Ελληνικό – Αργυρούπολη: Ποιος δουλεύει και κερδίζει στην πλάτη των δημοτών;




elliniko aerodromio

(silvercity.gr)

Για μια ακόμα φορά ο δήμαρχος Ελληνικού – Aργυρούπολης κ. Χρ. Κορτζίδης καλεί τους δημότες του για μία νέα δενδροφύτευση στο π. αεροδρόμιο Ελληνικού την Κυριακή, 31-3-2013.

Όπως και την προηγούμενη φορά, έτσι και αυτή, ο δήμαρχος καλεί τους δημότες να δώσουν ο καθένας τους από 5 ευρώ για να αγοράσουν από ένα δενδρύλλιο ελιάς που στη συνεχεία θα φυτέψουν σε χώρο του π. αεροδρομίου, όπου ο ίδιος ο δήμαρχος και οι οργανώσεις που τον στηρίζουν θέλουν να μετατρέψουν σε αστικό ελαιώνα. Τους καλεί επίσης να αναλάβουν τη φροντίδα ελιών (πάσσαλος, λίπασμα, καθαρισμός), καταβάλλοντας το ποσό των 2€ ανά δέντρο.

Μέχρι εδώ καλώς. Όμως, προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:

Ποιος είναι ο ανάδοχος που θα προμηθεύσει αυτά τα δενδρύλλια, τους πασσάλους κλπ, μέσα από πια διαδικασία και πότε αναδείχθηκε; Πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο δήμος αγοράστηκαν και φυτεύτηκαν στο π. αεροδρόμιο 1.150 ελιές. Επομένως, κάποιος είσπραξε το ποσό των 5.750 ευρώ το λιγότερο, ποσό διόλου ευκαταφρόνητο. Ποιος όμως ήταν αυτός και μέσω ποιας διαδικασίας επιλέχθηκε; Εκοψε αποδείξεις; Πλήρωσε τον ΦΠΑ;

Τα ερωτήματα αυτά έρχονται να προστεθούν σε ανάλογα ερωτήματα που προέκυψαν με το «εθελοντικό» κυλικείο που λειτούργησε ο δήμος στο Youth Festival του 2012 στο π. αεροδρόμιο του Ελληνικού, όπου συνεργάτες του δημάρχου πουλούσαν αναψυκτικά, μπύρες και σουβλάκια στα παιδιά, χωρίς να κόβονται αποδείξεις!

Εν κατακλείδι, ποιος δουλεύει και κερδίζει στην πλάτη των δημοτών του Ελληνικού –Αργυρούπολης και σε βάρος της τοπικής οικονομίας και των τοπικών φυτωρίων;

Είναι αδιανόητο για κάθε δημοτική αρχή, ιδιαίτερα αυτήν την εποχή που ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πλήττεται από σειρά σκανδάλων που έρχονται στο φώς της δημοσιότητας, να εφαρμόζονται ακόμη αδιαφανείς και, ενδεχομένως, μη νόμιμες διαδικασίες που απαξιώνουν το θεσμό και εξοργίζουν τους πολίτες.

 

Η ανακοίνωση του δήμου

Δεντροφύτευση και περιποίηση του ελαιώνα στο πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού, Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ.

Πριν ένα χρόνο, πολίτες από όλη την Αθήνα φύτεψαν 1.150 ελιές δημιουργώντας έναν ελαιώνα εντός του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών κατά της εκποίησης του Ελληνικού και υπέρ της δημιουργίας Μητροπολιτικού Πάρκου.

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2013, στις 10.00π.μ. ξαναβρισκόμαστε στο ελαιώνα (είσοδος από την οδό Αεροπορίας – πύλη κανόε-καγιάκ):
• για να τον επεκτείνουμε και να αντικαταστήσουμε τις ελιές που δεν άντεξαν στον περσινό καύσωνα
• για να περιποιηθούμε τις ελιές που έχουμε φυτέψει

Ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, η «Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό», η «Πρωτοβουλία για έναν αυτοδιαχειριζόμενο Αγρό στο Ελληνικό» και ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Ελληνικού-Αργυρούπολης «Βλαστός» καλούν πολίτες και συλλογικότητες να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση, στην περιποίηση του ελαιώνα και τις άλλες δράσεις που θα λάβουν χώρα την ημέρα αυτή εντός του πρώην αεροδρομίου (καλλιτεχνικά δρώμενα, συλλογική κουζίνα, κτλ).

Τους καλεί επίσης να «υιοθετήσουν» νέα ελαιόδεντρα, καταβάλλοντας το ποσό των 5€ ανά δέντρο ή να αναλάβουν τη φροντίδα ελιών (πάσσαλος, λίπασμα, καθαρισμός), καταβάλλοντας το ποσό των 2€ ανά δέντρο.

Όσοι και όσες επιθυμούν να συμμετάσχουν στη δεντροφύτευση και στην περιποίηση του ελαιώνα μπορούν να δηλώσουν ενδιαφέρον και να παραγγείλουν δέντρα μέχρι τη Τετάρτη 27 Μαρτίου στα τηλ. 2132018726 (9.30-15.00), 2132026022 (10.30-14.00), 2132018745 και 6979145366.

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.