«Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός»




Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης ξεκίνησε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, με μεγάλη επιτυχία, το σεμινάριο Συμβουλευτικής Γονέων με γενική θεματική: «Γονείς – Έφηβοι και Επαγγελματικός Προσανατολισμός», που διοργανώνει το 1ο Γυμνάσιο Ν. Σμύρνης σε συνεργασία με το Γραφείο Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης και την Ένωση Γονέων (Υπεύθυνος διοργάνωσης ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης και Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού στο Δήμο Ν. Σμύρνης Νίκος Α. Δεμερτζής (φωτογραφία επάνω αριστερά).

Η εναρκτήρια θεματική ενότητα με θέμα: «Η εφηβεία και τα προβλήματά της» ξεκίνησε με το καλωσόρισμα του Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Ν. Σμύρνης Ν. Δεμερτζή, οποίος ανέλυσε, ως υπεύθυνος της διοργάνωσης, τους στόχους του σεμιναρίου. Στη συνέχεια μετά τους χαιρετισμούς της Διευθύντριας Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μ. Ιατρίδου, της υπευθύνου Παιδείας του Δήμου Ν. Σμύρνης Κλ. Δεληγιάννη και του Προέδρου της Ένωσης Γονέων Γ. Οικονόμου, ακολούθησαν οι εισηγήσεις της Καθηγήτριας Κλ. Ψυχολογίας του Παν. Αθηνών Α. Καλαντζή Αζίζι της Ψυχολόγου – Ψυχοθεραπεύτριας Κ. Κοκκότη και του Συμβούλου Σταδιοδρομίας Ν. Δεμερτζή. Στην εκδήλωση παρέστησαν οι υπεύθυνοι Παιδείας, Κλ. Δεληγιάννη και Περιβάλλοντος Ν. Γαλανοπούλου, ο νέος Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ν. Σμύρνης Σ. Μόσσιος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Φ. Μουτοπούλου και Ι. Δημάκης, ο Πρόεδρος και η Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Ν. Σμύρνης, Γ. Οικονόμου και Β. Πουχτού, η Σχολική Σύμβουλος Α. Τρικαλίτη, οι υπεύθυνοι του ΚΕΣΥΠ Καλλιθέας, Κ. Κορδονούρη και Aγωγής Υγείας Τ. Μπακάλη, πολλοί Πρόεδροι συλλόγων γονέων και Διευθυντές Σχολείων της Ν. Σμύρνης του Π. Φαλήρου και των γειτονικών δήμων. Αίσθηση και ευμενή σχόλια προκάλεσε α) η συμμετοχή μαθητών του 1ου Γυμνασίου, στο θεατρικό δρώμενο, από το βιβλίο του Ν. Δεμερτζή: «Επαγγελματικός Προσανατολισμός στην Πράξη» (εκδ. Σαββάλας), που αφορούσε τις σχέσεις γονέων και εφήβων (βλ. φωτογραφία, επάνω στη μέση) και β) η μουσική παρέμβαση μαθητών του 1ου Γυμνασίου και 12ου Δημοτικού Σχολείου (μουσική διδασκαλία Βύζα Αφροδίτη).

Η πρώτη αυτή εναρκτήρια θεματική ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις και προβληματισμούς που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους γονείς εφήβων.

(e-epikaira.gr)

 

Άποψη από την έναρξη, επάνω αριστερά οι εισηγητές  Ν. Δεμερτζής, η Καθηγήτρια Παν. Αθηνών Α. Καλαντζή-Αζίζι και η Ψυχολόγος Κ. Κοκκότη. Επάνω στη μέση και δεξιά μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 12ου Δημ. Σχολείου που συμμετείχαν στο θεατρικό και στη μουσική παρέμβαση. Κάτω στην πρώτη σειρά  η  Δ/ντρια Εκπ/σης Μ. Ιατρίδου.

 

Άποψη από την έναρξη, επάνω Αριστερά οι εισηγητές Ν. Δεμερτζής, η Καθηγήτρια Παν. Αθηνών Α. Καλαντζή-Αζίζι και η Ψυχολόγος Κ. Κοκκότη. Επάνω στη μέση και δεξιά μαθητές του 1ου Γυμνασίου και 12ου Δημ. Σχολείου που συμμετείχαν στο θεατρικό και στη μουσική παρέμβαση. Κάτω στην πρώτη σειρά η Δ/ντρια Εκπ/σης Μ. Ιατρίδου.

 

 

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.