Επιμένει ο Oρφανός για το περίπτερο στο ΜΕΤΡΟ




Παρά την αντίθεση σύσσωμης της αντιπολίτευσης, αλλά και δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας ο Δήμαρχος επιμένει στην μεταφορά ενός κλειστού περιπτέρου από την Λεωφόρο Ποσειδώνος στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στο σημείο που θα λειτουργήσει ο νέος σταθμός του ΜΕΤΡΟ.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Νίκος Τσαμπαρλής χαρακτήρισε την απόφαση σαν προκλητική εξυπηρέτηση που σκοπό έχει να προσφέρει στον ενδιαφερόμενο μεγάλο οικονομικό όφελος, λόγω της αυξημένης κίνησης που θα υπάρξει με την έναρξη λειτουργίας του ΜΕΤΡΟ.

Η μειοψηφία έχει καταθέσει προσφυγή στην Περιφέρεια -την τρίτη στη σειρά- .
Περιέργως, οι δύο πρώτες δεν έχουν εξεταστεί επί της ουσίας. Αναμένεται τώρα αν θα εξεταστεί η τρίτη.
Η άποψη της Αντιπολίτευσης είναι, αν αποφασιστεί να λειτουργήσει περίπτερο στο ΜΕΤΡΟ, να προχωρήσει ο Δήμος σε χωροθέτηση νέου περιπτέρου (όχι μεταφορά) και το καινούργιο περίπτερο να διατεθεί σε κάθε ενδιαφερόμενο που πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου μέσα από μία ανοικτή και διαφανή διαδικασία.
Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η πρόταση του Δημάρχου ψηφίστηκε από δεκαεπτά (17) συμβούλους, μόνο της πλειοψηφίας, καταψηφίστηκε από όλη την μειοψηφία και τον κ. Δ. Δημάκη, ενώ οι κ.κ. Δ. Γιαννακόπουλος και Α. Σιμητροπούλου απουσίαζαν.
Εντύπωση προκαλεί η σπουδή που έδειξε η Διοίκηση για την εξυπηρέτηση του αιτήματος της μεταφοράς. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η πρώτη αίτηση για την μεταφορά του περιπτέρου έγινε στις 24-7-2012 και στο Δημοτικό Συμβούλιο ήλθε προς συζήτηση, σαν έκτακτο, την επομένη (25-7-2012)!!!
Ακόμη ποιο χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Δήμαρχος με έγγραφό του ενέκρινε νέα θέση για το περίπτερο 38 ημέρες πριν οι ενδιαφερόμενοι καταθέσουν τη σχετική συμπληρωματική αίτηση (έγγραφο Δημάρχου 202/4.2.2013 και συμπληρωματική αίτηση για τη νέα θέση 2499/11.2.2013)!!!

(alimos.com)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.