Εικόνες ντροπής σε σχολείο στην Αργυρούπολη




Οι εικόνες που αντικρίζουν οι μικροί μαθητές καθημερινά, παραπέμπουν σε τριτοκοσμική χώρα, αφού πέρα από την αισθητική πλευρά του πράγματος τα θέματα υγείας και ασφάλειας είναι πάρα πολύ σοβαρά.

Σημάδια μούχλας στους τοίχους, σοβάδες που καταρρέουν στα κεφάλια των μαθητών, καλώδια υψηλής τάσης πρόχειρα καλυμμένα και βρωμιά παντού, είναι τα στοιχεία που συνθέτουν το σκηνικό μέσα στο οποίο οι μικροί μαθητές καλούνται να κάνουν μάθημα.

Μάταια ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου με επανειλημένα διαβήματά του προσπαθεί να συγκινήσει τους υπεύθυνους της δημοτικής αρχής. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Αντώνης Ράπτης, έχει αποσταλεί έγγραφο στην Πολεοδομία για την οικτρή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το σχολείο αλλά και στην Υγειονομική Υπηρεσία, προκειμένου να διενεργηθούν οι απαιτούμενοι έλεγχοι. “Δυστυχώς”, είπε, “από την πλευρά του δήμου δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.  Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο.

Σήμερα καλέσαμε στο σχολείο τον κύριο Δήμαρχο ο οποίος δεν μας έκανε την τιμή να εμφανιστεί αλλά ούτε και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Βλάχος, έδειξε το παραμικρό ενδιαφέρον”.

Απ’ όσο γνωρίζουμε ο Σύλλογος με τη συνδρομή όλων των γονιών, θα επιδώσει απόψε στο δημοτικό συμβούλιο ψήφισμα διαμαρτυρίας κατά της δημοτικής αρχής για την αδιαφορία που έχει επιδείξει μέχρι σήμερα στα θέματα υγείας και ασφάλειας των παιδιών που φοιτούν στο 5ο δημοτικό σχολείο Αργυρούπολης.

Χαρακτηριστικό τέλος, είναι το γεγονός ότι  στο απεγνωσμένο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων προς την δημοτική αρχή και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης το περασμένο Σάββατο, η μόνη παράταξη που ανταποκρίθηκε ήταν αυτή της “ΕΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΗΣ” με τον επικεφαλής της Γιάννη Κωνσταντάτο και η κ. Χαρά Λαμπρινού μέλος της α’ βάθμιας Επιτροπής Παιδείας Ελληνικού Αργυρούπολης.


Η μούχλα και η δυσοσμία στους τοίχους κάνουν αδύνατη την παραμονή των παιδιών στις τάξεις


Μεγάλα κομμάτια σοφάδων πέφτουν μέσα στις τάξεις


Η μούχλα και η δυσωσμία στους τοίχους κάνουν αδύνατη την παραμονή των παιδιών στις τάξεις


Καλώδια υψηλής τάσης εκτεθειμένα στο προάυλιο του σχολείου


Γκράφιτι και σπασμένα τζάμια σχεδόν στο σύνολο του σχολικού συγκροτήματος


Βρώμικες βρύσες που αποτελούν εστίες μόλυνσης


Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Κωνσταντάτος ενημερώνετε από τον σύλλογο γονέων του σχολείου για τα προβλήματα του σχολείου


Φθαρμένοι και επικίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των παιδιών χώροι άθλησης


Εγκαταλελειμένα και γεμάτα λακούβες και καλώδια παρτέρια στον χώρο του προαυλίου 


Εμφανές το σκηνικό της εγκατάλειψης και στον εξωτερικό χώρο του σχολείου

(vimaonline.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.