Λιγκουίνι με φιλέτα σολομού και άρωμα άνιθου (συνταγή)




Από το μηνιαίο περιοδικό “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” (1€)

«Ο συνδυασμός σολομού με άνηθο, πράσινη πιπεριά, κολοκύθι και κρέμα γάλακτος θα γεμίσει τον ουρανίσκο σας με αρώματα και γεύσεις. Είναι μια πολύ ιδιαίτερη, εύκολη και γρήγορη συνταγή»
Ελευθερία Μπαρέλου, Σεπόλια Αττικής

ΥΛΙΚΑ
– 1 κιλό φιλέτα σολομού (χωρίς κόκαλα και πέτσα)
– 1 κιλό ζυμαρικά λιγκουίνι
– 5 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε φετούλες)
– 1 ματσάκι ψιλοκομ. άνηθος
– 2 μέτρια χοντροτριμ. κολοκύθια
– 3 πιπεριές κέρατο (σε φετούλες)
– 5-6 σκελ. ψιλοκομ. σκόρδο
– 400 γρ. κρέμα γάλακτος
– 1 κουταλάκι ελαιόλαδο
– 600 γρ. γραβιέρα Μυτιλήνης (ή παρμεζάνα)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Κόβουμε σε μικρές φετούλες τα φρέσκα κρεμμυδάκια και ψιλοκόβουμε τις σκελίδες σκόρδου. Βάζουμε τα λαχανικά σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Από πάνω ρίχνουμε τα κολοκυθάκια και τις πιπεριές, αφού τα ψιλοκόψουμε, αλατοπιπερώνουμε και τοποθετούμε το σκεύος στην φωτιά. Σκεπάζουμε τη κατσαρόλα και αφήνουμε να μαραθούν τα υλικά μας ελαφρώς. Όταν μαλακώσουν τα λαχανικά, προσθέτουμε τα φιλέτα σολομού (καθαρισμένα από κόκαλα). Αφήνουμε το ψάρι να μαλακώσει, μέσα στα υγρά, από τη μια πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη και όταν είναι σχεδόν έτοιμο, το «σπάμε» σε κομματάκια με πιρούνι ώστε να αναμιχθεί σωστά με τα μακαρόνια και να δέσουν οι γεύσεις μέσα στη σάλτσα. Κατόπιν, προσθέτουμε τον άνηθο, ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε και τέλος ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος, αναδεύοντας ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε τη σάλτσα να πάρει δυο-τρεις βράσεις και αποσύρουμε από το μάτι.

2. Βράζουμε τα ζυμαρικά al dente σε άφθονο αλατισμένο νερό. Αφού τα σουρώσουμε, τα ξαναρίχνουμε στη κατσαρόλα, προσθέτοντας 600 γραμμάρια τριμμένο τυρί (γραβιέρα ημίγλυκη Μυτιλήνης ή παρμεζάνα). Τέλος, ρίχνουμε στα ζυμαρικά το ψάρι με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε νωρίτερα, ανακατεύουμε ελαφρώς και σερβίρουμε αμέσως.

Χρόνος εκτέλεσης: 40 λεπτά
Μερίδες: 8-9

ΣΥΜΒΟΥΛΗ
Εάν περισσέψει φαγητό, μπορείτε να προσθέσετε στα μακαρόνια με τον σολομό μισή κούπα τσαγιού φρέσκο γάλα και αφού τα ανακατέψετε καλά, ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 5 μόλις λεπτά. Με αυτό τον τρόπο το φαγητό είναι πάλι σαν να είναι της ώρας, γιατί τρώγεται καλύτερα ζεστό.

ΜΗΝΙΑΙΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ “ΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΟΥ” ΜΕ 1€ – ΚΕΡΔΙΣΕ 50€!
Θέλεις να μοιραστείς τα μυστικά της κουζίνας σου; Γνωρίζεις κάποια παλιά συνταγή ή έμαθες για κάποια καινούρια; Στείλε μας με email ([email protected]) ή ταχυδρομικά (Κηφισίας 189, 2ος όροφος, Τ.Κ. 15124, Μαρούσι Αττικής) συνταγές απλών φαγητών που ετοιμάζεις για την οικογένεια, τους φίλους ή τον/την αγαπημένη σου και μπορεί να κερδίσεις 50€!

Διαβάστε Επίσης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.