Έλα στην Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης για να βοηθήσεις και να βοηθηθείς!




ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ: Μη μένεις μόνος σου απέναντι στον εργασιακό μεσαίωνα

 Γιατί:

Καθένας μόνος του δεν καταφέρνει πλέον τίποτα, λίγοι μαζί μπορούμε να αποκαλύψουμε τις αιτίες της αδικίας, όλοι μαζί μπορούμε να την ανατρέψουμε.

Στη διαλυμένη ελληνική κοινωνία δεν θα ζήσουμε με κατάθλιψη και φόβο. Θέλουμε τον κόσμο της εργασίας ευτυχισμένο, να απολαμβάνει τη χαρά της δημιουργικής δράσης.

Η πραγματική αλληλεγγύη βρίσκεται ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους άνεργους, δεν δίνεται από τους θύτες στα θύματά τους. Ναι στην ταξική αλληλεγγύη που μας βοηθάει να σταθούμε στα πόδια μας, όχι στην κρατική και επιχειρηματική «φιλανθρωπία».

Δεν είσαι ιδιώτης, καταναλωτής, τηλεθεατής. Είσαι εργαζόμενος και άνεργος (δηλαδή εργαζόμενος χωρίς εργασία), ανήκεις στην εργατική τάξη.

Μας χωρίζουν σε ιδιωτικούς και δημοσίους, εργαζόμενους και άνεργους, ντόπιους και ξένους. Μας διαιρούν ώστε να βασιλεύουν. Ας ενωθούμε ως μέλη της εργατικής τάξης για να αλλάξουμε τη ζωή μας.

Απέναντι σε έναν οργανωμένο αντίπαλο, όποιος δεν οργανώνεται βοηθάει τους αντιπάλους του, τις κυβερνήσεις και τα αφεντικά.

Οργανώσου για να φοβάται το αφεντικό εσένα και όχι εσύ αυτό, οργανώσου για να σταματήσουμε την ασυδοσία της τάξης του, οργανώσου για να διεκδικήσεις το δικαίωμά σου στην αξιοπρεπή εργασία, οργανώσου για να μη μεταναστεύσεις.

Οργανώσου για να μη ζήσεις ούτε σαν δούλος ούτε σαν ανθρωποφύλακας. Για να φράξουμε τον δρόμο στονφασισμό, για να χτυπήσουμε τους δυνατούς – όχι τους αδύναμους.

Στην εποχή μας υπάρχει αμύθητος πλούτος, τεράστια αύξηση της παραγωγικότητας, έκρηξη της τεχνολογίας. Υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εμείς φτιάχνουμε τον κόσμο που ελάχιστοι απολαμβάνουν. Οργανώσου για να πάρουμε τον πλούτο που εμείς παράγουμε, τη ζωή που μας αξίζει.

Όποιος παλεύει για την ελευθερία είναι κιόλας ελεύθερος.

Γι’ αυτό… Από σήμερα λέμε:

ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ

 

Η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης είναι:

 

1. Σωματείο εργαζόμενων και άνεργων στη γειτονιά. Διεκδικούμε αξιοπρέπεια και δικαιοσύνη για τον κόσμο της εργασίας.

– Διεκδικούμε από τους εργοδότες, το κράτος, τον δήμο ό,τι μας ανήκει.

– Συμπαραστεκόμαστε στους εργατικούς αγώνες.

– Οργανωνόμαστε σε σωματεία, συμβάλλουμε στην αναγέννηση του εργατικού κινήματος.

 

2. Δομή ταξικής αλληλεγγύης. Όλοι για έναν και ένας για όλους: Όχι για να υποκαταστήσουμε το ανύπαρκτο «κράτος πρόνοιας», αλλά για να εφαρμόσουμε στην πράξη ένα διαφορετικό παράδειγμα εργατικής αλληλοβοήθειας, για να σταθούμε στα πόδια μας και να αντεπιτεθούμε.

– Σε συνεργασία με καθηγητές-μέλη του Συλλόγου Εργαζομένων στα Φροντιστήρια Καθηγητών και της τοπικής ΕΛΜΕ,παραδίδονται μαθήματα σε περίπου 120 μαθητές γυμνασίου-λυκείου, οι γονείς των οποίων είναι άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, με χαμηλό εισόδημα.

– Λειτουργεί δίκτυο συγκέντρωσης και διανομής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε ανέργους.

– Σε συνεργασία με μαχόμενους υγειονομικούς συγκροτούμε ιατρείο ταξικής αλληλεγγύης.

– Λειτουργεί ομάδα νομικής βοήθειας.

– Παρέχουμε υλική υποστήριξη σε απεργιακούς αγώνες.

 

3. Χώρος πολιτισμού και μόρφωσης. Δεν θέλουμε να είμαστε θεατές και καταναλωτές των σκουπιδιών της βιομηχανίας του θεάματος, αλλά  δημιουργοί ενός νέου λαϊκού πολιτισμού.

Μαθήματα, Ομάδες, Εργαστήρια:  Φωτογραφία / Κινηματογράφος / Θέατρο / Ζωγραφική / Δημιουργική Απασχόληση για Παιδιά / Ισπανικά, Γερμανικά, Γαλλικά / Ρεμπέτικη-Λαϊκή Κομπανία / Μοντέρνος Χορός-Δημιουργική Κίνηση / Παραδοσιακοί Ελληνικοί Χοροί / Φλαμένκο / Λάτιν Χοροί / Yoga / Μεταξοτυπία / Παραγωγή Video / Χειροτεχνία / Μαθήματα Μόρφωσης-Αυτομόρφωσης στις Κοινωνικές Επιστήμες

 

 

***

Ελ. Βενιζέλου 12 & Αιγαίου – Στάση Τραμ Αιγαίου

Τηλ.: 2114013060

http://ergatikilesxi.wordpress.com

Email: [email protected]

Facebook: Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

Twitter: @Ergatiki_Lesxi

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.