«ΗΛΙΟΥ-πόλις, Ανθρώπινη Πόλη» – Το ψέμα δήμαρχε, έχει… κοντά ποδάρια…!




 

Το Γραφείο Τύπου του δήμου, στις 25 Φεβρουαρίου, απάντησε στην ανακοίνωση της παράταξής μας με τίτλο «Τα ψέματα της δημοτικής αρχής και οι θέσεις μας για ΚΥΤ και περιφερειακή» και ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου και για να μας (σας) … «πείσει» για την «αλήθεια», παραθέτει τις υπ’ αριθμ. 17/2013 και 18/2013 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί.

Το Γραφείο Τύπου του δήμου, στις 25 Φεβρουαρίου, απάντησε στην ανακοίνωση της παράταξής μας με τίτλο «Τα ψέματα της δημοτικής αρχής και οι θέσεις μας για ΚΥΤ και περιφερειακή» και ημερομηνία 22 Φεβρουαρίου και για να μας (σας) … «πείσει» για την «αλήθεια», παραθέτει τις υπ’ αριθμ. 17/2013 και 18/2013 αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως αυτές έχουν δημοσιευτεί.

Πολύ καλά έκανε και δημοσίευσε αυτές τις αποφάσεις αφού:
• Στη μεν 18/2013απόφαση που αφορά την επέκταση της περιφερειακής Υμηττού δεν αναφέρει ότι απείχαν της ψηφοφορίας 4 επικεφαλής παρατάξεων δηλαδή οι κος Πατσαβός, κα Πίκουλα, κος Κοκοτίνης και κ. Σόφης, οι οποίοι βεβαίως είχαν προηγουμένως κάνει τις τοποθετήσεις τους. Δεν είναι λοιπόν ανέντιμο να μην αναφέρεται το Γραφείο Τύπου του Δήμου στο γεγονός της αποχής 4 δημοτικών παρατάξεων, αποκρύπτοντας έτσι την πλήρη αλήθεια από τους συνδημότες μας;
• Όσον αφορά την απόφαση 17/2013 για το ΚΥΤ, ακόμη χειρότερα.

Κατ’ αρχάς, αναφέρουμε την ουσία της τοποθέτησης του επικεφαλής της παράταξής μας Χρήστου Κοκοτίνη και δεσμευόμαστε, όταν γίνει η απομαγνητοφώνηση και εκτυπωθούν τα πρακτικά, να παρατεθεί αυτούσια η ομιλία του.

Στη συνέχεια ο κ. Κοκοτίνης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως μάλιστα το παρουσίασε η δημοτική αρχή, χωρίς ούτε μία μελέτη.

Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Κοκοτίνης επισήμανε ότι: «η δημοτική αρχή δεν είχε κάνει καμιά προετοιμασία για ένα τόσο σοβαρό θέμα και, βέβαια, δεν είχε κάποια πρόταση ή και νομική τεκμηρίωση, ενώ δεν είχε ιδέα – όταν ερωτήθηκε προσωπικά από εμένα – για το γεγονός ότι είχε συσταθεί επιτροπή με βάση το άρθρο 5 του ΠΔ παρ.1 “οικολογικής διαχείρισης και επίβλεψης της κατάστασης προστασίας του Υμηττού”. Ο φορέας αυτός συντάσσει 5ετή σχέδια οικολογικής διαχείρισης της περιοχής. Επίσης η δημοτική αρχή δεν είχε ιδέα ότι, με το άρθρο 5 παρ.2 του ίδιου διατάγματος, “οι Διευθύνσεις Δασών Ανατολικής Αττικής περιβάλλοντος και χωρικού σχεδιασμού του αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής συντάσσουν από κοινού κατάλογο όλων των κτισμάτων, αυθαίρετων εργασιών κλπ, που βρίσκονται στις ζώνες του Υμηττού”». Στη συνέχεια ο κ. Κοκοτίνης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογειοποίησης των καλωδίων της ΔΕΗ, λέγοντας πως δεν πιστεύει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, όπως μάλιστα το παρουσίασε η δημοτική αρχή, χωρίς ούτε μία μελέτη. Μάλιστα επισήμανε ότι όλη αυτή η διαδικασία δεν ήταν καθόλου σοβαρή και ζήτησε να ξανάρθει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από σοβαρή επεξεργασία και έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι το ΚΥΤ πρέπει ν απομακρυνθεί άμεσα. Τόσο απλά! Είναι σαφές, λοιπόν, σύμφωνα με την παραπάνω τοποθέτηση ότι η παράταξη μας όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά είχε και απολύτως διαφορετική άποψη. Μάλιστα, όταν έκλεινε η συζήτηση, πολλοί φώναζαν στο Δήμαρχο η απόφαση να είναι να φύγει το ΚΥΤ και τίποτα άλλο, αλλά τελικώς στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου άλλα γράφηκαν.

Αυτά από μας κι ευχαριστούμε πολύ το Γραφείο Τύπου του Δήμου, που έστω και έτσι, με τις… μισές αλήθειες, μας επιβεβαίωσε απόλυτα.

(neatisilioupolis.gr)

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.