπουργείου ΠΕΚΑ, το οποίο σε επικοινωνία που είχαμε, δήλωσε καταρχήν άγνοια για το πρόβλημα και στη συνέχεια μας παρέπεμψε στη ΔΕΗ δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «ολόκληρη Επιχείρηση, εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, εποπτευόμενος φορέας και εμείς δεν έχουμε καμία ευθύνη».

Εκτός από τις προφανείς ευθύνες της διοίκησης της ΔΕΗ για μια ολιγωρία που θα μπορούσε να στοιχίσει ακόμα και ανθρώπινες ζωές, οι πολιτικές ευθύνες φτάνουν ακόμα και στον αρμόδιο υπουργό ΠΕΚΑ Ευάγγελο Λιβιεράτο, ο οποίος οφείλει να εξηγήσει τα αίτια που προκάλεσαν την πρωτοφανή ταλαιπωρία χιλιάδων πολιτών, να κατονομάσει τους υπευθύνους και να απαιτήσει τις παραιτήσεις τους εντός της ημέρας.

 

Read more: http://www.newsbomb.gr/koinwnia/story/287910/horis-reyma-i-misi-attiki#ixzz2NR97sxbR

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.